Заслужила си го е | webcafe.bg
Webcafe

Заслужила си го е

webcafeДияна Костова
17.05.2016, 22:16 (обновена 18.05.2016, 18:34)
ббц

Снимка: © http://bulgariabezcenzura.bg

За Стависки, Батков и Манджуков може, а за Нешка - не?

Дори най-малкото презрение може да превърне напълно безопасния неприятел в най-опасен враг.

А какво се случва, когато презрението взема формата на демонстративна провокация и то - от най-високо държавно ниво?

Случва се гавра, никому ненужна, безцелна и пресилена подигравка с личност, която е доволно орезилена от собствените си житейски избори и (без)принципи.

Случва се новината "На Нешка Робева й подхвърлиха орден Стара планина". Със 7 на 6 гласа, с решаващото, макар и колебливо "за" на Бойко Борисов.

Знаете ли в колко стенограми на Министерски съвет ще намерите следа от гласуване "по съвест", особено за предложения за персонални отличия, при които кабинетът се разцепва на две? Не си губете времето, няма да намерите.

Дайте да не се лъжем. Да мериш заслугите на кандидат-лауреатите на "Стара планина" с днешна дата е съвършена нелепица.

Отдавна няма нищо светско и похвално в това да се наредиш в образцова редица рамо до рамо с Максим Стависки, Петър Манджуков, Тодор Батков, Константин Тренчев, Вальо Михов и Янка Такева.

Изобщо не стои въпросът дали другарката-ударничка на Народната република, в която златният стандарт на спорта беше превърнат в патриотичен дълг, заслужава да получи орден, превърнат в най-казионното, девалвирало и преоценено държавно отличие.

Отговорът е ясен. Жената си го е изработила.

Признаваме, трябва да имаш фантазията на изключително фин интригант, за да предложиш на Борисов да парафира орден за цялостно творчество на Нешка Робева.

Само преди 3 години когато "башибозуците и ордите" на "България без цензура" клечаха пред родната му стряха в Банкя ("разболяха ми детето"), Нешка Робева менажираше културно-масовите мероприятия по предизборните митинги на Николай Бареков.

И преди, и сега - всичко е лично. И преди, и сега - неуредените сметки се уреждат през държавните институции. Отмъщението се сервира студено. А резилът е споделен.

Oще: ббц  нешка робева  николай бареков  орден стара планина  резил 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.10.2014, 05:32

5 Kikaha | 20.05.201608:06

Pixie: "Лошото е, че в последните години наистина се орезили с подкрепата за Бареков"
Само това ли? А дългогодишната и активна работа за БСП? Уж бяхме за промени ...
Това ли е високия морал, на който все учим другите?
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 01.11.2012, 16:58

4 kaka | 18.05.201617:53

Тази плюнка май увисна във въздуха...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

3 boris | 18.05.201612:44

Максим Стависки, Петър Манджуков, Тодор Батков, Константин Тренчев, Вальо Михов и Янка Такева.
-------------------------------------------------------------------
Забравихте Ахмед Доган. Това че той не го щя, не означава , че не му е присъден.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 29.04.2015, 16:31

2 rare case | 18.05.201609:41

пикси, Робева няма извинението на напредналата си възраст. Винаги си е била партийна креатура, толерирана, неконтролирана и безнаказана. Когато партийните маски паднаха, алчността лъсна като бял ден. Лъжите за Ванга, забъркването с мутри, Бареков......това е само малка част, т.е. това, за което се пише. Орденът, с който ще я закичат не означава нищо. Той е девалвиран отдавна. Но фактът, че тази жена е обсъждана на високо ниво в държавата е най-малкото озадачаващ. Това ли е дневният ред!?!?
   

оценка

+3 -3

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

1 pixie | 18.05.201608:10

Ами да не го приема Нешка тоя орден.
Наистина, в компанията на изброените по-горе едва ли си струва да го получиш. Да не говорим, че от така разцепения от предложението за ордена министерски съвет, никой не е блеснал с кой знае какви заслуги. Поне досега.
Не може да се отрече направеното от нея и за постиженията в гимнастиката, и за спектаклите.
Лошото е, че в последните години наистина се орезили с подкрепата за Бареков, от което спечели май само обществен негативизъм и горчив вкус в устата. Политиката е мръсна работа, и децата вече го знаят. Ама като напредне възрастта, някои хора изглупяват. Лошото е, когато ги познава цяла България и е пред дилемата да зачеркне или не постигнатото от тях заради това.
   

оценка

+3 -1