Не го четете, такъв народ сме | webcafe.bg
Webcafe

Не го четете, такъв народ сме

Драгомир СимеоновДраго Симеонов
18.05.2017, 17:44 (обновена 23.05.2017, 18:07)
4

Защо никой нищо не прави? Ето, аз например пиша ненужен текст по случая. Вие - пускате яростни коментари, прокуратурата - пуска психаря.

Забелязали ли сте, как само чакаме да се случи някой грозен инцидент, за да се юрнем да си скубем косите колко долен народ сме. Ама верно много долен народ сме, че така правим. Пу, да ни се не види! Освен ако не тръгнем да печелим някакъв кичозен певчески конкурс, ама това е друга работа. Да не намесваме положителни примери в това временно и дълбоко народо-психологическо харакири. Дайте да обсъдим долността ни, нека бъдем патриоти в самоунижението.

Безчувствено и страхливо общество сме, което става ясно от аналитичното офисно гледане на клипче с насилие върху възрастна жена, докато там двама-трима пълнят гащите от страх пред някакъв развилнял се малоумник. Такива сме българите, гледаме. Всъщност не, не сме чак толкова безчуствени, иначе ще ни се прецака мазохистичният автоанализ.

Адски сме отвратени от това безучастно воайорство на чакащите, дай пак да си го пуснем, за да видим много силен ли е ритникът. За Бога, силен е! Страшно е само да се гледа, камо ли да си там. Чакай, там ако си, е друго. Там не е страшно. Ама сега нарочно ли си противореча? Това неуместна ирония ли е, в момент, когато имаме нужда да бъдем за кратко сериозни и да си обясним един на друг колко невъобразимо отвратителни сме.

Става дума за елементарна човещина, която хора в това клипче не проявяват, освен няколкото жени в края на филма, които се притичват на помощ. Обаче тая част не ни върши работа в обърнатата ни долна уникалност. Я чакайте, не сте го гледали до края, нали? Тогава да не размиваме темата с излишни подробности.

Последно: безчувствени ли сме или свръхчувствителни? О, нямам нерви да я пиша докрай тая глупост, направо ми се повдига от автори като мен.

Адски се обърках вече. Аз кое съм сега - жертвата или насилникът? Понеже нашето общество допуска такива уроди да бродят по улиците и нашето общество болезнено им сърба шутовете и страда. Ние сме всички и никой в същото време. Сами сме си виновни, че не сме виновни. Или обратното, все същата мъдра безсмислица излиза.

Защо никой нищо не прави? Ето, аз например пиша ненужен текст по случая. Вие - пускате яростни коментари, прокуратурата - пуска психаря. Динко не каза ли, че тръгва с АТВ-то да въздаде народно правосъдие? Ех, къде е Динко, като ти трябва? Тоя Динко е долна мутра, ама сигурно рита по-здраво от оная другата мутра. Няма ли полиция в тая държава? За Бога, нима най-активните ченгета са тайните, тия с досиетата? Още ли драматични въпроси ще задам?

Така де, има някаква полиция, хванали са го урода още преди да изгледаме филмчето, ама не си вършат работата като хората, защото трябваше да го смажат от бой. Но, уви, полицията никога не уцелва кога кого да бие. Знам, дразня ви да говоря така, ама се дразня и аз. И на вас, и на мен - че сме в едно обещство, което има много по-илюзорна представа за себе си и е разочаровано, че не е своята фикция и му се случват гадости.

Сложно е, дай да го опростим, макар че темата не е никак проста, за разлика от масовото самобичуване. Значи полицията все пак си е свършила работата, ама законите са калпави. Така казваше Бойко още навремето.

Трети мандат кара човекът, не знам още ли казва така. Абе мани го него, „човекът" ли ще му викам, нали го знаем колко пари струва и кои гласуват за него. Като дойдат нашите на власт, друго ще е всичко. Вие нашите ли сте? Защото аз не съм. Леле, хем искам да съм аналитичен към яростта, хем ме тресе ярост.

Този текст е долна кръпка до кръпка, къде е тезата му? Теза? И без това нищо не правим като общество до края, аз отдаван спрях да го пиша. Вие с вашето народно харакири докъде сте, понеже идват нови теми за дъвкане, от които да извадим още по-важни изводи колко сме обречени.

