Когато България стана страна за пример | webcafe.bg
Webcafe

Когато България стана страна за пример

Стани автор
11.08.2016, 19:08 (обновена 07.10.2017, 21:40)
Реджеп Ердоган

Снимка: © Getty Images

Ако идеята е да се отправи послание както към турците, така и към мигрантите в Турция, че бягството в България не е добра идея, то целта е постигната.

България най-после е страна, която дават за пример на най-високо ниво. Не бързайте да се радвате. Най-високото ниво е турският президент Ердоган, а поводът - екстрадицията на гюлениста Абдуллах Бююк.

Десет дни, след като турските власти обещаха „избягалият предател" Бююк да бъде върнат в Турция, българските власти изпълниха заканата на Анкара, въпреки ангажимента да не го правят и решението да съда, което не го допуска.

Докато Турция гарантираше, че България ще им върне гюлениста, на Бююк случайно или не, първо му е отказано политическо убежище от вицепрезидента Маргарита Попова, след това дирекция "Миграция" в МВР е издала заповед за принудителното му отвеждане с предвидено незабавно изпълнение, а ден след това патрул на СДВР го е спрял за "рутинна проверка".

Изказването на МВР, че Бююк може да обжалва екстрадицията си от Турция, е чиста проба върховен цинизъм, предвид ситуацията в Турция в последните седмици.

С оглед на саморазправата с привържениците на движението на Гюлен след неуспешния опит за преврат е очевидно, че Турция няма как да даде гаранции, че няма да подложи Бююк на нечовешко и унизително отношение. Особено на фона на снимките с пребити генерали от първите дни след преврата и заканите на Ердоган да върне смъртното наказание.

България не просто не изпълни основните си задължения, произтичащи от Конвенцията за защита правата на човека и Хартата за правата на човека в ЕС, според които държавите не трябва да предприемат никакви действия, които биха изложили на реален риск именно от нечовешко третиране и смъртно наказание даден гражданин.

Нещо повече - българските власти създадоха опасен прецедент при съществуващата опасност да възникне искане от Турция за екстрадиране на политически противници на режима. При липсата на обща позиция на ЕС относно подобни казуси, България и Гърция са заплашени от груб натиск на двустранна основа.

Ако идеята е да се отправи послание както към турците, така и към мигрантите в Турция, че бягството в България не е добра идея, то целта е постигната.

А ако след срещата и сдобряването на Ердоган и Путин не беше ясно дали България да бъде превърната в Източна Румелия или в Задунайска губерня, то възникнаха предпоставки двете страни да се договорят да се превърнем едновременно и в двете.

Турция демонстрира своята демократичност в действие след опита за преврат. А това доколко България споделя възгледите на демокрацията, става все по-ясно. Ако властите нямат "разписано задължение" да спазват нито законите, нито решенията на съда, то какво ли ни готвят с антитеростичния закон?

Oще: абдуллах бююк  антитерористичен закон  българска полиция  задунайска губерня  източна румелия  маргарита попова  мвр  миграция  опит з апреврат  реджеп ердоган  сдвр  турски президент  турция  фетуллах гюлен 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

67 sim4o | 08.10.201623:20

667 | 08.10.201621:33
Нищо не им гледам, браточка.
Само им гледам сеира...
----------------
Ама все пак-кой е руснак, кой не .. ей Михаил Чорний .. аз и ти го знаем, че не е руснак .. ама по името-как да познаем?

Иначе тъпите седераст-толерасти все се излагат .. сеир пълен..

Виж ги сега и с мигрантите-сган тъпа! Бият и блъскат хората..
П.П
Видя ли как направих рекапитулация??!
Виж къв консенсус! .. Дискусия-за чудо и приказ ..

Малко често сменяш, ти приятелю Седмаче - темата на разговора .. ама си е окей, общо-взето, нали?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.01.2016, 12:46

66 7 | 08.10.201621:33

Нищо не им гледам, браточка.
Само им гледам сеира...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

65 sim4o | 08.10.201620:54

Гледаш им?? ..дали е обрязан?? .. ами може да не са съветци, може да са мюсулмани??

Интересно ми е просто.

Поздрави
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

64 sim4o | 08.10.201620:52

7 | 08.10.201619:49
Комунета, сър...
-----------------
Aбсолютно не са си свършили комунетата работата!
некадърност! Комунета, сър! .. правилно, какво друго да коментираме ..

Иначе ЗА ВСИЧКО до сега имаме консенсус - нали ..?
Мааалка рекапитулация:
-става дума за Марица Изток и аз се включвам .. давам няколко имане - Жотев, който не е съгласен, Дик Чейни, Чарлз Лудолф , Шиляшки, Костов (това НЕ са капиталисти, пак да кажа) .. и случаят - е припомнен ..

