Време е Цветлин Йовчев да извади резерва | webcafe.bg
Webcafe

Време е Цветлин Йовчев да извади резерва

Webcafe.bg
02.12.2013, 15:44 (обновена 02.12.2013, 17:03)
качулка без лице

Все по-грозни престъпления от омраза започнаха да стават в София

Двамата сирийски граждани, здраво набити снощи в "Захарна фабрика", може би щяха да се отърват от фашисткия побой, ако наистина имаше "нощни патрули" в София.

Помним, че те щяха да бъдат съставени от бдящи за реда и верни на Родината българи. Ама никакви ги няма, след като заглъхна медийната тупурдия, която вдигнаха.

Доста ниЗко са паднали родните скинари, щом 25 въоръжени с ножове, вериги и боксове мъже са се изправили срещу други двама. Сирийците са очаквали скоро да получат бежански статут и са имали необходимите документи.

Скинарите обичат големите компании - така се чувстват по-силни и по-страшни - и се измъкват по-лесно. И този път стана така - спречкали се, сбили се и после се разбягали.

В полицейския бюлетин обаче МВР съобщава, че издирва 7 души за грабеж. От големия побой няма и следа. Не ви ли намирисва на ксенофобия? Все пак има разлика между това да те пребият, докато те ограбват, и да те ограбят, след като са те пребили.

Първото е, ако окажеш съпротива и не се разделиш с парите толкова лесно. За второто не е нужен повод, освен ако не си арабски имигрант, който излиза от дюнерджийница на бул. "Сливница".

Патрулите на националистите пропуснаха случай да покажат, че са нужни и от тях има полза. Задоволиха се само с няколко отразени от телевизиите разходки из центъра на София - за малко анаболен рейтинг. После станаха ненужни, когато за известно време МВР така засили полицейското присъствие в района на "Пиротска", че и имигрантите се разбягаха.

Сега? Време е вицепремиерът Цветлин Йовчев да си спази предложеното в стратегията - и да извади хора от резерва, за да помагат на МВР. През лятото, когато обяви идеите си за промяна на системата, предложи и възстановяване на статута на извънщатните служител - в отдалечените места ще се разчита на граждански патрули, основно от бивши полицаи и военни.

Всяко бивше ченге си тръгва от системата и с личното оръжие, така че тези граждански патрули и законно ще са въоръжени. Само един проблем има - като видят скинове да бият бежанци, да не пазят скиновете, докато си свършат работата по пребиването.

Oще: бежанци  боян расате  имигранти  мвр  нощни патрули  побой  сирия  софия 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.