Ужас в чекмедже | webcafe.bg
Webcafe

Ужас в чекмедже

Никола ЦветановНикола Цветанов
23.03.2015, 19:49 (обновена 26.03.2015, 09:12)
Полицаи в България

Снимка: © Getty images

В момента преживяваме гротескните последствие на един екзотичен за България криминален случай. Какви ще са последствията?

Най-отблъскващите низини на човешките действия са най-притегателни.

Помните ли вълната от самозапалвания? Или епидемията от палежи на автомобили? А нападенията срещу бежанци? Не питаме, за да стряскаме някого, напротив, искаме да покажем, че истеричното раздухване на един криминален случай е изключително опасно, особено когато виновни няма.

Безнаказаното зло мъти лабилните психики и заплашва да отключи онези черни страсти, които превръщат странния съсед в насилник. Или в нещо много по-лошо.

Случаят с брутално убитото „дете в куфар" е ужасяващ, такива могат да са и социалните последствия, ако наливането на масло в огъня продължи. Темата обаче не изстива трети ден, сякаш не е погубено човешко същество, невинно дете, което заслужава поне капка съчувствие и уважение.

Точно обратното - някакви експерти се упражняват в логика и фантазия, за да коментират дали детето е българче или не, дали е християнин, щом не е обрязано (!), дали убиецът не е чужденец, щом е използвал скъп куфар, или пък някой близък, който е „инвестирал" в „скривалище".

Медийният глад за мърша търси конкуриращи се по абсурдност версии, които да приковат вниманието на „нормалните хора". А МВР не може да издири дори родителите, макар че официално провежда разследване.

Основният „копач" на помийната яма е именно полицията, която на любимия соц принцип „на час по лъжичка", всеки ден, но с упорство, разкрива детайлите - фоторобот, куфар, кърпа... А защо изобщо й е притрябвало?

Не искаме да знаем всичко това, тези стряскащи подробности от експертизи, аутопсии и версии. Подобен интерес е нездрав - и за всеки индивид, и за обществото като цяло. Това не е американски сериал, а смразяващата реалност, в която живеем. Затова искаме да знаем кой е извършителят и той да бъде наказан.

Ако за подобни брутални убийства се иска някакъв толеранс за разследващите, нека им напомним, че вече минаха три дни, в които ужасът само набъбва и нищо не се изясни. Само стана по-заплетено, а от отвратени ние ставаме отвратителни.

Oще: агресия  дете в куфар  мвр  медии  медийна истерия  политиция  разпалване на агресията  убийство  убийство в куфар  уважение  фоторобот 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.08.2014, 09:51

3 Verche | 30.03.201510:31

Изключително грозно и гадно е за жертвите и семействата им, когато разни долнопробни драскачи и "професионалисти - анализатори" размахват пошлите си истории с единствената цел да спечелят своите секунди "слава" пред мазната аудитория на псевдотелевизии. За съжаление в желанието си за гледаемост т.нар. "медии" вече минаха границите не само на жълтото, но и на кафявото.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

2 Шамито | 24.03.201514:47

Стряскащата перверзия да бъдеш информиран.В случая това обогатява интелекта на психопатите.Дали това е крайната цел?Ако не е–борете се срещу престъпността тихо но ефективно.Но общество обхванато от страх се управлява по лесно.Нима греша?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.04.2014, 22:35

1 тъп | 23.03.201521:17

ха, да ге!!! боклуците ме трият, а афторчето - в миша дупка. "вълна от самозапалвания", "епидемия от палежи"! омразата продава, страхът - доминира. "добрите" печелят! Бесен
   

оценка

+0 -3