"Казармата", по-доброто риалити | webcafe.bg
Webcafe

"Казармата", по-доброто риалити

Webcafe
05.09.2017, 17:15 (обновена 08.09.2017, 21:49)
казармата

Снимка: © Getty Images

Владимир Каролев ще е звездата на трудово-кооперативното риалити "Фермата", където волейболистът Владо Николов и някогашното симпатично момче от село Рупча - Иван Ласкин ще мерят сили по млеконадой и тракторна механика, обаче без ток, вода и комуникации.

И това, честно казано, е жалко. Не само защото Мика Зайкова ще се лиши от добре трениран спаринг-партньор за сутрешните блокове.

Но и защото е очевидно, че телевизията пилее таланта на нацията. Вместо да се експлоатира носталгията по ТКЗС-тата, крайно време е да се заложи на друг изпробван, автентичен, борчески и български формат с гарантиран рейтинг - "Казармата".

Да сбъднем бляна на "Обединени патриоти", като върнем наборната военна служба в есенния праймтайм.

Ако не по БНТ, то поне във ведомствения ВТК.

В държавата, където бившите ченгета се мотивират през медиите с "горе главите, другари", а нормативът за детски рожден ден на село е 126 патрона и смърт от приятелски огън, гледаемостта на "Казармата" ще е до небесата.

"Казармата" калява българина, учи го на хигиена, дисциплина, респект и страх от карцера.

"Казармата" знае как да попълни всяка свободна минута на боеца с физзарядка и ръчен труд, за да не му се налага да мисли.

"Казармата" е ред, законност и справедливост на едно място и по всяко време.

За личен състав може да се ползва риалити-елитът на нацията: депутати, министри, активисти, оратори, агитатори, Фейсбук-интелектуалци, и прочее говорещи глави, разпределени по звена, отделения, взводове и роти, батальони - според големината на парламентарната група или гранта на НПО-то.

С един сезон решаваме проблема с недокомплекта на армията. И без това, президентът носи генералски чин, премиерът - също, а военният министър Красимир Каракачанов е роден за старшина.

С "китка" от 240 новобрански вечеринки и изпращания по многомандатните избирателни райони, местният хоремаг- и винпром-бизнес ще получи неочакван тласък.

В риалити "Казармата" партенките ще са истински, сапунките - с пяна, а денят ще започва с "Напред към подвизи и слава" в 5:30.

Лампите ще се гасят точно в 21 ч и само дневалният Валери Симеонов ще знае къде са ключовете от бушонното табло на поделение "Козия рог" (три звезди) край Малко Търново.

В "Казармата" ще има за всекиго по нещо: кашимерия, танкисти, сапьори, артилеристи, водолази, химически войски, разведка. Последните се комплектоват по богатата архива на Комисията по досиетата, с ротен командир - Гестапото.

Цветан Цветанов ще прослушва входящите и изходящи грами, бромът в чая ще го осигурява Марешки, с отстъпка. Страхил Ангелов ще отговаря за шифрованата комуникация с Дамаск, Магдалена Ташева - със Сочи, Ирина Бокова - с Баку, Сашо Диков - с Белград, Цветелина Янева - с Доха.

Онзи, комуто религията не позволява да носи оръжие, ще се мобилизира в трудовата повинност: обезвреждане на трихлоретан в "Полимери", копане на кафяви въглища в "Ораново", сероочистване на "Мариците", подлепване на чашката на "Цанков камък", или дълбане на тунел за четвърти метродиаметър с лъжица. В краен случай - прибиране на реколтата от суджук в Добруджа.

За по-крепките телом новобранци - ще има картотека в ПФК "ЦСКА-Литекс". Скатавките ще се наказват с непосилната задача да избръснат тридневната брада от портрета на Бойко Борисов.

Командно-щабното учение "Роден щит 17" ще бъде мисията в първия сезон на "Казармата". За целта - личният състав се разгръща в камуфлаж по ламаринения вал на българо-турската граница. Поради сезонен дефицит на нелегални имигранти, симулира се реакция при внезапна коварна атака от страна на вражески турски баби, въоръжени с паспорти и листовки на ДОСТ.

Целта на съквартирантите в "Казармата" ще бъде да отблъснат натиска от турската страна през КПП-тата на Капитан Андреево и Лесово, като подсигурят отбранителната линия с окопи, живи вериги, хоругви и мегафони.

Измокрен, гладен, уморен, отпорът срещу клина на противниковата автобусна пехота трябва да не поддава най-малко 4 часа - докато пристигнат отрядите за бързо реагиране на бТВ, Нова ТВ и Канал 3 от София.

Втората мисия на "Казармата" ще бъде образователно-възпитателна. А именно: живо участие във филмова масовка на популярна историческа тематика. Например, възстановка на битката между армиите на Ланистър и Таргариен от Сезон 7 (вместо дракони, ще се вдигнат два Ми-17 на ВВС).

Финалът на "Казармата" е с гарантирано бомбастичен край: мисия "утилизиране на противопехотни мини с чук на плаца в Горни Лом".

Който оцелее, печели голямата награда на шоуто - мажоритарен дял в "Дунарит".

Oще: армия  веселин марешки  владимир каролев  казармата  комисия по досиетата  красимир каракачанов  митьо гестапото  телевизия  турция  фермата 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.09.2017, 14:09

4 г-жа БандероваПелагея | 06.09.201714:14

Три пъти ура,особено ако има реален арест,дисцип и военен съд,като в оня филм с аАрнолд Шварценегер!Хвала!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 24.06.2016, 09:31

3 sevtopol | 06.09.201710:28

Много добре написано. Браво на автора.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

2 Крив Макарон | 06.09.201702:57

И по стените на разлепени слогани от рода на:
"Секи мъж - войник, сека фуста - майка на взвод!"
"До сека баба - войник, срещу секи бежанец - топ!"
и тем подобни, които трябва да възпитават участници във висш пат'реотизъм.
   

оценка

+3 -2

Регистриран на: 06.03.2016, 11:35

1 deaf | 05.09.201720:27

Смях през сълзи! бой
   

оценка

+1 -0