Режисьор на дублажа | webcafe.bg
Webcafe

Режисьор на дублажа

Златина ДимитроваЗлатина Димитрова
04.02.2015, 17:57 (обновена 19.11.2016, 20:44)
Лютви Местан

Администрацията е тромава, бавна и създава проблеми - независмо дали се казваш Иван или Ферхунде.

Депутатите в Народното събрание отново извадиха от гардероба скелета на Възродителния процес.

Темата дава поле за изява на всички политически партии. С нея ДПС влизат в ролята на жертви, националистите - в ролята на патриоти, БСП - зависи от изказващия се (извинителна, обвинителна или отбранителна позиция), десните партии - в ролята на демократи, обвиняващи опонентите си за насилствената асимилация.

Де факто това е тема, от която всички печелят, освен реално засегнатите, които са загубили много в периода между 70-те и 80-те години на миналия век. Пример как една болезнена тема, по която в обществото би трябвало да има консенсус, се превръща в плашилото на политическия бостан.

Режисьор на дублажа отново е Лютви Местан, който пожела да се заличат всички регистри на българските имена, наложени на мюсюлманите по време на т.нар. Възродителен процес. Въпросът е защо точно сега.

Все пак на всички нива има администрацията е тромава, бавна и създава проблеми - независмо дали се казваш Иван или Ферхунде.

Поставянето на проблема на етническа основа има друг привкус. Българските турци помнят Възродителния процес, а припомнянето е неприятно за всеки, принуден да смени самоличността или дома си, дори лично да не е бил питан за българското си име на някое гише.

Да лекуваш рани по административен път не звучи като състоятелна терапия. Затова въпросът е какво точно иска Местан и за кого го иска? И най-вече - защо преди избори.

Ако бяха хитри, останалите партии нямаше да влизат в сценария на "ценностното позициониране" на ДПС. Възродителният процес е срамна страница и ако не бъде затворена, винаги ще се използва за частно-корпоративни интереси.

Oще: български граждани с турски имена  български турци  възродителен процес  дпс  избори  лютви местан  местна власт  местни избори  насилствена смяна на имената 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

4 Шамито | 05.02.201516:42

Към неангажираната политически аудитория.Ах колко боли да си отстранен от порциите на властта.Спомнете си активността на Борисов в опозиция.Демократични ценности–има ли наивници в този свят?Въпрос на заинтересовани и привърженици.Тук не играят идеи а ИНТЕРЕСИ.Степента на зомбираност се определя от това какъв процент от обществото се определя за такова.Опитвам се по просто да го изкажа но дали успявам?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2012, 17:17

3 Xaoc | 05.02.201516:02

Мобилизиране на електората преди местните избори. Ние да не би да падаме от Марс? Само не разбирам защо се дава трибуна на тази дискусия, все едно нямаме други, по-належащи проблеми.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 27.02.2012, 11:18

2 IRCPoliceman | 05.02.201511:16

Режисьор на дублажа - педераст от плажа!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.09.2014, 10:15

1 aaa | 05.02.201509:56

Тази шизофрения на ДПС и стремеж да дразнят българина и да се мятат на амбразурата за всякакви идиотии, взе да дотяга неимоверно!
   

оценка

+0 -0