Фарисейският квас на лицемерието | webcafe.bg
Webcafe

Фарисейски квас в Пловдив

Webcafe.bg
20.08.2010, 17:15 (обновена 20.08.2010, 18:03)
Митрополит Николай

Снимка: © БГНЕС

Митрополит Николай ще награди с ордена "Свети апостол Ерм" кмета на Пазарджик Тодор Попов и прокурора Стефан Янев в храма "Успение на Света Богородица" в Пазарджик на 6 септември т.г.

Със сигурност Епархийският съвет в Пловдив чете Библията - и не само. Иначе как щеше да реши да награди за суперхристиянските им добродетели кмета на Пазарджик Тодор Попов и прокурора Стефан Янев, задето се опълчиха на гей парад.

Припомняме им обаче някои слова на Лука - да си опреснят паметта, а също и на Петър:

"...Между това, като се събра едно многохилядно множество, до толкова, че един други се тъпчеха, Той почна да говори на учениците Си: Преди всичко пазете се от фарисейския квас, който е лицемерие".

(А нашата Църква изглежда здраво подквасена от фарисеи...)

"Няма нищо покрито, което не ще се открие, и тайно, което не ще се узнае".

(Като луксозните коли и скъпите часовници на някои от клира - на фона на мизерното заплащане на свещениците и нуждата от реставрация на стари икони - като тази на Богородица в Бачковския манастир например...)

"...Прочее, презвитерите, които са между вас, увещавам аз, който тоже съм презвитер и свидетел на Христовите страдания и участник на славата, която има да се яви:

Пазете Божието стадо, което е между вас; надзиравайте го, не с принуждение, а драговолно, като за Бога; нито за гнусна печалба, но с усърдие;

нито като че господарувате над паството, което ви се поверява, а като показвате пример на стадото."

Напразно, защото нашите отци предпочитат да богатеят в Бога. А на това стадо те отдавна не са пастири...

 

Oще: пловдив  църква 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.09.2010, 01:51

11 Българолюб | 24.09.201012:31

Точно така трябва да постъпва Православната ни църква както в случая с това педерастко сборище като показва на хората че това поквара и смъртен грях.Трябва да защитим децата си да не гледат по улицата мъже в розови полички и по прашки нагремирани начервисани да се целуват да се обарват по задниците да се щипят и бъркат по дупките.Хвала на този кмет и че се вслушал в гласа на Православната ни църква.Децата децата тях трябва да пазим и анатема на тези извратеняци които искат да ги покварят с подобни педерстки и педофилски сборища и паради! Удивителна
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.09.2010, 13:32

10 Астролог | 01.09.201014:15

цитат: "Та...питам се - какъв безродник трябва да си, какъв кон с капаци и лицемер трабва да бъдеш, за да съдиш религията си"...

Първо, така наречената "православна църква" не представлява религията на всички български граждани, и второ, рода и религията са различни неща.

Според мен е хубаво проповядването и служенето на "паството" бъде с личен пример (освен с организирани ритуални действия по ценоразпис)! Идея
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.07.2010, 04:02

9 collapse | 27.08.201001:53

Ха - пак намерих някаква статия тука... Константин , не е заради тебе - просто се разхождам из сайта и се чудя какво да си прочета. Относно Гей парада - точно Николай ли трябваше да го анатемоса... Направо се спуках от смях... Ако си по-навътре в нещата Константин - би ли обяснил на хората как аджеба Николай се превърна в дядо Николай и кой го покровителства за това му превръщане?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.07.2010, 11:27

8 ot4eto | 26.08.201016:11

Не съм съгласен, защото ценостите идват от не толкова гордото ни минало. Ценост е било да режеш ръце на крадците. Напротив, ценостите трябва да се преосмислят и несправедливите да се отстраняват. Както е в случая.

А хомосексуалните са изолирани от обществото. Не могат да се женят, не могат да осиновяват деца. Ако в работата им разберат ги тормозат, принудени са да крият, защото всички ги одумват и осъждат около тях. Какви права приятелю, нима не се обиждаме на педераст?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.08.2010, 09:41

7 heat | 24.08.201014:40

Напротив, мярка за цивилизованост не е рекламата на гей, содомия, мазохизъм, некрофилия и други поквари и излишества на човешката душевност!
Белег за цивилизованост е развитието на културата и ценностите. Ако не разбирате стойността на религията и значението и за обществото няма смисъл да я коментирате защото ставате за смях.
Не е цивилизовано малцинството да налага нормите си над мнозинството, и за какви права говорите, нима обратните нямат права, не им ли сервират кафе в сладкарниците, не ги ли обслужват в ресторантите, не ги ли пускат на концерт или да се качат в самолет? Те имат всички права, парада е показност и звучен шамар над крехката система на демокрацията, която няма право и воля да защити МНОЗИНСТВОТО от непристойни прояви на някои крещящи малцинства!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.07.2010, 11:27

