Време е Цветлин Йовчев да извади резерва | webcafe.bg
Webcafe

Време е Цветлин Йовчев да извади резерва

Webcafe.bg
02.12.2013, 15:44 (обновена 02.12.2013, 17:03)
качулка без лице

Все по-грозни престъпления от омраза започнаха да стават в София

Двамата сирийски граждани, здраво набити снощи в "Захарна фабрика", може би щяха да се отърват от фашисткия побой, ако наистина имаше "нощни патрули" в София.

Помним, че те щяха да бъдат съставени от бдящи за реда и верни на Родината българи. Ама никакви ги няма, след като заглъхна медийната тупурдия, която вдигнаха.

Доста ниЗко са паднали родните скинари, щом 25 въоръжени с ножове, вериги и боксове мъже са се изправили срещу други двама. Сирийците са очаквали скоро да получат бежански статут и са имали необходимите документи.

Скинарите обичат големите компании - така се чувстват по-силни и по-страшни - и се измъкват по-лесно. И този път стана така - спречкали се, сбили се и после се разбягали.

В полицейския бюлетин обаче МВР съобщава, че издирва 7 души за грабеж. От големия побой няма и следа. Не ви ли намирисва на ксенофобия? Все пак има разлика между това да те пребият, докато те ограбват, и да те ограбят, след като са те пребили.

Първото е, ако окажеш съпротива и не се разделиш с парите толкова лесно. За второто не е нужен повод, освен ако не си арабски имигрант, който излиза от дюнерджийница на бул. "Сливница".

Патрулите на националистите пропуснаха случай да покажат, че са нужни и от тях има полза. Задоволиха се само с няколко отразени от телевизиите разходки из центъра на София - за малко анаболен рейтинг. После станаха ненужни, когато за известно време МВР така засили полицейското присъствие в района на "Пиротска", че и имигрантите се разбягаха.

Сега? Време е вицепремиерът Цветлин Йовчев да си спази предложеното в стратегията - и да извади хора от резерва, за да помагат на МВР. През лятото, когато обяви идеите си за промяна на системата, предложи и възстановяване на статута на извънщатните служител - в отдалечените места ще се разчита на граждански патрули, основно от бивши полицаи и военни.

Всяко бивше ченге си тръгва от системата и с личното оръжие, така че тези граждански патрули и законно ще са въоръжени. Само един проблем има - като видят скинове да бият бежанци, да не пазят скиновете, докато си свършат работата по пребиването.

Oще: бежанци  боян расате  имигранти  мвр  нощни патрули  побой  сирия  софия 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.