Oще: бойко борисов  динко  драго симеонов  защо има все повече насилие в обществото  защо никой нищо не прави  какво общество сме  младежът  полиция  пребил баба на автобусна спирка 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.09.2012, 17:17

5 Xaoc | 19.05.201711:41

8-ми абзац, 4-ти ред, последната дума "обещство" Намига

По темата няма какво да се каже. Не е нито първото, нито ще бъде последното грозно събитие, предизвикало възмутителни коментари и бурна обществена реакция.

Тези дни имаше по-ярко събитие, което не знам защо никой не обсъжда така - двойно убийство в кв. Витоша.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.10.2013, 09:37

4 boom | 19.05.201710:48

Погледнете какво става! Ние отправяме поздрав на Хитлер! На дявола! На най-долното, на най-гадното в живота на човечеството! За какво говорим, щом ни управляват такива хора - фашисти? Именно тези като Тенев, Антонов, тия ръсят ежедневно само глупрости - в телевизията, из пресата, срамно било, че сме се отметнали от Хитлер, че сме воювали на страната на Сталин, че сме били принудени насила да се откажем от нацизъма, че сме били под съветско влияние и че периода на комунизъма, в рамките на който сме били почти 9 млн и сме били по почти всички показатели в челните места в Европа е най-ужасната епоха в историята на България! Забравихме ли, че княз Борис I също е правил политичесо разчистване? Нмам думи! ПОЗОР!
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 13.12.2015, 19:55

3 jens xp | 19.05.201708:57

Преди десетина години се намесих в подобен инцидент... И... четири години се влачих по съдилищата!! Прокуратурата повдигна обвинение на мен, а гаменът станал причина за всичко, го пуснаха и забрави за случката... Ако нямах пари за адвокати, ако не бях относително независим социално, то животът ми отдавна щеше да е провален и със сигурна присъда!
Та уважаеми авторе, сега каквото и да става покрай мен, просто се обръщам на другата страна.... Повярвай ми, така е най-лесно... И вината не е моя! Законите ни са такива. Затова недей много да се тюхкаш.. Бай бабо да не те срещне мечка, казал е народът. Тогава ще те видим какъв велик гражданин си!!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

2 peta_wawa | 18.05.201723:19

Драго горе-долу е налучкал този път крайния извод. Каквото и да се напише, моля ви не го четете! Какъв народ сме, никой не знае. Всеки народ е точно същия, това ви го гарантирам от опит. Когато деменцията срещне шизофренията виновни няма. Освен да поучаваме от нашата ниска камбанария, трябва да станем и по-тактични и да развием чувство за самосъхранение. Има много хора с ментални проблеми. На улицата, на спирката няма никого да научим на прилично поведение. Не знаете кой и с какви житейски обстоятелства е срещу вас. Да си пием хапчетата и да си гледаме работата, ако всички го правят ще живеем по-добре.
Това се отнася и за добрите самаряни, кой и как ще се опълчва на вилнеещи съграждани си е негово решение, и не е въпрос на смелост а на глупост понякога. Не знам дали е нямало мъже там, но е нямало май-тай бойци и глупчовци със сигурност. Не съдете!
Хората с ментални проблеми може и да се арестуват, но не могат да се държат под ключ. Има международни конвенции, трябва да свикнем и да сме предпазливи.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 19.04.2017, 10:28

1 Пасарелка | 18.05.201722:30

Мъжете са ни "каба". Мамини синчета-страхливи, мързеливи михлюзи.
Ето, например, в случая с малтретираната баба на спирката в Бъргас: малкия 26 годишенмухлив комплексар рита бабта, която му е направила забележка да не се държи просташи-понеже е тъпо, комплексирано мамино синче, така се е обидило от истината шибаното копелеце недоносено, че без малко да убие жената. Майка му, обаче, го защитава! И то как,моля ви се? Бил шизофреник!
Айде бегай бе-еати майката малоумна!
А единдруг мухльо пък стои като пън на спирката до падналата старица и.......гледа. А какво гледа този мухльо? Ами ако така сритат "маминка"-та му?
Сигурно пак ще стои и ще чака "въздесъщата", всезнаеща, адски отворена........неговата "мами" да се оправи сама,......'щото от мами по-гоУем пич нЕма-тя така го е научила!
Българска...майка....просташка е причина за всичко това!
   

оценка

+2 -2