Хронична жестокост | webcafe.bg
Webcafe

Хронична жестокост

ема ивановаЕма Иванова
18.03.2015, 14:14 (обновена 19.03.2015, 21:07)
Гранд Мол Варна

Снимка: © Гранд Мол Варна

В съботния ден Нягол е извадил късата клечка. Той се оказва боксова круша за всичко грешно в тази страна, където толерантността, нормалността и добротата са тотално изместени от частното правосъдие, крайностите и злобата

През 2012 година клошарка влиза в мол и обикаля магазините. Извлечена е насила навън от охранителите с аргумента, че пречи на хората в мола "с външния си вид". Впоследствие се оказва, че "клошарката" е по-скоро преоблечена млада жена, част от акция на движението за "Невидим театър", която цели да насочи общественото внимание към дискриминацията заради социално положение.

Добре, че тази млада жена не е попаднала посред бял ден в мола във Варна в събота, където един мъж също с неугледен вид е смущавал посетителите на търговския център - Нягол Петров, пребит до смърт от трима охранители, защото приличал на бездомник и това е достатъчен аргумент за убийството му.

Няма значение, че си е имал дом, имал си е и диагноза - шизофрения. Имал си е и лекарства, които взима редовно и не е бил агресивен. Имал е и лошия късмет да излиза на разходка в мола, както хиляди други хора в България.

Ако това ставаше в Украйна - щяхме да сме наясно: има гражданска война, някой е враг на някого; ужасно е, но във война се случват такива ужасии. Но действието на последвалия хорър е България и единственото, с което можем да си го обясним е:

Хронична жестокост

Пълно, абсолютно безнаказно своеволие. Не е ясно как са наети тримата охранители, дали са им направени психотестове, установена ли е тяхната склонност към садизъм. Явно нито един от тримата не е спрял ръката на другия.

В съботния ден Нягол е извадил късата клечка. Той се оказва боксова круша за всичко грешно в тази страна, в която толерантността, нормалността и добротата са тотално изместени от частното правосъдие, крайностите и злобата.

С какво подобно общество, вманиачено от идеята за саморазправа с Другия, е по-добро от Хитлеровата Германия, в която уязвимите хора са затваряни в лагери и са използвани за експерименти?

И ако този път съдебната система отново не проработи, ако на убийците им се размине, да не се учудваме, че хора с бръснати глави и ниски чела надигат глас за смъртното наказание.

Oще: бодигарди  болен  варна  варненски мол  жертва  инвалид  мол  насилие  нягол петров  охранители  различен  убийство 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

15 Крив Макарон | 20.03.201510:14

Изглежда агресивното поведение се е пренесло от чалга баровете към моловете. Едно време охраната на чалга клубовете се държеше по подобен начин. Беше нещо нормално в края на ноща да набият някой позадремал клиент. Просто за развлечение.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 20.03.2015, 09:44

14 Dobrina Nikolaeva.100006436354984 | 20.03.201509:44

ПОТРЕСЕНА СЪМ ОТ ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО И СЪМ ПОКРУСЕНА ЗАРАДИ СМЪРТТА НА СТРАДАЛЕЦА И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЗАРАДИ ТОТАЛНАТА ЛИПСА НА ЦЕННОСТИ У ТРИТЕ МЛАДИ МОМЧЕТА. ЗА ЖАЛОСТ ТАКИВА КАТО ТЯХ НЕ СА МАЛКО. ТОВА Е ПЪЛНО ПАДЕНИЕ, ЗАГУБА НА ЧОВЕШКИЯ ОБЛИК, ОЗВЕРЯВАНЕ.
ДОРИ И ПРИ ЗВЕРОВЕТЕ СЛЕД КАТО СЕ УТВЪРДИ ВОДАЧЪТ В ЙЕРАРХИЯТА, БИТКИТЕ СПИРАТ.
МОЖЕ НЕЩАСТНИКЪТ НЯГОЛ ДА Е БИЛ МРЪСЕН, МОЖЕ ДА СЕ Е КРИВЯЛ И ДОРИ ДА Е ДОСАЖДАЛ НА ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА МОЛА, НО ДОСЕГА НЕ СЪОБЩИХА ПО МЕДИИТЕ ДА Е ПРОЯВЯВАЛ АГРЕСИЯ. НЯМА НИКАКВО ДЕЙСТВИЕ, КОЕТО ДА ПРЕДПОЛАГА ФАТАЛНИЯ ИЗХОД. А И ГАВАЗИТЕ СА ТРИМА.
УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ, НИЕ, РОДИТЕЛИТЕ НА ПОКОЛЕНИЕТО НА ПРЕХОДА, ОБЩЕСТВОТО, ПРИ КОЕТО РАСТЯХА ТЕЗИ ДЕЦА, СЕ ПРОВАЛИХМЕ. НЕ УСПЯХМЕ /ГОВОРЯ В НАЙ-ОБЩ ПЛАН/ ДА ГИ НАУЧИМ НА СТОЙНОСТИТЕ НА ЖИВОТА.
ПРОЧЕЛА СЪМ МНОЖЕСТВО КРИТИКИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО ПРИ СОЦА - НЕ ЧЕ ПРЕЗ ПРЕХОДА УСПЯХМЕ ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ДОБРО.
ЗА ВЪЗПИТАНИЕТО, ОБАЧЕ, ПОЧТИ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ. ТАЗИ ОТГОВОРНОСТ СЕ ОСТАВЯ НА СЕМЕЙСТВОТО И УЧИЛИЩЕТО.
А РОЛЯТА НА ОБЩЕСТВОТО? А КОЛОСАЛНАТА РОЛЯ НА СРЕДАТА, В КОЯТО ИЗРАСТВАТ НОВИТЕ ПОКОЛЕНИЯ?
ОСНОВНА ГРИЖА НИ БЕШЕ ДА ИЗКЛЮЧИМ ИДЕОЛОГИЯТА ОТ ЖИВОТА СИ. А КАКВО НОВО НАСАДИХМЕ? КЪДЕ Е ДОБРИЯТ ПРИМЕР ЗА ПОДРАСТВАЩИТЕ?
СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯТ РЕАЛИЗЪМ "ЛАКИРАЛ" ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА - /ГЕОРГИ МИШЕВ/ - ТАКА Е, НО НИ УЧЕХА НА ДОБЪР ПРИМЕР. ПО-ДОБРЕ ЛИЦЕМЕРЕН ДОБЪР ПРИМЕР, ОТКОЛКОТО НИКАКЪВ. МНОГО СЕ ПОСТАРАХМЕ ДА РАЗРУШИМ ТОВА, КОЕТО ИМАХМЕ, БЕЗ ДА ИМАМЕ ДОРИ ПРЕДСТАВА КАКВО ЩЕ ГРАДИМ. СЕГА БЕРЕМ ГОРЧИВИТЕ ПЛОДОВЕ. ТУК ВЕЧЕ НЕ ГОВОРЯ ЗА РАЗРУХА НА ЦЕННОСТИТЕ - ГОВОРЯ ЗА ОТСЪСТВИЕ НА ЦЕННОСТИ.
ЖАЛ МИ Е ЗА РОДИТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ МЛАДИ ДЕЦА.
БОГ ДА ПРОСТИ НЯГОЛ!
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 06.12.2014, 23:45

