СЕМки и локум | webcafe.bg
Webcafe

СЕМки и локум

Стани автор
27.04.2016, 19:15 (обновена 07.10.2017, 21:54)
Да изхвърлим телевизора

Розита Михайлова и София Владимирова бяха избрани тази сутрин за нови членове на СЕМ от парламентарната квота. Алелуя!

Така най-сетне СЕМ ще излезе от абсурдната ситуация трима от петимата му членове да са с изтекъл мандат. Най-сетне и Бетина Жотева, която президентът Плевнелиев посочи за член на съвета преди година, ще може да заеме мястото си.

Доколко регулаторът ще има повече предствителност, отколкото досега, обаче е спорно. Предложената от вече почти несъществуващата НДСВ Хаджиева е заменена с номинация на почти несъществуващата БДЦ. А докато успее да смени квотата на Георги Първанов, мандатът на Росен Плевнелиев почти изтече.

Все пак е похвално, че парламентът най-сетне успя да навакса 1,5 г. закъснение и обнови състава на медийния регулатор точно преди конкурсите за генерални директори на обществените медии.

Добрите новини обаче свършват дотук.

Професионалният стаж на Розита Михайлова в електронните медии май се изчерпва с това, че е водила "светско" предаване по Канал 2001 преди повече от 10 години. От PR на компания за хранителни стоки ("О-о-о, Пепи") се прехвърли на служба в пресцентъра на НК "Железопътна инфраструктура" и Летище "София". И така - до днес.

София Владимирова все пак има някакъв опит, била е член на СЕМ и преди, работила е и за предаванията на Иван и Андрей. След това има болезнен стаж като PR на Румяна Желева, която стана печално известна провалената си кандидатура за еврокомисар.

Парламентът ги избра между две гласувания за Изборния кодекс след "изслушвания" пред комисия в състав: Поли Карастоянова (враг No.1 на ракиените меринджеи), Слави Бинев, Лъчезар "Мозъка" Иванов, Росен Петров и др. Прозрачност без граници.

От друга страна, не остана кой знае колко до дъното и пропадането едва ли ще е рязко.

А и в Северна Корея дори нямат такъв съвет като СЕМ.

И ако вече знаем кой ще избира новите шефове на БНТ и БНР, то все още не е сигурно, че ще трябва да такива да бъдат избирани. Нищо, че конкурсът за БНР вече започна. Защото отново се подхвърля темата за сливането на двете медии в общ холдинг. Така освен кандидатите за БНР (вече официални) и БНТ (все още потенциални) се обсъждат и тези, които биха пожелали да поемат холдинга. И така в хаос и бъркотия продължаваме напред. Нищо, че отдавна преминахме покрай знака "Път без изход".

Дано поне гласувалите днес депутати са разбрали какво точно са гласували, че напоследък често се объркват. Че иначе току-виж новият състав на СЕМ вдигнал я цената на тока, я на водата.

Oще: pr  бетина жотева  бнр  бнт  българска национална телевизия  българско национално радио  връзки с обществеността  електронни медии  журналистика  лъчо мозъка  медии  пресаташе  розита михайлова  росен петров  росен плевнелиев  сем  слави бинев  съвет за електронни медии 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.