Песен за човека | webcafe.bg
Webcafe

Песен за човека

Webcafe.bg
09.04.2013, 14:09 (обновена 09.04.2013, 16:57)
Избори

Наспамиха ни. Партиите бълват една след друга преизборни послания и слогани с такава скорост, че човек очаква да ги открие и в боите за великденските яйца вместо рецепта.

Преди време ДПС обяви конкурс за послание за парламентарните избори с три награди от 1000, 500 и 300 лева.

С посланието "Избери Демокрацията Пред Самодържавието!" Сание Мюмюн спечели първото място, на втора позиция е "ДПС - Да преоткрием себе си!!" на Исмаил Юрук, а трето място взе "За единна, толерантна и прогресираща България!" на Фариз Сербест. Младежите ще си получат наградите на церемония на 13 април в Кърджали.

Дали ДПС ще използва посланията, е все едно - не-етническият вот е пренебрежимо малък, но поне създава добри събития за младежката си организация. Освен това първите в листите ги познаваме добре като политици - или поне повечето от тях. Така че все едно какви ще са посланията върху флаерите, плакатите и изобщо целият изборен мърчандайзинг.

"Имаме воля" е посланието на ГЕРБ за тези избори. В опит да го окарикатури, лидерът на БСП Сергей Станишев го прочете отзад напред. Беше популярно за два часа. Вече не е.

Посланието на БСП е "Да върнем България на хората". Някой е подвел социалистите да изберат мото в бъдеще пожелателно време. Освен това първо трябва да върнат гражданите в България. После, ако искат, могат да я извадят от левия си джоб и да ни я върнат - верно, с дълга на Тодор Живков, днес известен като Велчевия, но колкото толкоз.

Все едно. Хубавичко огледайте тези, които ни се предлагат за избиране. Не слоганите, дори програмите не си струва да четете, защото все едно - тях никой не ги изпълнява и неминуемо ще се разочароваме. Пък и има ли значение какво пише, след като тези, които ни ги предлагат, по същество са едни и същи.

Така че - фокус на самите хора. Вече сме ги виждали в управлението, знаем какво свършиха в парламентите, "тествани" са. Кой от тях показа смелост, решителност и дух в критични моменти, как използват властта, с която разполагат, умеят ли да работят в екип, но също и в състояние ли са да поемат лична отговорност?

Може би е добре, че Станишев обяви, че няма да е премиер - по време на тройната коалиция той беше фигура, подставена от Съвета на тройната коалиция, в който доминираха Доган и Сакскобургготски и силни фигури от обкръжението им.

Пламен Орешарски, ако си спомняте, беше наречен тогава от покойния вече Александър Божков, "четвъртият в коалицията". Но дали това значи, че креслото на министър-председател му е по силите? Лидерът на ДСБ Иван Костов, в чийто кабинет Орешарски беше зам.-министър на финансите не мисли така.

Става ли Бойко Борисов за премиер? В сравнение със Станишев - може би да. Но в сравнение с Костов и дори Марин Райков? Царя не го броим.

Така че дайте да видим личностите. Самодържец ли искаме - а ла Путин, но страхливец, чието висше благо е рейтингът, а ние сме му "кучета на къса каишка", образован човек с опит и далеч от партиите, лидер, който носи на бой и може да се изправя със завидно хладнокръвие... Кой?

И направете мажоритарен избор, защото не платформите, а хората управляват.

Oще: бсп  герб  дпс  мото  послания  слогани 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

5 lele male | 10.04.201314:39

П.С. Много добре правиш, Свелини! ДА! Четенето на уебкафе пак ме политизира... Вземам се в ръце!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

4 lele male | 10.04.201314:38

Бъркаш, Бойчо...ДПС изпълни всичко...или не?!
Пардон, царя си изпълни всичко... даже връх Мусала ни хариза човечеца...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.02.2012, 12:47

3 Boicho Boichev | 10.04.201312:57

БСП изпълниха програмата си от изборите 2005г.Изпълниха до 2009г. всичко , което бяха обещали.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2013, 14:03

2 Роси | 10.04.201310:25

Ами аз от много години така правя и никога досега не съм се разочаровала. Падам си по "темерут", "човекомразец", "най-големия крадец в държавата", живеещ си кротко в Драгалевци...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.08.2011, 17:11

1 Svelini | 09.04.201318:52

Да, дейстнително ни наспамиха. И вие от кафето имате сериозна заслуга за това, не само партиите. За мен предизборната кампания приключи преди да е започнала. Съветвам всички, които обичат книгите да се снабдят с по-голямо количество и да загърбят телевизии, вестници, радия и сайтове. Човек никога няма да сгреши ако слуша собствената си глас и съвест.
   

оценка

+1 -0