Голямото покръстване 2.0 | webcafe.bg
Webcafe

Голямото покръстване 2.0

Българска майка юнашка
25.10.2017, 19:11 (обновена 28.10.2017, 17:32)
Масово кръщене

Важното е да има раждаемост, да има надежда, добри момчета са Иван и Андрей, правят нещата за България.

ДНК-то на нацията - така се казва проектът на Иван и Андрей за повече бебета в България. Снимки, балони, патриарх и митрополити, ревящи бебета и нагласени майки, и най-вече звездни кръстници. Така изглеждаше масовото кръщене, в което се включиха 1000 български деца в 10 града. Голям панаир, голям празник, телевизия, звезди и всичко това заради България. Добре, че казаха, че кампанията ще има продължение - отдъхнах си, защото моето бебе ще се роди чак февруари.

Сега трябва да изчакам кампанията "Направи го за България 2" да стартира във Facebook и веднага пускам снимка от видеозона, защото тестът за бременност отдавна го извърхлих, а и не съм го публикувала в групата "Бълграска майка юнашка", за да си го взема оттам.

То си е жива далавера, не плащаш такса кръщене - а поповете си искат, подаръци получаваш, а пък ако имаш късмет и звезден кръстник. Дано и догодина изборът да е така добър: кеф ти Иван и Андрей, ако не се докопаш до тях, става и жената на Иван - Ирина, Хилда Казасян, Поли Генова, Ути Бъчваров или Антон Хекимян. С такива кръстници прощъпулник не ви е трябва. То Хекимян да ти е кръстник, е чест голяма - всеки ден ще го показвам на детето по телевизора.

Нямам търпение вече. Само масовостта ме притеснява, толкова много народ, тарапана - в един момент се чудиш в православна църква ли си или след малко преподобния Мун ще се появи и ще те венчае заедно с 30 хиляди души на стадиона.

Важното е да има раждаемост, да има надежда,  да се правят нещата за България. Как не са се сетили Иван и Андрей да поканят кандидатите за кампанията  във Фермата, едно зачеване на живо, после проверка, видеозон, раждане без упойки, на сеното - като истинските стари българки. Тогава да видите рейтинг! Е това е родолюбие, това е патриотизъм, няма само Lidl и Кока - кола да спасяват българската нация.

Освен това инициативата не може да спре дотук, после трябва да има масово кърмене, българската майка юнашка кърми до седем години, за да стане детето като Крали Марко.

Голям пропуск е, че не кръстиха бебетата със светена вода от Плиска.  Дали Ванга е казала нещо за масовите кръщенета? Просто няма начин да не е.

Майтап, разбира се, но си е нищо на фона на "бременния човек" и езиковата реформа на ООН-то.

 

Oще: демографска криза  иван и андрей  масово кръщене  направи го за българия  насърчаване на раждаемост  патриотизъм  фермата 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

43 dedo adji | 28.10.201717:02

Така е ВиК. Ние ще кръщаваме, ти ще обрязваш.
Димукрация, джанъм. Джумхуриет.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.03.2014, 15:47

42 Алилуйщина | 28.10.201715:51

>върло вярващ православен ....
Вярва....в светлото бъдеще на комунизъма
-----------
Усмивка
Т‘ва и deowin не моЕ да го измисли.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.06.2014, 15:10

41 VK | 28.10.201715:19

Първо, никой не е рекъл, че Религия,Библия трябва да бъде възприемана буквално.
----------------------
Сирьозну??? Може би ти си имаш собствена интерпретация - "Jesus Christ Superstar"Второ, дълбоко религиозни хора са вече рядкост...
----------------------
А псевдорелигиозните превърнаха религията в мръсна дума. Нещо, като целото политбюро със най-дебелите свещи на Великден.
На всичкото отгоре секи патреот се бара върло вярващ православен ....
Вярва....в светлото бъдеще на комунизъма Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.03.2014, 15:47

40 Алилуйщина | 28.10.201713:03

Първо, никой не е рекъл, че Религия,Библия трябва да бъде възприемана буквално.

Второ, дълбоко религиозни хора са вече рядкост,но ако махнете от "Общочовешките" ценности ХРИСТИЯНСКАТА ЕТИКА,то първото моментално се превръща в един кух термин.

Трето, Християнството се базира на три основни неща - вяра, надежда и любов. Та не иде реч толкова децата да повярват, че като удариш с жезъла ще излезе вода от камъка, а че чрез вярата, надеждата и любовта биха постигнали неща, които инак им се струват невъзможни. И нещо повече - вярата , надеждата и любовта да оформят желанията им, които те да постигат, защото придържането към това триединство е гаранция за правилния избор между добро и зло.