-Ти, приятелю Седмица, споменаваш, че в Съвременния свят на Глобализация, има всякакви интереси .. и фирма, която е американска по документ, може да има и руснаци в мениджмънта , освен това- споменаваш и "Лукойл" .. аз се съгласявам, казвам и че обратното е вярно- фирмата- уж руска, а интересите в нея - американски.
Ей така споделям и понеже е казана думата "Лукойл" показвам едни случки ..как едни хора май помагат баш на "Лукойл" с грубо лобиране при проверка на НАП. Споменавам и имена -Сейджи Ширатори, Риаз Ауан, Джес Банак, Бил Пенингтън, Джеймс Уорлик , давам и мнението на Огнян Минчев в ""Уорлик в "Лукойл : Или защо на вълка му е дебел вратът" Огнян Минчев | 09:30 | 27 август 2011

-Ти, Седмица, изведнъж почваш да се чудиш, за руските олигарси .. "7 | 07.10.2016 20:15 ..руските олигарси. ..като се замисли човек, .. България, им е безразлична..." и АЗ те успокоявам, че дори и в момента да им е безразлична, и да нямат интерес ИМАМЕ ДЪРЖАВНИ институции, които са за това - да им събудят интереса и да ги заинтересуват! Давам линк на Дирекцията за Външноикономическо Сътрудничество с шеф Дияна Найденова .. Давам и пример, как Росен Плевнелиев , се мъчи да привлече , например , Бразилски Олигарси при посещението си..!

-Ти Седмица, соделяш, как един преди време, е пуснал на форума списък с руските олигарси .. аз ти казвам, че ако искаш - ще ти дам и аз .. и давам едно име на олигарх - някакъв си Сергей Михелсон ..

-ТИ, се сещаш, че можеш да разпознаеш, чистите руснаци и "съветците" .. " 7 07.10.2016 14:58 Сим4о .. Правиш ли разлика м/у руснаци и съветци? Аз-да. " аз споделям, че ако едните са със шапки - а другите - без .. ще ги различа. И по носовете се познават! Ама ей така, по имена- не мога!

-Ти споделяш, че не е зле, виновните да понесат отговорност .. " 7 | 08.10.2016 09:33 отговорността, която ..за причиненото зло. .." АЗ реагирам положително, и за да не сме неадекватни и да не скачаме от тема на тема свързвам с Марица Изток казвам кам ми се ще и на мене виновната ,тъпа ,седерастка паплач, да понесе наказание ..

-ТИ споделяш, че май говорим ни в клин ни в ръкав и то ебаси Дискусията става .. "7 | 08.10.2016 09:33 Сим4о ... можем да спрем с разводняващите коментари." аз се съгласявам и съветвам да има КОНКРЕТНО ЦИТИРАНЕ и КОНКРЕТЕН КОМЕНТАР и да е свързано .. и съветвам още - да имаме Изтрезняване, па тогава да се пише ..

-ТИ споделяш, за разделянето на БКП и как това разделяне е наложило отпечатък на много неща .. аз приемам думите ти, и те чакам да доразвиеш мисълта си ..

Та така - ей го- КОНСЕНСУСЪТ ..ей я ДИСКУСИЯТА, почти завършена Много щастлив Много щастлив

Що почти ли?

Ами , питах за руснаците и съветците .. "Правиш ли разлика м/у руснаци и съветци? Аз-да. " Айде- да позная , по носовете ли познаваш!? Ама не винаги е ясно.. имената им на повечето - руски .. как ги разпознаваш, как я правиш тази разлика?

Поздрави
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.01.2016, 12:46

63 7 | 08.10.201619:49

Комунета, сър... Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

62 sim4o | 08.10.201619:01

Люба6а | 08.10.2016 18:33 .. отговаряй конкретно на въпроса:кой ДРУГ има вина за всичко случило се в територията ..
--------------
Mи ей я , част от случката дето коментираме: .."При неотдавнашната визита у нас Чарлз Лудолф даде ясно да се разбере, че бъдещите инвестиции на други щатски компании в България зависят изцяло от реализацията на проектите в “Марица-изток”.

И??
КОЙ им е виновен на седерастите? Кой ДРУГ? Чарлз Лудолф? .. ми на него - това му работата!

Ей какво го е написал Огнян Минчев за "Лукойл"
"Уорлик в "Лукойл : Или защо на вълка му е дебел вратът" Огнян Минчев | 09:30 | 27 август 2011 . . ... "Лукойл” е международна компания, в която акционери, изглежда , са и не малко американски граждани и компании. .."

http://www.mediapool.bg/uorlik-v-lukoil-ili-zashto-na-valka-mu-e-debel-vratat-news183452.html

Тъпата седерастка подскачаща сган си е виновна !
Трепане на тъпоумните соросоиди!

