iГЕРБ | webcafe.bg
Webcafe

iГЕРБ? Ай, ГЕРБ...

Webcafe.bg
02.02.2011, 14:55 (обновена 02.02.2011, 18:12)
Бойко Борисов

Снимка: © Бгнес

Премиерът Бойко Борисов не се е изказал за ползата от iPAD -още

Всички министри от правителството вече са с iPAD. Скоро и депутатите на ГЕРБ. Дали подаръкът е, за да говорят по-малко по телефоните си?

Близо четвърт милион лева от държавната си субсидия, която е малко над 20 милиона лева годишно, партия ГЕРБ е решила да похарчи за въпросните джаджи - в името на това да се подобри ефективността на работата и да се пести хартия. Това разбираме от обясненията. 

Идеята била "поетапно да се заменят голяма част от документите, които се ползват на всяко заседание на МС от хартиен на електронен носител". Нима лаптопите не вършат същата работа? А и от времето на министъра на държавната администрация Димитър Калчев в МС има вътрешна информационна система.

Няма значение, право на всяка партия e да реши за какво да похарчи парите, които получава от държавния бюджет за издръжката си.

Но за какво точно ще служат джаджите на министрите? Едва ли ще комуникират помежду си чрез устройствата на Apple, ще си разменят законопроекти, предложения и прочие. За това си имат секретарки, шефове на дирекции и прочие. За едно прочитане на предложенията, които се внасят на заседание на МС - едва ли.

Eдва ли ще комуникират с подчинените си - както казва Росен Плевнелиев, трябва си "бой по каската", за да се свърши работа. Само в корпорации мейлите от началника вършат работа.

Едва ли ще го ползват и като връзка с народните представители - трудно е да си представим, че някой депутат ще пише мейли на министъра и министърът ще му отговаря. Или ще си обменя законодателни идеи с хората от своя избирателен район. Трудно е за вярване. Още повече, че депутатите отскоро имат официални публични мейли на сайта на Народното събрание. Със сигурност, без iPAD-а си биха излезли, но без GSM-а - никога.

А и как ще намали харчовете на хартия в парламента наличието на устройства от депутатите от ГЕРБ? Документите, разглеждани в пленарна зала, се разпечатват за всички така или иначе. Или народните представители на ГЕРБ ще откажат да ползват документи на хартиен носител...  

Едно е сигурно - от поръчката най-ощастливени са били вносителите на джаджите у нас.

Междувременно на днешния ден ГЕРБ ощастливи и други -  дари един тон брашно и един тон картофи на Ромската младежка организация в Сливен. Дарението е било предоставено на родителите на деца, участващи в проекта за десегрегация,  съобщи Стела Костова, ръководител на Ромската младежка организация в Сливен.

Двата тона храни излизат почти колкото цената на един iPAD. Даже по-малко - офертите за картофи на едро вървят в момента по 35-40 стотинки за килограм, а тон брашно най-много 500-600 лева.

Най-добре да призовем депутатката на ГЕРБ от Сливен Десислава Танева да подари този, който ще получи, на ромските деца. Защото освен храна, и технологии трябват.

А правителството пак ще си е на ръчно управление - и електронното, и другото...

Oще: ipad  герб  министри 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.12.2010, 14:54

6 Калоянчо | 03.02.201122:03

Тоя дето го е писал това, и всички които сте гласували за тях, ако ви е трудно да си представите, че министърът и депутатите ще си кореспондират чрез мейли, ЗАЩО СТЕ ИЗБРАЛИ ТАКИВА НЕГРАМОТНИЦИ, БЕ?!


И дори да не могат да ги ползват, може да се научат. Като не ползват компютри, защо не ползвали? Като имат, защо имали?

Питайте ги къде е електронното правителство, а не защо имат iPad-и

Нация от немислещи мрънкалници.....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.09.2010, 17:54

5 Scooby Doo | 03.02.201112:23

В сесия е.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.09.2010, 16:12

4 Milena Gogeva | 03.02.201112:01

Ако не се лъжа и правилно съм разбрала, май само Скайп не можел да се проследява/в смисъла на СРС/...ако е така, ще се научат да ползват Скайп, а не да се излагат с някакви там телефонни записи...щото резила е голям, ама на тия май им е ампутирано чувството за срам. Определено ще се кадрува и лобира мигновенно с тия джаджи...
Като казах срам...кво стана с Калинка Илиева?!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.10.2010, 11:25

3 simlevs | 03.02.201109:48

Бесен http://www.webcafe.bg/id_1194453702_Bulgaria_parva_v_ES_po_negramotnost_na_uchenitsite
ТОВА Е ПОлОЖЕНИЕТО В бойколандия - КАКЪВТО шушо буда (б.борисов ) ,ТАКИВА И УЧЕНИЦИТЕ .
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

2 pueblo | 03.02.201107:41

Смее се преди малко прочетох какво е казал ббб и се зарадвах.....оказа се,че имало да боядиса само неква сграда и сме в шенген!!!!!!
браво бе! ей тва е вече новина! КОНГРАчУЛЕЙшЪНС БОКИ Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

1 pueblo | 03.02.201104:08

Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се браво.....
   

оценка

+0 -0