Четвърто, ХРИСТИЯНСКАТА ЕТИКА е ценност, която би спомогнала на всяко едно общество да оцелее и прогресира, без значение къде и кога се намира, тези ценности помагат на хората да намират общ език, въпреки културните разлики.

Пето, правата на децата относно тяхното възпитание/вкл.кръщене/ са изключително призвание само на родителите им.
Тези които са обвързани и държат на християнската етика и национални корени, не следва да допускат никаква намеса във възпитанието на децата си против своите възгледи и убеждения. Колкото и да се иска на определени индивиди да влияят на възпитанието на чужди деца посредством нпо изцепки и глуповати журналистически текстове. Както не може някой да бъде задължен да има определен език за майчин, така не може да има и насилствен модел за възпитание.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 02.10.2012, 11:42

39 скучко | 28.10.201712:58

Дедо, мани теологическите спорове Усмивка Акцента на писанието а и на голяма част от коментарите, е за масовостта на самото мероприятие (само как звучи а МЕРОПРИЯТИЕ), неподхождащо за толкова личен и важен за живота на човек ритуал като Светото кръщение. Масово, ако мога така да се изразя, кръщаване е било привилегия само на Св. Йоан Кръстител в древността докато води аскетичен живот на брега на река Йордан и това е било угодно Богу. От там насетне ,нали се сещаш ,че всяко едно присвояване на масовост, ще се тълкува и поглежда откъм комерсиалната му страна. Па ти сам струва ми се беше някъде изказал възмущение от съвременното проявление на тази практика от разни Муновци, гурута ,самозвани Отци, продукт на съвременното комерсиализирано общество , манипулиращи и играещи си с чувствата на хората.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 14.04.2017, 10:49

38 violatоr | 28.10.201711:16

Любимото ми нещо. Атеист спори с вярващ, и вярващият няма и бегла представа за собствената си гламава религия.
Неслучайно по-долу споменах, че в днешно време от религии в детайли се интересуват предимно атеистите.
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

37 dedo adji | 28.10.201701:42

А ти първо прочети собствените си писаници:

God Commands Burning Humans (Joshua 7:15 NLT)
Josiah and Human Sacrifice (1 Kings 13:1-2 NLT)

Нормално за ОФ агитатор, като се заплетеш в лъжите си да се отмяташ.
Както и да е, твоето работно време свърши, а на мен ми се доспа.
Остава фактът, че българите кръщават децата си, което на тебе може да не ти харесва, но ще трябва да го преглътнеш.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

36 deowin | 28.10.201701:15

>от кой завет са книгите Joshua и Kings.

Цитирах Римляни, Деяния, Лука, Матей, 1 Тимотей, те са от новия завет.
Първо се научи да четеш.
После прочети списъка с книги в новия завет.
После може да прочетеш дори и самите книги.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

35 dedo adji | 28.10.201701:09

Прасчо, прочети си коментар #28 и пак кажи от кой завет са книгите Joshua и Kings.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

34 deowin | 28.10.201701:04

>цитираш брошура на нюйоркския партиздат

Цитирам книги от християнския канон.

>Книгите, които цитираш като примери за жестокост са от стария завет

Не, цитираните книги са от новия завет: Римляни, Деяния, Лука.
Наистина, научи си тъпия канон преди да говориш.
В момента звучиш твърде тъп дори за корабен плъх, и упоритостта на тъпотата ти само допълнително я преекспонира.

>Прегрешилият роб ще бъде бит не от Лука, а от господаря си

Естествено, че ще бъде бит от господаря си, защото според Лука трябва да бъде бит за да е праведен християнин - така е написал в евангелието си Лука. Точно това и казвах.

>Лука просто констатира житейски факт

Че робите са роби и трябва да се бият ако са непокорни?
ОК, дори да е "житейски факт" (бих спорил), говорехме за това що за морален компас е новият завет, след като оправдава и препоръчва такова поведение.
Дори да е правдиво описание на житейски факти (пак споменавам, бих спорил), не мисля, че проповядването на робство и насилие над робите лесно е защитимо като особено морално деяние. Предполагам зависи от морала - според твоя робството и насилието може да са напълно ОК. За мен не са.

>Ако някой ви попита, кажете "На Господа трябва"

Не звучи като стопанинът да има какъвто и да било избор, а липсата на избор прави присвояването на магарето насилствено. С думи прости, кражба.

>И точно заради тях ги разбивам

Разбиваш таратанци. Дори не знаеш кои книги са в новия завет.
   

оценка

+0 -1