Купонджии от всички села, съединявайте се! | webcafe.bg
Webcafe

Купонджии от всички села, съединявайте се!

5347688Антония Антонова
28.12.2016, 12:05 (обновена 29.12.2016, 17:56)
4658708790-9

Снимка: © Getty Images

Нова година настъпва, ще се мре!

Идва новогодишната нощ. Абитуриентският бал на годината. Моментът, в който задължително трябва да се случи нещо мега грандиозно, животът да тече на пълни обороти, както никога. Все едно ще се мре. Все едно за последно се яде и се пие, и се обича... И т'ва беше. КРАЙ.

Съдейки по случващото се наоколо на всеки 31 декември срещу 1 януари, човек ще реши, че не свършва годината, а светът свършва. Апокалипсис. Или поне такава е празничната новогодишна атмосфера у нас.

Ако не си спестил няколко стотачки за куверт, непредвидени забавления по заведенията в малките часове и таксита, за какво живя и работи цяла година и защо съществуваш изобщо?

На Нова година човек задължително трябва да заплати 70-150 лева вход, за да се завре някъде на тъмно, шумно, потно и задимено под земята. Новогодишната нощ е нещо като морето, само че по-кратко и съответно - по-инфарктно. Лудница, брат.

Та, в тази сума влизат едно малко пиене и фъстъци за 1.50 лв от смесения магазин в съседство. Но пък гледаш танцьорки по прашки в клетки и се чувстваш като господар. Все едно от Уолстрийт идваш, а не от Угърчин.

Отделно от това е добре да си предвидил пари и за още алкохол, тъй като е ясно, че "ще се правиме на животни тая нощ"... Както и за една рулетка след полунощ.

За цигарКи (българинът има прекрасният навик да говори умилително за всякакви неща), за таксита (знаем, че новогодишната тарифа е специална). И тук става дума само за разходите по време на самата нощ.

Преди това е хубаво да си пръснал едни банкноти за ризи, обувки, пури, които да вадиш и захапваш там пред хората, вратовръзка, която да си вържеш на челото като на сватба в родния ти край, на жената рокля, бельо, маникюр и прическа. Отделно от подаръците, говорим.

Освен това добре е да имаш валута в себе си, която няма да харчиш. Нещо като аксесоар. Не върви да ходиш с 20 лева в портфейла, все пак някой може да погледне вътре и да си помисли, че не притежаваш десетки левове, а само две по десет...

И тъй като една новогодишна нощ е нищо без секс и бой, а при боя винаги може да станат проблеми, отдели си някъде на удобно място еднa петдесетолевка. Да е достъпна с едно движение на ръката. Ако се наложи да се убеждават хора по цивилизован начин...

Има ли певица, не е зле да й се подпъхне банкнота я в деколте, я в жартиер, я да се метне на сцената.

Нека не забравяме и бюджета за фойерверки, пиратки и огньове. Българинът по традиция започва да гърми на 24-ти декември през деня.

Да, можем да чуем пукотевици дори в навечерието на Рождество. Чуем, тъй като по светло не се вижда зарята, нали. Нищо. И така разбираме радостта от появата на Божия син.

Може би този акт е своеобразна алюзия към ярката звезда, изгряла в небето в мига на Христовото рождество...

Та така до 3-ти, 4-ти януари. Когато всичко започва отначало. Поредната Нова година се ражда сред пепелта от пиратките на старата. Гърмежите не спират до края на запасите. А светът все пак продължава да се върти. Като по чудо...

Oще: алкохол  банкноти  заря  куверт  купон  нова година  пари  парти  пачки  пиратки  разходи  селяндури  таньорки  чалга 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 23.01.2012, 23:19

2 grozen | 01.01.201717:17

Всичко точно описано. Пропуск е подготовката което започва още от края на август/след морето/ разпитването кой къде ще ходи , щото си е задължително. Месеци преди НГ , след безброй дискусии вече има резервации и всичко е проучено дори снимки какво може да се прави са разгледани.
В първите минути след нова година се преглежда календара да се видят къде как се падат почивни, и дали само с 1-2 дни отпуска може да се направи почивчица(!) седмица и половина, етакоа се тагнем некъде.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.01.2016, 12:46

1 7 | 28.12.201614:20

Смее се

Оф, нямам село. Н-я-м-а-м.

ПП Ума/илителното за "такси" е "таксенце".

ЧНГ! /на кънки, предварително/ Много щастлив
   

оценка

+0 -0