Купонджии от всички села, съединявайте се! | webcafe.bg
Webcafe

Купонджии от всички села, съединявайте се!

5347688Антония Антонова
28.12.2016, 12:05 (обновена 29.12.2016, 17:56)
4658708790-9

Снимка: © Getty Images

Нова година настъпва, ще се мре!

Идва новогодишната нощ. Абитуриентският бал на годината. Моментът, в който задължително трябва да се случи нещо мега грандиозно, животът да тече на пълни обороти, както никога. Все едно ще се мре. Все едно за последно се яде и се пие, и се обича... И т'ва беше. КРАЙ.

Съдейки по случващото се наоколо на всеки 31 декември срещу 1 януари, човек ще реши, че не свършва годината, а светът свършва. Апокалипсис. Или поне такава е празничната новогодишна атмосфера у нас.

Ако не си спестил няколко стотачки за куверт, непредвидени забавления по заведенията в малките часове и таксита, за какво живя и работи цяла година и защо съществуваш изобщо?

На Нова година човек задължително трябва да заплати 70-150 лева вход, за да се завре някъде на тъмно, шумно, потно и задимено под земята. Новогодишната нощ е нещо като морето, само че по-кратко и съответно - по-инфарктно. Лудница, брат.

Та, в тази сума влизат едно малко пиене и фъстъци за 1.50 лв от смесения магазин в съседство. Но пък гледаш танцьорки по прашки в клетки и се чувстваш като господар. Все едно от Уолстрийт идваш, а не от Угърчин.

Отделно от това е добре да си предвидил пари и за още алкохол, тъй като е ясно, че "ще се правиме на животни тая нощ"... Както и за една рулетка след полунощ.

За цигарКи (българинът има прекрасният навик да говори умилително за всякакви неща), за таксита (знаем, че новогодишната тарифа е специална). И тук става дума само за разходите по време на самата нощ.

Преди това е хубаво да си пръснал едни банкноти за ризи, обувки, пури, които да вадиш и захапваш там пред хората, вратовръзка, която да си вържеш на челото като на сватба в родния ти край, на жената рокля, бельо, маникюр и прическа. Отделно от подаръците, говорим.

Освен това добре е да имаш валута в себе си, която няма да харчиш. Нещо като аксесоар. Не върви да ходиш с 20 лева в портфейла, все пак някой може да погледне вътре и да си помисли, че не притежаваш десетки левове, а само две по десет...

И тъй като една новогодишна нощ е нищо без секс и бой, а при боя винаги може да станат проблеми, отдели си някъде на удобно място еднa петдесетолевка. Да е достъпна с едно движение на ръката. Ако се наложи да се убеждават хора по цивилизован начин...

Има ли певица, не е зле да й се подпъхне банкнота я в деколте, я в жартиер, я да се метне на сцената.

Нека не забравяме и бюджета за фойерверки, пиратки и огньове. Българинът по традиция започва да гърми на 24-ти декември през деня.

Да, можем да чуем пукотевици дори в навечерието на Рождество. Чуем, тъй като по светло не се вижда зарята, нали. Нищо. И така разбираме радостта от появата на Божия син.

Може би този акт е своеобразна алюзия към ярката звезда, изгряла в небето в мига на Христовото рождество...

Та така до 3-ти, 4-ти януари. Когато всичко започва отначало. Поредната Нова година се ражда сред пепелта от пиратките на старата. Гърмежите не спират до края на запасите. А светът все пак продължава да се върти. Като по чудо...

Oще: алкохол  банкноти  заря  куверт  купон  нова година  пари  парти  пачки  пиратки  разходи  селяндури  таньорки  чалга 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 23.01.2012, 23:19

2 grozen | 01.01.201717:17

Всичко точно описано. Пропуск е подготовката което започва още от края на август/след морето/ разпитването кой къде ще ходи , щото си е задължително. Месеци преди НГ , след безброй дискусии вече има резервации и всичко е проучено дори снимки какво може да се прави са разгледани.
В първите минути след нова година се преглежда календара да се видят къде как се падат почивни, и дали само с 1-2 дни отпуска може да се направи почивчица(!) седмица и половина, етакоа се тагнем некъде.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.01.2016, 12:46

1 7 | 28.12.201614:20

Смее се

Оф, нямам село. Н-я-м-а-м.

ПП Ума/илителното за "такси" е "таксенце".

ЧНГ! /на кънки, предварително/ Много щастлив
   

оценка

+0 -0