Кметът на Шумен Красимир Костов се опита да направи скандал заради синия буркан на джипа си | webcafe.bg
Webcafe

За кмета, буркана и Никита Михалков...

Бате Гойко
06.01.2011, 13:40 (обновена 07.01.2011, 16:47)
Красимир Костов

Снимка: © БГНЕС

Отнемането на син буркан е политическа репресия - според кмета на Шумен Красимир Костов

Ама много рано светнаха лампите в тази година на избори. Над кмета на Шумен Красимир Костов, когато полицаи прибраха синия буркан от джипа му "Фолксваген Туарег". Защо му е на кмет машина за близо 100 хиляди лева? Но това е извън темата. Важен тук е бурканът.

Отнетия буркан Костов се опита да изкара политическа репресия. Същото каза и съпартиецът му Румен Петков. Все едно всеки, разказвал вицове срещу режима преди 10 ноември, да се изкара дисидент (не че не го направиха, но и това е извън темата).

Лампата е била в багажника на джипа, но кметът обяснил, че има право да я ползва по Закона за бедствия и аварии. Верно, че Шумен беше в критично положение заради дълга на местната топлофикация, но чак пък бедствие.... Иначе бурканът нямаше да дремуца в багажника. А и цветът му нямаше да е син.

Сигурно някой им подрязва акъла на политиците, като слязат от власт. Същият този Петков се закани да въведе ред в режима за ползване на сините лампи, като оглави МВР през 2005-а. Поводът: тогавашният треньор на футболните ни национали Христо Стоичков ползваше, абсолютно незаконно, синя лампа, дадена му от главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов. И така Камата джиткаше с нея върху служебния си "Ягуар".

Та по Петково време вече стана ясно, че синя лампа може да се ползва със специално разрешение на МВР. Каквото шуменският кмет не е имал.

Не става ясно защо кметът, който според полицаите, се е държал благопристойно при спирането на джипа, шуми толкоз после? В крайна сметка с него е бил шефът на "Титан-БКС", които чистят Шумен. "Титан пауър" пък има проект за когенерация с шуменската топлофикация, която от юни м.г. е общинска собственост (след два неуспешни опита да се продаде на търг). А стана общинска именно заради това - да се осъществи проектът през публично-частното партньорство, за което Костов и икономическият министър Трайчо Трайков официално си стиснаха ръцете.

Вместо това обаче топлофикацията се е нагърчила и е в по-лошо състояние отколкото миналото лято (тогава беше с 15.3 млн. лева задължения към "Булгаргаз"), когато местната власт се споразумя с държавата. Така че вместо да стане яка като титан, е нездрава като първия чугун, с който китайците са чупили фъстъци.

И синята лампа е най-малкият проблем на кмета Красимир Костов - ако иска да се кандидатира пак.  

Специално му напомняме, че моторните превозни средства, които ползват специален режим, са: 
Спешната медицинска помощ, Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", Национална служба "Полиция", Народното събрание, Националната служба за охрана, Главна дирекция "Охрана" и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" на Министерството на правосъдието, обозначените автомобили на служба "Сигурност - военна полиция и военно контраразузнаване" към министъра на отбраната и други служби на МВР, определени от министъра на вътрешните работи.

Най-добре Красимир Костов да забрави за лампата. Виж, в Русия подобни въпроси се решават къде-къде по-лесно. Там миналата есен се разправяха за буркана върху колата на известния Никита Михалков.

Главната прокуратура на Русия заяви, че руското Министерство на отбраната е в нарушение, задето е дало кола с буркан на известния режисьор, избран - и преизбран - за председател на Обществения съвет към МО. В руското военно министерство преобърнаха постановления и какво ли не, за да се включи автомобилът с номера А 375 МР97 в списъка на колите с право на буркан.

"Так всегда было, так всегда и будет", заяви Михалков по телевизията (виж клипчето вдясно) по повод въпроса за буркана, с който руските медии се занимаваха няколко месеца и коментираха, че е съсловна привилегия и признак на феодализъм...

Е, г-н Костов не може да отговори по този начин. Затова го избива на "политическа репресия".

Oще: джип  кмет  красимир костов  никита михалков  син буркан  шумен 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.02.2010, 11:56

5 SILANCE | 07.01.201111:22

Другарят,който отрича статията да е по темата,май не е гледал /и,особено важ- но,слушал/ другия другар - михалков.Та,юнакът заявява,че така е било и ще бъ- де,въпреки неразбирането на журналистката,защото бил избран /!/ да защитава интереси и работел по 18 часа.Тъй като и аз работя по толкова,искам буркан,
другарю!Та,не се касае за носталгия,а за съсловна привилегия,иначе казано - фе одализъм!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

4 Rowan | 06.01.201123:56

@ ( 3 ) Оня Дето Го Трият | 06.01.2011 21:22
Сега нямаш ли си друга работа, че дърпаш дявола за опашката. Какво е това торнадо от към Варна! Я избери друг град от където първо да е минало Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

3 Оня Дето Го Трият | 06.01.201121:22

До тоя под мене:
Спирането на парното НЕ Е бедствие! Та дори и на София да бъде....
Бедствие е това в Австралия, което става или когато торнадо удари Шумен откъм Варна....тогава ще е бедствие.
Спирането на парното е Дискомфорт!Идея
Дет се казва - баба ти едно време все на парно е живяла.....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.11.2010, 17:32

2 Stoyko Georgiev | 06.01.201118:44

Джипа не е по темата, дисидентите не са по темата. Не било бедствие да спрат парното на десетия по големина град? Никита Михалков и Русия е явно плах опит за романтична препратка на автора и не е по темата. В общи линии почти цялата статия не е по темата и направо си и личи че, е политическа поръчка. Както не всеки има правото да има син буркан, така и не всеки има умственият потенциал да пише статии. Авторът се е стремял да бъде оригинален и забавен и е останал в самозаблуждение ако си мисли че му се е получило. Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.10.2010, 11:25

1 simlevs | 06.01.201118:40

ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ ДР.авторе ,КОЙ РАЗРЕШИ СИН БУРКАН НА ЦЪРВУЛА ХРИСТО СТОИЧКОВ . СИГУРНО ЗНАЕТЕ СЪПАРТИЕЦА НА ТОЗИ КМЕТ И НА р.петков - ПРАВОВЕРНИЯТ КОМУНИСТ б.борисов. НО НЕ ВИ ИЗНАСЯ ДА СПОМЕНЕТЕ ТОЗИ ПОЗОРЕН ФАКТ.
   

оценка

+0 -0