Боговете сигурно са полудели | webcafe.bg
Webcafe

Боговете сигурно са полудели

Webcafe.bg
25.10.2015, 21:47 (обновена 26.10.2015, 19:05)
Комбина

Снимка: © Nova

„Не можете да бъдете около мен, господин Коритаров. Въпреки че си приличаме с вас. Аз съм едно обикновено момиче от село, и вие сте такъв", е само един от акцентите в разговора - вероятно реплика към Бойко-Борисовото: "аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме".

Забравяме за това, че не усетихме предизборната кампания. Който гласувал, гласувал.

Как обаче разбирахме какво се случва на вота? Гледахме телевизия, разбира се.

А от телевизора към нас надничаха физиономии, които само са минали (отдалеч) покрай политиката, но това не пречи ни най-малко на активната им гражданска позиция, нито на готовността им да я споделят с целокупния български народ.

Започваме от TV7, където сред другите гости попадаме на колоритното дуо - Черната Златка и Нешка Робева - нещо като сблъсък на две епохи.

Преди Нешка да е извадила от джоба си някой цитат от Ванга, се хващаме за дистанционното и продължаваме към Нова телевизия. Там се сблъскваме челно с не по-малко екзотична комбина. Нанизваме се директно на президентските мечти на фолк дивата Луна, която не сполучи с предложението си за брак към Бойко Борисов от ефира на Биг Брадър, но пък получи кавалерска целувка от Георги Коритаров - на живо от мола.

„Не можете да бъдете около мен, господин Коритаров. Въпреки че си приличаме с вас. Аз съм едно обикновено момиче от село, и вие сте такъв", е само един от акцентите в разговора - вероятно реплика към Бойко-Борисовото: "аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме".

Докато осмисляме гледката, сядат Саня Армутлиева и Магърдич Халваджиян - авторитети по „политическия екс фактор".

Халваджиян набързо уволнява целия ЦИК и свиква премиера на килимчето:

"Искам всяка сутрин, когато си пия кафето, премиерът да излиза по телевизията и да ми дава отчет - какво са свършили като управници", казва Маги.

Правим плах преход към бТВ, вече подготвени за неочаквани срещи с хора от 3-тата планета. Но какво да видим?!

Рапърът 100 кила - дуетна половинка на фолкдивата Цветелина Янева, тъкмо се е короновал за Глас на всички, които не гласуват. „Надявам се в един момент да стане нещо и да дойдат хора с по-голям морал и култура. Нека крадат за един живот, а не като котки", мъдро каза Килата, познат с хитове като "падат, падат бучки от носЪт ми".

След Килата, гласът на Кари Брадшоу, a. k. a. актрисата Силвия Лулчева, обобщава мъдро: "медиите участват в демотивацията на гражданите да гласуват". Не можем да не се съгласим!

Обзети от тежък стокхолмски синдром, връщаме на Нова. На една маса са актьорът Иван Ласкин, когото последно харесвахме като Васко да Гама от село Рупча, оперният певец Юлиан Константинов, по-известен с риалити изпълненията си и най-вече - като брат на Пламен Константинов, и Фънки, който по изключение не пуши пура в ефир, но пък смело иска от местните избори легализиране на марихуаната.

Поемаме дълбоко въздух, пред очите ни минават лицата на Калин Сърменов, фолк певицата Кали, писателите Милена Фучеджиева, и Калин Терзийски, последният говори т-о-о-о-о-о-о-л-к-о-в-а б-а-в-н-о, че не дочакаваме Милена да си отвори устата.

Най-сетне идва заветният час, когато резултатите вече могат да бъдат обявени. Ники Дойнов се центрира във виртуалното студио и бодряшки обявява референдума за невалиден. Да добре чухте, няколко пъти повтаря "невалиден".

После смело започва да сравнява ябълки и круши: а именно избирателната активност на местни и парламентарни избори и активността на референдума с тази на местния вот.

Не вярвахме, че ще го кажем, но накрая лицата на Къчно и Андрей ни се виждат като манна небесна.

Междувременно:

Водещ: Вие какво имате предвид.
Гост: Ами имам предвид това, което казвам.

Или:

Репортер: Както виждате, тук в Хасково е доста горещо...
Кандидат-кмет: Всъщност в Хасково е много студено.

И:

Водещ: Вие откривате ли вината си в себе си?
Кандидат-кмет: Дайте да ни си говорим като в детската градина!

Защо ли пропуснаха астроложките и нумероложките?

Oще: tv7  би ти ви  избори  медии  местен вот  национални телевизии  нова телевизия  референдум  телевизии  телевизия 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.