Защото са сексисти | webcafe.bg
Webcafe

Защото са сексисти

Никола Цветанов
08.07.2014, 15:47 (обновена 11.07.2014, 23:13)
добрев

"Аз женичките ги предпочитам за други работи", отговори Добрев на въпроса дали има шанс да оглави БСП

Да обидиш половината население на България е едно, донякъде дори е очаквано от представител на политическата номенклатура, известен най-вече като син на баща си, какъвто е Кирил Добрев. Да се извиниш със статус във Facebook обаче е предумишлен цинизъм.

Особено когато звучи така: „Скъпи дами, уважаеми другарки, мили момичета, Бога ми не съм си представял, че в нашата държава има толкова много „защитници" на жените". Завидно прозрение, което съперничи с думите на Бойко Борисов за „лошия човешки материал".

Замазвайки ефекта от изръсеното в национален ефир, Добрев употребява кавичките неуместно, предвид факта, че българското обществено не се слави с особено равноправие между половете, както и със защита на човешките права и свободи като цяло.

Което, впрочем, е вина на депутатите, към които синът на Николай Добрев се числи. Защото за силните на деня и „женичките", и „паричките", и „количките" са атрибути, съответстващи на позициите им във властта.

Това е културен проблем, който превръща политиците в арогантни изнасилвачи, които смятат, че на народа му е хубаво ... и периодично някой като Добрев, мислейки че е много шеговит и готин, си позволява да обижда роми, хомосексуални и т.н.

Така че съвсем предвидимо депутатът от БСП използва критиките срещу него, за да се изкара жертва и да бъде отново симпатичен на публиката. Все пак, заслужава потупване по рамото, защото работи с цели 11 щастливки в 22 общини в София.

„Това ли е дискриминация?", пита Добрев. И сам си отговаря: „Нито една силна жена няма комплекса, че е слабият пол. Нито една силна жена, която познавам, не се „впечатли" от казаното от мен".

Ако силната жена е „пичът" Мая Манолова, не се съмняваме, че ще застане зад своя другар. Но надали й е приятно да я „предпочитат за други работи", например - ролята на статист в предизвестеното състезание за избор на лидер на БСП.

Oще: бсп  жени  женички  кирил добрев  политика  сексизъм 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.10.2010, 11:52

6 Dimitar Stamboliyski | 09.07.201409:23

Все си мисля, че шопарът е изръсил изръсеното абсолютно преднамерено с оглед ХХ присъствието в неговото обкръжение. Нека снимката биде илюстрация на казаното...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.11.2013, 19:18

5 Nikkor | 09.07.201402:12

Ама какъв впечатлителен поглед е хвърлил към задника на колежката, а?
Пък тя струва ми се знае...
Както се казвав такива случаи - Е нека се вземат младите, щом се обичат...

То тия простотии всички си ги говорим, заглеждаме си колежките, флиртуваме с тях, кога по-деликатно, кога по-дебелашки, само че не сме официални лица и не го правим в ефир.
Обаче наистина авторът е прав - интересното е не това че един мухльо е казал някаква глупост, а "извинението" само по себе си. Кво беше там - " мили дами, скъпи другарки ( винаги другарките отделно ), не помня какви бяха момичета ( пионерки и комсомолки най-вероятно ).
Другите, мъжките момичета, дето не се чувстват от слабия пол, е те си знаят.Тях ги предпочитат за друго.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.11.2013, 19:18

4 Nikkor | 09.07.201401:45

Просто поредния никаквец, който ако не беше син на татко си, нямаше да сме чували за него. То тия приказки всички ги говорим, ама не и в ефир. Цялата политическа класа не струва и частица от това което харчим за нея и това ни е ясно на всички. Само че някои хора в нея имат неподозирани възможности. Сякаш всичко което се случва с партията му и водещите лица в нея не е достатъчно, мине се не мине някой ден и някой от по-известните в нея решава да ни покаже истинското си лице.
Ако някой си е мислил че като се отегли съсела и ще настъпи вълна от някакви честни, благородни, искрени и просто нормални хора, дълбоко се е лъгал.
Апропо, някой вярвал ли е в отношението на С.Станишев към гейовете?
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

3 pixie | 08.07.201422:45

Мая, и като станеш лидер на бсп-то, да караш другаря си Добрев да прави изтощителна физзарядка преди всяко заседание, сексистът му със сексист. Ще го видиш след това до жени и до секс ли ще му е. Шокиран
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

2 pixie | 08.07.201422:35

Ей заради такива екземпляри бсп-то трябва да остане в историята. Страшна приемственост! Само дето възприемат само негативите.
Мая Манолова не ми е симпатична, но вече ми се иска тя да застане начело на бсп заради шоуто - да му стъпи на фасона на тоя приемствен пореден комунистически боклук, известен главно с факта, че е син на баща си... Само това, че ТЯ ще е начело, ще му стига. Но, имайки достатъчно впечатления от нея от екрана, ми се струва, че няма да спре дотам. Давай, Мая, бори се! Щото тоя Добрев ми звучи като героя на Васил Михайлов от "Маргарит и Маргарита" - "За да получиш, трябва да дадеш!" - като един гаден тип. Като цялата партия. С тия възгледи на представителите й, на партията-майка сто години живот май са й достатъчни.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

1 Borracho | 08.07.201421:26

Like father, like son.
При тоя Кирил Добрев деградацията между поколенията, генетичния упадък и дебелокожните малформации са най-изявени!
Ега му ходим бавно скоро и на него ДА!
Дано! От все сърце!
   

оценка

+2 -0