Холограма ни свързва, аватар ни дели | webcafe.bg
Webcafe

Холограма ни свързва, аватар ни дели

Webcafe
03.11.2016, 15:00 (обновена 10.11.2016, 15:57)
президентски дебат

Снимка: © бТВ

Как Радев "победи" Цачева в дебат, в който и двамата отсъстваха

Оставете всичко, с което се занимавате, и свалете шапка пред този пореден исполински подвиг на българската социология.

За първи път в историята на обществените науки българи успяха да изчислят неизчислимото: политическия рейтинг на кандидат-президент - холограма.

След като нито Цецка Цачева, нито Румен Радев бяха така добри да се явят на последния предизборен дебат в ефира на бТВ, ефирът на бТВ им отмъсти подобаващо.

Избродира ги под формата на двуизмерни анимирани изрезки в цял ръст, които помръдват достолепно и гледат умно, а на всеки от задаваните въпроси отговарят с многозначително мълчание и втренчен поглед.

Толкова многозначително мълчаха в продължение на повече от 90 минути, че успяха да възхитят 6% от 800-те анкетирани зрители на бТВ, на които се полагаше да оценят представянето на всеки от участниците в дебата.

Най-смайващият извод от експресната социология беше, че с отсъствието си от дебата за бъдещето на България през следващите 5 години холограмата на Румен Радев се е справила два пъти по-добре (!) от холограмата на Цецка Цачева.

Иска ни се да се запознаем лично с онези 48 души от извадката на снощната анкета, които са гласували за аватарите на фаворитите, и да им стиснем ръцете със страхопочитание.

Бас държим, че те са сред онези 42% от пълнолетното население, които оценяват много високо дейността на несъществуващата Агенция за борба с имигрантите (най-одобряваната институция в България, според онова забавно изследване на "Галъп").

Или сред онези 51% от анкетата на "Екзакта", които бяха сигурни, че кандидатът на ГЕРБ ще спечели президентските избори, независимо как се казва и с какъв умствен багаж разполага.

Те са и в онова мнозинство, което знае, че мажоритарните избори и съкращаването на държавната субсидия за партиите ще доведат до още по-разпасана корупция, и въпреки това ще гласува с две ръце "ЗА" референдума на Слави Трифонов.

Нещо като оня виц, в който питат Радио Ереван каква е разликата между адажио и арпеджио, а след дълга пауза радиото отговаря: "Абе, хората нямат какво да ядат, а вие ни занимавате с глупости".

Дайте си сметка, че грешката е вярна. Цялата кампания го доказва. От бъдещия президент не се очаква нищо друго, освен да бъде аватар на партийния си лидер (или спонсор) и да не прави резки движения. Всичко се записва и всичко се връща.

Както си призна Трайчо Трайков по време на дебата - в собствения му щаб го заплашвали през ден, че ще му спрат парите за кампанията, ако не декламира "правилните" опорните точки.

Язък. Не се сетиха, че ще им излезе по-евтино и рейтингово да регистрират холограмав ЦИК.

Oще: btv  аватар  агенция за борба с имигрантите  анимация  бтв  дебат в бтв  президентски избори  румен радев  социология  холограма  цецка цачева 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.04.2015, 21:11

3 Виктория Пенелопова 07 | 03.11.201622:05

Аз пък въобще ни се включих, нямам и намерение да го правя. Каквито кандидатите, такива и тв-тата, не мислите ли?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

2 pixie | 03.11.201618:08

Може би късно се включих снощи, та не разбрах защо тия двамата фаворити на всички медии не присъстваха на дебата, че трябваше да ги холограмизират?
Да не говорим, че дебатът точно по причина, че тия ги нямаше, изглеждаше като сбирка за второкласни кандидат-президенти. Значи правим дебат за елита отделно, за фаворитите, пък тия от втората лига, да си се дърлят там, те са друга класа, нали и без това вече може да се каже, че са аут от надпреварата.
Ама и момчетата-журналистчета много напористи, бе! Едни смели, какви неудобни, директни въпроси задаваха. Дали щяха да са толкоз наперени и да хапят толкова, ако фаворитити бяха там, а?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.05.2014, 00:32

1 МарКом | 03.11.201615:52

Голям майтап!
Само не разбрах кой е с по тънко чувство за хумор - автора на статията или онези 48 души избрали "холограмите".
   

оценка

+0 -0