Как да бъдете щастливи в България? | webcafe.bg
Webcafe

Как да бъдете щастливи в България?

webcafeЕва Мартинова
05.04.2017, 17:53 (обновена 07.04.2017, 12:24)
плакат "писна ми от алчни тарикати"

Снимка: © Getty Images

Усмихвайте се, когато общувате с дебили, които, вместо да чистят картофи от колорадски бръмбари, са решили да стават мениджъри в големи компании, магазини или друг вид бизнес, с който баба им на село се гордее. Позитивно е да виждате, че все пак някой е останал в България, "за да се развива".

Как да бъдете щастливи в България ли? Престанете да страдате, че няма принципи в политиката.

Изненадата ви всеки път, когато някой е обърнал позицията си на 180 градуса, прави така, че да изглеждате като малко дете, на което са откраднали сладоледа от ръчичката.

Наивниците може и да са щастливи, но ядосаният и разочарован наивник не е щастлив.

Коалиции с хора, наричали настоящите си партньори безродници и майцепродавци, са напълно нормални. Хората променят мнението си в името на "европейското бъдеще". Принципите са за тъпаци и не вкарват във властта.

Оцеляването винаги е повод за радост. Поскъпването на парното - също.

Парите, които бихте заделили са почивка, нов уред, дрехи или лекарства, сега ще отидат, за да ви е топло. Всеки мечтае за топлина, суетата е порок, а наричането на чаша вода с името на лекарство напълно ще ви излекува. Казаха го по телевизията.

Не се натъжавайте, когато срещате бъркащи в кофите за боклук хора.

Бъдете доволни, че им помагате, защото кофите можеха и да са празни. С таксата ви за смет пък правите щастливи други хора и подпомагате туризма на Дубай, Малдивите и Мексико.

Не се гневете на феномени като лотарията.

Който иска търка, който не иска - не търка. The choice is yours. Лъжата е навсякъде, все някой трябва да печели от нея. Keep calm и продължавайте да бъхтате като вол, не може всички да са милионери.

А и скромността краси човека. Бъдете красив и честен вол.

Не се ядосвайте на дупките по улиците.

Нищо не е вечно, колата ви също. С избягването на кратерите, тренирате зрението, рефлексите и паметта си, което е чудесно и напълно безплатно. Това е щастие.

Когато човек с дефицит на възпитание и нормалност ви засече на пътя, не натискайте клаксона, не псувайте и не предприемайте рисковани маневри с цел "е са ше видиш, тъпак!"

Няма да го промените, когато човек е тъп, обикновено е за цял живот.

Радвайте се, че контролирате емоциите си, това е ценно. 

Усмихвайте се, когато общувате с дебили, които, вместо да чистят картофи от колорадски бръмбари, са решили да стават мениджъри в големи компании, магазини или друг вид бизнес, с който баба им на село се гордее.

Позитивно е да виждате, че все пак някой е останал в България, "за да се развива".

Oще: българия  дупки по пътищата  ева мартинова  как да бъдем щастливи  как да стана милионер  милионер  национална лотария  парно  политика  тото  цени на парното  щастие 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 07.04.201715:24

Ще дам своята рецепта за щастие:
Първо спирам да чета медии и да гледам телевизия.
Второ почвам да чета законите, и да се съветвам относно тяхното прилагане.
Трето приемам, че ако нещо не ми се получва, значи трябва да удвоя усилията си.
Така например онзи ден разбрах, че да чакам Мая Манолова да спре произвола на "Топлофикация София" е загуба на време. И се поразрових и открих Глава седма от Закон за международния търговски арбитраж, и съответно:

чл. 47.2 арбитражното споразумение не е било сключено или е недействително съобразно закона, избран от страните, а при липса на избор – съобразно този закон;

Тогава ми стана ясно каква е цялата работа.
От тези текстове става ясно, че без търговски договор между два страни няма как длъжник да бъде даден на арбитър?!
Разбира те ли?
Всеки, който е осъден, и му е заведено изпълнително дело е незаконно ограбен! А в случая с "Топлофикация София" 90% от осъдените нямат склучен индивидуален договор с това дружество.
При това положение би могло да се отработи процедура по връщане на незаконно отнетите средства, и всички разходи по
изпълнително дело,
юросконсултско възнаграждение,
и частен съдебен изпълнител да бъдат възстановени от "Топлофикация София".
Това до сега не се е случило, и то не без любезното бездействие от страна на Омбусмана. Но ако гледате медии, ще останете с впечатление, че г-жа Манолова е единствен закрилник на народа?
Затова спирате да гледате телевизия, образовате се, и ако някой ви настъпва правата му противодействате. Ако не получи, както вече казах - удвоявате усилията.
   

оценка

+0 -0