Поздрави
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

61 dedo adji | 08.10.201619:00

Сим40, соросоидната паплач са точно пребоядисани бивши комунета и децата им. Те без голям брат не могат, и като клекна единият, веднага се присламчиха към другия. И той много добре ги знае колко струват, ама точно такива ги иска. Мислещи хора не му трябват, че като помислят, ще му видят кирливите ризи.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

60 sim4o | 08.10.201618:50

Люба6а | 08.10.201618:33
хайде ,Симчо-ясно,че си в час за "всичко"!отговаряй конкретно на въпроса:кой ДРУГ има вина за всичко случило се в територията ..
----------------------
Ами за всяко случило се нещо - има отговорен конкретен човек!

Ние с Седем, писахме за "Лукойл" и за договорите за Марица Изток ..

И аз дадох ДАННИ И ФАКТИ!

И КОЙ е виновен, а кой е невинен ..
Ами Жотев е невинен, и се е опитвал да ги спира .. а малоумната седерастка сган - си е виновна?
Или не?
Виновни са съветците? .. Абрамович и Сергей Михелсон? .. и Кириенко-Израитель?

Ми седерастката паплач е виновна ! .. и дето ни унищожи армията и въоръженията - пак тези подскачащи боклуци са виновни ..
И дето бяха кандисали, да закрият със замах блокове от 1 до 4 на Козлодуй - пак те ..
Дето пращаха полиция, да бие българи в Захарна Фабрика, Гърмен, Катуница.. пак соросоидите-толерасти..

Та за ВСЯКО нещо има конкретно виновен.
Ние изяснихме, до сега два конкретни случая!

А , че соросоидната паплач, ще се трепе - и на прасетата .. е ясно ..

Комунетата са ги жалили, навремето и това им е най-голямата грешка!

Поздрави
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

59 sim4o | 08.10.201618:42

7 | 08.10.2016 16:39
Всичко, станало впоследствие, оттам произлиза.
Да си се оправят!
-------------------
Oт разделянето на БКП? Не знам, не съм следил процесите в БКП - за мене и левите и десни соросоиди са безродна паплач ..
Правилно - да се оправят .. ама виж и до какъв извод стигнахме ..
------------------------
7 | 08.10.2016 09:33 ... отговорността, която определени кръгове и среди носят към собствените си народи за причиненото зло. ..
------------------------
И за да сме в темата - ей за Марица Изток .. какво ни натресоха седерастите малоумни , хем са ги предупреждавали:
"Основният проблем при двата проекта е сключването на 10-годишни договори за изкупуването на произведената електроенергия.
Срещу дългосрочното договаряне в енергетиката възразява Световната банка, защото .. носи риск за бюджета при евентуални проблеми на НЕК."

И си прав - трепане на седерастката паплач и това е! ДА! Пляскане Пляскане

А от къде са се пръкнали седерастите-соросоиди .. не ме е интересувало .. .. може и да си прав, че пъпната им връв е с БКП - и чак сега вече Сорос ги взе да ги хрантути ..!


П.П
Радвам се, че за всичко мислим еднакво .. заинтригува ме и с :
-----------------------
7 | 07.10.2016 14:58
ПП Правиш ли разлика м/у руснаци и съветци? Аз-да.
------------------------
Ама как ги познаваш? За мене е сигурно само, ако са с шапки!?
Е, примерно този Сергей Михелсон - за който аз писах - ясен.. не е баш руснак!
И Абрамович ясен .. те имат фамилни имена на ИЧ .. Ростропович, Макаревич, Рабинович..
.. ама виж пък Сергей Кириенко .. нали знаеш, че истинската му фамилия би трябвало да бъде Израитель .. ако беше си останал така-ясно, дали е руснак, или съветец !.. Ама виж го сега по фамилия - Кириенко - всеки ще рече , че е руснак?
Или Михаил Чорний .. ще кажем, че е отвсякъде-руснак .. а той - живее в Тел Авив!
Донкъде и носовете са им показател .. ама не е сигурно. Абе този Вагик Аликперов какъв е .. не е руснак, със сигурност!
Ама съветец ли е .. или е някакъв друг? А Милер от Газпром, дали е съветец .. или е с немски корени?

Поздрави
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.07.2011, 17:30

58 Люба6а | 08.10.201618:33

хайде ,Симчо-ясно,че си в час за "всичко"!отговаряй конкретно на въпроса:кой ДРУГ има вина за всичко случило се в територията?ако те улеснява,можеш да започнеш от 1944та,м.септември Отегчен
   

оценка

+0 -0