6 ot4eto | 24.08.201009:57

Четейки мненията под мен, спокойно мога да поставя диагноза, че нивото ни на развитие е заседнало някъде м/у 19ти и началото на 20ти век. Липса на толерантност, но най-вече липса на информираност. Всеки живее с натрапената си погнуса и клишетата за хомосексуалните. Така обществото ни обсъжда 5-10% от населението си на нещастен живот. Това не е първи случай в историята, когато мнозинството подтиска малцинство, няма да е и последния. Имено затова трябва да има паради. Това е протест, който трябва да се състои. Всеки оневинен има изконното право да се бори за правата си. Смятам и ние хетеросексуалните, трябва да излезнем и да ги подкрепи на следващия парад. Защото това е мярката ни за цивилизованост.
Алтернативата е под мен, хора вярващи в правила от бронзовата епоха, прочетени в една книга, писана от диваци за диваци.
Или както се пее в песента - Господи едни хора написаха книга за теб. Там е пълно с ужаси и говорят за теб, трябва да погледнеш.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.08.2010, 22:27

5 Йосиф Сталин | 21.08.201022:33

Първо да НАПОМНЯ на всички българи, че официална азбука у нас е КИРИЛИЦАТА /щото някои пишат на маймуница/!!!

Второ: по времето на Сталин и Георги Димитров НИКОГА не е имало ПЕДЕРАСТКИ ШЕСТВИЯ / гей-парад "преведено" на български е "педерастко шествие"... приемам и смяня на думятя "шествие" с нещо по-остроумно.../... защо ли? Защото по времето на Сталин и Георги Димитров педерасите са ХОДЕЛИ НА РАБОТА!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.08.2010, 18:47

4 Konstantin | 21.08.201018:54

С фарисейски квас вие сте заквасени, анонимници от webcafe!
Владиката не носи "ролекс", а часовникът му е имитация!
Колите с които владиката пътува не са негова собственост, а на Митрополията!
Яд ви е, че честните хора намират упование в Църквата и виждат в негово лице достоен архипастир и сипете жлъч, но и вие един ден ще повярвате в Бога, като се изправите да отговаряте за хлевоустието си!
Вашият баща - рогатият, на друго няма да ви научи освен на лъжи и притворство! Затова и си криете имената под лъжите и гадостичките, които сипете за радост на масонската пасмина.
Малко време ви остава, затова се покайте овреме, че онези "с парите" няма да ви помогнат. И те ще трябва да отговарят.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.08.2010, 12:01

3 v guza | 21.08.201015:46

А когато аз чета подобни коментари не мога да не сетя стихотворението "Моята молитва", есето "Смешен плач" и още няколко ботеви писания.
Църквата била консервативна институция, затуй дай да скланяме мълчаливо глава всеки път, когато земе та се изкаже... как пък не. На тая консервативна институция мястото й е само в храмовете. Когато посмее да си покаже носа оттам, че и да се опитва да заеме мракобесна позиция по някакъв обществен въпрос, ролята на смислената журналистика (като рядък представител на будното общество) е да й скъса задника от ебавки. Щото, уважаеми верующи и националпатриоти, да сте забелязали въпросната църква да се е заела с облекчаване на тежките съдби на страдащите? Да сте я чули да се опълчи срещу някоя свинщина на правителството - приватизацията на здравната система например? Да сте я видели да помага активно на сирачетата и бедните? Не. Но виж да обяснява с устата на същия тоя нагъл олигофрен Николай, как жертвите в Охрид се били издавили задето сме позволили концерт на Мадона навръх Голяма Богородичка, как гейовете били такива и онакива, как телевизията не бива да показва тоя и оня филм... тва сте я чували да казва. Е тогава, щом само по такива теми си отваря устата пресветата ни църква - ебавки и грозен сарказъм до дупка!

П.П. Още по-трагичното е, че тоя Николай е известен гей. Това лицемерие вече преминава всякакви граници
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.05.2010, 11:28

2 kawata | 21.08.201011:21

Когато чета подобни статии не мога да не си спомня за разказа на Алеко Константинов "Пази Боже, сляпо да прогледа." Кога станахме демокрация, кога оправихме всичките си неуредици, кога станахме и най-върлите защитници на правата на обратните (нарочно не употрубявам думата, станала напследък модерна - ГЕЙ - но, колчем се сетя за нея и се сещам за един виц и ...все не мога да я вкарам в употреба!)

Та...питам се - какъв безродник трябва да си, какъв кон с капаци и лицемер трабва да бъдеш, за да съдиш религията си и, съответно, представляващата я Православна Църква защото, видите ли, осъжда содомията. Толкова ли ни ви увират главите, господа и дами правозащитници, че Църквата в самата си същност е консервативна органиция и структура и Нея не я инетересуват съвременни либерални идеи; че тя е и ще си остане закостеняла, не-модерна и заклеймяваща содомията и еднополовите "бракове" (Да не се забравя, че за Църквата бракът е едно от светите тайнства!).

В този ход на мисли, най-естественото е Православната Църква да заклейми парада на хомосексуалните и да поощрява всички, които го правят. Тук е и мястото да спомена, че аз лично нямам нищо против този т.нар. "Парад на любовта" да се проведе - тъкмо обществото да види и оцени какво представлява една такава проява. По този начин, струва ми се, ще се прояви и лицемерната, и показната страна на цялото мероприятие.

А между другото, никой от моите познати и приятели - хомосексуалисти не желае да ходи по подобни мероприятия, нито пък е тръгнал(а) да пише против Църквата и архийереите и - познайте защо?!
   

оценка

+0 -0