Крррасота! Владимира Янева е изцяло оневинена за конфликта на интереси по делото "Софийски имоти" | webcafe.bg
Webcafe

Целият й гръб е бял

Webcafe.bg
11.10.2011, 13:08 (обновена 11.10.2011, 13:49)
Владимира Янева

Оневинена. Купила е имоти от "Софийски имоти" през 2002 г., но това няма нищо общо с факта, че е разтакавала делото 8 години по-късно

Целият й гръб е бял. С тази любима фраза на Елочка Шчукина, незабравимата героиня на Илф и Петров от "12-те стола", може да бъде обобщен крайният резултат от историята с председателя на Софийския градски съд Владимира Янева за конфликт на интереси. Такъв няма. Не го видя нито една съдебна институция.

Прокуратурата се съгласи с решението на комисията за конфликт на интереси, която първа оневини Янева, и няма да го атакува пред Софийския административен съд. Така решението за липса на конфликт на интереси на Янева при сключването на сделките със "Софийски имоти" окончателно влиза в сила.

И Висшият съдебен съвет оневини Янева, тъй като не видя проблем в поведението й по делото "Софийски имоти", което тя разтакаваше, прекрати, а после прекратяването беше отменено (виж вдясно). Разтакаването става след като е купила от името на баща си два имота от дружеството...

Според Комисията за конфликт на интереси обаче нейните действия по делото през 2010 и 2011 г. не могат да се свържат с придобиването на имотите през 2002 г.

Така и така сме тръгнали с Елочка*, да приложим и фразеологията й към развръзката с Владимира Янева. Бездруго, оттук нататък г-жа Янева може да се ползва само от тези.

1. Нахален сте. (Към всеки, който оттук нататък ще тръгне да вменява на Владимира Янева някакъв интерес/конфликт със "Софийски имоти"...)

2. Хо-хо! (В зависимост от обстоятелствата изразява: ирония, учудване, възторг, ненавист, радост, презрение и задоволство.) В конкретния случай - задоволство.

3. Знаменито. За семейното приятелство с Цветан Цветанов.

4. Мрачен. (По отношение на всичко. Например: "мрачният Петя дойде;, "мрачно време";, "мрачен случай"; "мрачен котарак"; и т.н.). Мрачен случай...

5. Ужас. Ужасен. (Например при среща с добър познат: "Ужасна среща".) Ужасни хора - за всички, обвинили г-жа Янева, че е способна да допусне конфликт на интереси...

6. Момче. (Към всички познати мъже независимо от възрастта и общественото им положение.) Към Тошко Добрев например...

7. Не ме учете как да живея. (Към всички журналисти, които оттук нататък биха се осмелили да зададат на председателката на СГС въпроси за имоти и "Софийски имоти"...)

8. Като дете. ("Бия го като дете"; - при игра на карти. "Срязах го като дете"; - при разговор с отговорен наемател.) Сряза прокуратурата и ВСС като дете.

9. Крррасота! За настоящото оневиняване.

11. Дебел и красив. (Употребява се като характеристика за неодушевени и одушевени предмети.) ВСС е дебел и красив...

12. Да отидем с файтон. (Казва се на съпруга.) "Защо да не си купим и файтон - няма да го декларираме пред Сметната палата?". Казва се на съпруга.

13. Целият ви гръб е бял. (Шега.) Целият й гръб е бял. Истина.

*В курсив е текстът от "Дванадесетте стола". За самата Елочка: "...Речникът на Уилям Шекспир според изчисленията на изследователите съдържа 12 000 думи. Речникът на негъра от човекоядското племе Мумбо-Юмбо има само 300 думи. Елочка Шчукина си служеше с лекота и свободно и с тридесет".

Oще: владимира янева  всс  елочка шчукина  конфликт на интереси  прокуратура  сделки  софийски имоти  съд  цветан цветанов 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

3 peta_wawa | 11.10.201119:29

Да беше само тя - с мед да я намажеш. Нахалница.
Толкова е мрачно Объркан. Сигурна съм че абцолютно всички подобни сделки, заменки, приватизации и т.н. във всяко населено място могат да се установят и отменят ако има политическа воля. Която, кой знае защо, никога не е като народната Чуди се.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.01.2011, 12:03

2 solaar | 11.10.201117:17

Мани гърба. Ако знаете какъв й е г*за цензура
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.10.2010, 11:52

1 Dimitar Stamboliyski | 11.10.201114:55

И на тъмно свети!
   

оценка

+0 -0