Кметът на Шумен Красимир Костов се опита да направи скандал заради синия буркан на джипа си | webcafe.bg
Webcafe

За кмета, буркана и Никита Михалков...

Бате Гойко
06.01.2011, 13:40 (обновена 07.01.2011, 16:47)
Красимир Костов

Снимка: © БГНЕС

Отнемането на син буркан е политическа репресия - според кмета на Шумен Красимир Костов

Ама много рано светнаха лампите в тази година на избори. Над кмета на Шумен Красимир Костов, когато полицаи прибраха синия буркан от джипа му "Фолксваген Туарег". Защо му е на кмет машина за близо 100 хиляди лева? Но това е извън темата. Важен тук е бурканът.

Отнетия буркан Костов се опита да изкара политическа репресия. Същото каза и съпартиецът му Румен Петков. Все едно всеки, разказвал вицове срещу режима преди 10 ноември, да се изкара дисидент (не че не го направиха, но и това е извън темата).

Лампата е била в багажника на джипа, но кметът обяснил, че има право да я ползва по Закона за бедствия и аварии. Верно, че Шумен беше в критично положение заради дълга на местната топлофикация, но чак пък бедствие.... Иначе бурканът нямаше да дремуца в багажника. А и цветът му нямаше да е син.

Сигурно някой им подрязва акъла на политиците, като слязат от власт. Същият този Петков се закани да въведе ред в режима за ползване на сините лампи, като оглави МВР през 2005-а. Поводът: тогавашният треньор на футболните ни национали Христо Стоичков ползваше, абсолютно незаконно, синя лампа, дадена му от главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов. И така Камата джиткаше с нея върху служебния си "Ягуар".

Та по Петково време вече стана ясно, че синя лампа може да се ползва със специално разрешение на МВР. Каквото шуменският кмет не е имал.

Не става ясно защо кметът, който според полицаите, се е държал благопристойно при спирането на джипа, шуми толкоз после? В крайна сметка с него е бил шефът на "Титан-БКС", които чистят Шумен. "Титан пауър" пък има проект за когенерация с шуменската топлофикация, която от юни м.г. е общинска собственост (след два неуспешни опита да се продаде на търг). А стана общинска именно заради това - да се осъществи проектът през публично-частното партньорство, за което Костов и икономическият министър Трайчо Трайков официално си стиснаха ръцете.

Вместо това обаче топлофикацията се е нагърчила и е в по-лошо състояние отколкото миналото лято (тогава беше с 15.3 млн. лева задължения към "Булгаргаз"), когато местната власт се споразумя с държавата. Така че вместо да стане яка като титан, е нездрава като първия чугун, с който китайците са чупили фъстъци.

И синята лампа е най-малкият проблем на кмета Красимир Костов - ако иска да се кандидатира пак.  

Специално му напомняме, че моторните превозни средства, които ползват специален режим, са: 
Спешната медицинска помощ, Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", Национална служба "Полиция", Народното събрание, Националната служба за охрана, Главна дирекция "Охрана" и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" на Министерството на правосъдието, обозначените автомобили на служба "Сигурност - военна полиция и военно контраразузнаване" към министъра на отбраната и други служби на МВР, определени от министъра на вътрешните работи.

Най-добре Красимир Костов да забрави за лампата. Виж, в Русия подобни въпроси се решават къде-къде по-лесно. Там миналата есен се разправяха за буркана върху колата на известния Никита Михалков.

Главната прокуратура на Русия заяви, че руското Министерство на отбраната е в нарушение, задето е дало кола с буркан на известния режисьор, избран - и преизбран - за председател на Обществения съвет към МО. В руското военно министерство преобърнаха постановления и какво ли не, за да се включи автомобилът с номера А 375 МР97 в списъка на колите с право на буркан.

"Так всегда было, так всегда и будет", заяви Михалков по телевизията (виж клипчето вдясно) по повод въпроса за буркана, с който руските медии се занимаваха няколко месеца и коментираха, че е съсловна привилегия и признак на феодализъм...

Е, г-н Костов не може да отговори по този начин. Затова го избива на "политическа репресия".

Oще: джип  кмет  красимир костов  никита михалков  син буркан  шумен 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.02.2010, 11:56

5 SILANCE | 07.01.201111:22

Другарят,който отрича статията да е по темата,май не е гледал /и,особено важ- но,слушал/ другия другар - михалков.Та,юнакът заявява,че така е било и ще бъ- де,въпреки неразбирането на журналистката,защото бил избран /!/ да защитава интереси и работел по 18 часа.Тъй като и аз работя по толкова,искам буркан,
другарю!Та,не се касае за носталгия,а за съсловна привилегия,иначе казано - фе одализъм!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

4 Rowan | 06.01.201123:56

@ ( 3 ) Оня Дето Го Трият | 06.01.2011 21:22
Сега нямаш ли си друга работа, че дърпаш дявола за опашката. Какво е това торнадо от към Варна! Я избери друг град от където първо да е минало Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

3 Оня Дето Го Трият | 06.01.201121:22

До тоя под мене:
Спирането на парното НЕ Е бедствие! Та дори и на София да бъде....
Бедствие е това в Австралия, което става или когато торнадо удари Шумен откъм Варна....тогава ще е бедствие.
Спирането на парното е Дискомфорт!Идея
Дет се казва - баба ти едно време все на парно е живяла.....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.11.2010, 17:32

2 Stoyko Georgiev | 06.01.201118:44

Джипа не е по темата, дисидентите не са по темата. Не било бедствие да спрат парното на десетия по големина град? Никита Михалков и Русия е явно плах опит за романтична препратка на автора и не е по темата. В общи линии почти цялата статия не е по темата и направо си и личи че, е политическа поръчка. Както не всеки има правото да има син буркан, така и не всеки има умственият потенциал да пише статии. Авторът се е стремял да бъде оригинален и забавен и е останал в самозаблуждение ако си мисли че му се е получило. Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.10.2010, 11:25

1 simlevs | 06.01.201118:40

ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ ДР.авторе ,КОЙ РАЗРЕШИ СИН БУРКАН НА ЦЪРВУЛА ХРИСТО СТОИЧКОВ . СИГУРНО ЗНАЕТЕ СЪПАРТИЕЦА НА ТОЗИ КМЕТ И НА р.петков - ПРАВОВЕРНИЯТ КОМУНИСТ б.борисов. НО НЕ ВИ ИЗНАСЯ ДА СПОМЕНЕТЕ ТОЗИ ПОЗОРЕН ФАКТ.
   

оценка

+0 -0