13 Kozlova | 20.03.201509:42

Трол задръстен, дето друга работа не умее да върши - това е последният ми коментар към Boicho Boichev

ангелче
   

оценка

+2 -3

Регистриран на: 28.02.2012, 12:47

12 Boicho Boichev | 20.03.201509:38

Ето го и некрофила Козлова.В Украйна нямало гражданска война , а война с Русия.Странно тогава защо правителството/хунтата/ в Киев не е обявила война на Русия.А е некрофил, защото за нея и подобните на нея хората от Донбас и Крим не съществуват като живи хора с права,включително правото на самоуправление и самоопределение.Такива като Козлова гориха живи хора в Одеса миналата година и обстрелваха с артилерия градовете и селата на Донбас.Затова с право ги наричат некрофили и фашисти.Жалко че Оланд и Меркел им спасиха задниците с минските споразумения и спряха настъплението на опълченците- досега щяха да са в Киев.Фашагите ги бива само против мирни и невъоръжени хора да "воюват".
   

оценка

+6 -5

Регистриран на: 06.12.2014, 23:45

11 Kozlova | 20.03.201509:32

Boicho Boichev,

Дръпнете леко напред във времето - за Ваше добро, нали, не че някой се е впечатлил от излиянията Ви.
   

оценка

+2 -5

Регистриран на: 06.12.2014, 23:45

10 Kozlova | 20.03.201509:29

Госпожице Иванова (авторката на статията), в Украйна няма гражданска война, а Русия води война срещу Украйна.

Гражданска война е, когато има вътрешно-политически брожения.

Хората си проведоха избори, напълно легитимни.

За какво сте го включила това във връзка с действията на трима малоумни, нискокултурни, комплексирани садисти??
   

оценка

+3 -4

Регистриран на: 28.02.2012, 12:47

9 Boicho Boichev | 20.03.201509:27

Класова война.Съучастници на убийците са тези, които години наред внушават и пропагандират, че бедните са виновни че са бедни, че бедният човек не е човек и няма право на нищо, включитално няма право да живее.Ултрадесничарските неолибералски некрофили.Които яко ги гони некрофилията и нагона към разрушение- те пропагандират разрушаването на хора, на общества , на държави.Тези които разделят хора в едно общество, в една държава на "умни и красиви"/които имат право на всичко, включително и право да протестират/ , и "грозни и глупави",които нямат право на нищо, включително и право на живот.
Всичко ново обаче е добре забравено старо- този филм сме го гледали не веднъж в историята , и краят му е един и същ-френската революция, октомврийската революция, и много други социални революции.Накрая, когато пружината е достатъчно навита,когато омразата е посята, някой връчва в ръцете на озверелите бедни пушка , пистолет , автомат калашников и по улиците се леят реки от кръв и се търкалят глави на богаташи.
По този път до там се стига.Въпросът е това ли искаме?
   

оценка

+4 -2

Регистриран на: 16.03.2015, 04:47

8 Reality Liberation Front | 19.03.201521:21

@ Tonkich
A цялата източна? Там как е? Прав е Ролинса да подозира атакисти - все пак всички знаем, че патриотизма е смокиновото листо на подлеца. И че Волен е синоним на такъв.
   

оценка

+4 -2

Регистриран на: 27.10.2014, 01:00

7 tonkich | 19.03.201512:59

Ролинсе то цялата западна цивилизация е изградена чрез насилие над по-слабите (колонизацията на Америка) сигурно си трол, но ако не си си доста заблуден
   

оценка

+3 -5

Регистриран на: 18.03.2011, 09:26

6 explorer | 19.03.201511:13

Съжалявам уебкафе, но паралела с Хитлеристка Германия е крайно неуместен.
Именно подобни препратки, карат нищожествата да се чувстват значими с цената на човешки живот.
Ако имаме нужда от нещо като общество, то е малко сол. Положителен пример на хора, които се борят за ценности, а не за кокала. Раздуването на страхове или разпръскването на л@...а, спомага за зацапването на пейзажа, а не за разкриването му.
   

оценка

+6 -2