"Добре се живее в България". Без майтап? | webcafe.bg
Webcafe

"Добре се живее в България". No майтап

Webcafe.bg
27.04.2011, 15:25 (обновена 28.04.2011, 07:25)
Бойко Борисов

Снимка: © wiki

Премиерът Бойко Борисов вярва, че в България се живее добре. Няма как да е иначе - при такъв министър-председател...

Премиерът Бойко Борисов каза днес, че в България се живее добре.

Вместо коментар по темата и кримисводките, които със сигурност премиерът вече е изчел още в ранни зори, преди да отлети за Хърватия, предоставяме на вниманието му кратка медийна сводка от няколко събития от днешния ден.

Болните от рак отново са без лекарства

Стотици онкоболни в България в момента са без терапия заради липса на лекарства, съобщи председателят на националната пациентска организация Станимир Хасърджиев.

В много от болниците търговете за доставка на скъпоструващи животоспасяващи медикаменти все още не са приключили.

В края на м.г. здравното министерство реши повече да не купува скъпите лекарства за пациенти, болни от рак, и тези, поставени на хемодиализа. Търговете бяха прехвърлени на болниците.

Една от големите болници, в която лекарства за онкоболните няма, е ИСУЛ.

Като стане ясно, ще стане ясно

С радост ще увеличим пенсиите, когато имаме тази възможност, каза вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. "Като стане ясно, ще стане ясно" е отговорът му на въпроса "Кога?".

Запитан дали увеличението ще стане до 2013 г., министърът заяви: "Определено ще има възможност и определено ще ги увеличим". Definitely... Без отговор на въпроса: "Замразяват ли се пенсиите?".

От обявената вчера тригодишна бюджетна прогноза става ясно, че до годината на редовните парламентарни избори - 2013-а, пенсиите и заплатите в бюджетния сектор няма да се увеличават.

Който иска СРС, той си ги и разрешава

Графологична експертиза е установила, че почеркът върху искането за подслушване на съдията от Софийския градски съд Петър Сантиров и бившия военен министър Николай Цонев идентичен с този върху разрешителното срещу двамата да бъдат приложени специални разузнавателни средства.

Няма как прокурор да поиска СРС-та, съдия да ги разреши и всичко това да е направено с... почерка на един и същи човек.

Добре се живее в България

Бойко Борисов: "Добре се живее в България. Имаме един от най-ниските дългове и един от най-ниския дефицит в ЕС и сме много по-напред от вас (Хърватия)..."

Я виж ти - животът е прекрасен, опакован в макроикономическите прогнози на Дянков и сие. Дали пък да не вземем да повярваме...

Поп фолкът вече си носел касови апарати при участия, похвали се шефът на НАП Красимир Стефанов. Леле.

Аре чукнете ми на апарата едно "Милионерче, не се съжалявай..."

Oще: бойко борисов  лекарства  онкоболни  симеон дянков  хърватия 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.12.2010, 00:09

48 Чичо Манчо | 22.06.201112:22

Ей писачи, много файда от писане тук няма. Това, че целокупния народ е много прост на писачите и четящите в тоя форум е пределно ясно. Ясно е, че критичната маса на простотията е взела връх, а връщане назад няма. Метастазите неизбежно водят до смърт, а единственото средство за лечение на метастазите е оперативното и то не винаги има успех.
Статуквото не може да се промени, а и не е възможно иначе нямаше да се нарича статукво, а щеше да е нещо друго.
Който е по-млад там до 40-42години ще се вземе в ръце, а и шапката ще си вземе и ще отиде зад океана в оная Америка в която казват, че не се живеело вече добре. Да, да, ама не щеше сега да каже бай Петко Бочаров.
Ако се живееше добре щяхме да го усетим това доброто бе мамка му и добро, да му се не види къде се е дянало вече 30 години активен живот го търся. Тук добро, там добро, а то все не идва. Виж фишове за данъци и всевъзможни такси за услуги, които никога не получаваме идват най-редовно. Те ако са доброто, то ние сме страната на неизчерпаемото изобилие.
България никога не е била толкова близко до гражданска война както е в момента. Ще му падне пердето на някой човечец дето няма какво да губи повече и ще отпуши бента на народното неконтролирано правосъдие и тогава не ми се мисли какво ще става. Няма армия, която да го спре, а Цецовата полиция и за "чеп за зеле" не става. Всъщност полицията е тази която първа ще се присъедини към народното недоволство.
Изпитвам страх колеги писачи. Това безумие не води към добро.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.04.2011, 19:05

47 Margarita Krasteva | 05.05.201110:10

:Много си тъжен на снимката батко Усмивка Въпрос
не съм бареков Усмивка Усмивка Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.04.2011, 19:30

46 Fraxinus | 03.05.201120:06

александър зашев | 30.04.2011 12:00
Ако бизнеса ти е легален(както каза Любима) и го въртиш през всичките тези години на "прехода" (поне последните 15) успешно , те признавам за машина ! Аз лично не познавам някой , който през тези 22 години да се е задържал на едно и също работно място или по-точно да развива така успешно бизнес през всичките тези години . Изключвам учители , лекари и други такива,дълголетни,бих ги нарекъл,професии(въпреки,че и при тях има динамика).
Относно управлението:дадох мнението си , но нека кажа още нещо.Да, прав си ,че в момента ГЕРБ нямат алтернатива. Ти и Премиера и други "реалисти",твърдите ,че "в България се живее добре".ОК , само ,че на парламентарните избори през 2013 г. ще се види дали това твърдение отговаря на истината. Защото,ако нещата продължат да са в такъв застой , каквито са в момента и не претърпят развитие в положителна насока , то според мен тогава , след изборите , ще се случат , според мен 2 неща : 1. Някоя друга партия печели изборите ,независимо от цвета и дали е поредния спасителен пояс за заблуда на овчия народ , избрана от възмутеното и обезверено мнозинство (което според мен е супер слабо вероятно); 2.ГЕРБ печелят отново изборите , с преднина около 10-15 % от лява/дясна партия/коалиция и избирателна активност под 30 % (според мен , много вероятно).Въпреки ,че не помня какъв беше точно регламента- колко процента бяха нужни на мнозинството за да се състави правителство. Има и трети вариант - предсрочни избори(но според мен шанса е минимален).
Да,вярно е ,че има много време дотогава и не бива да се обвързваме с такива далечни прогнози , обаче , според мен това е реалността и това би станало. Тогава ще се разбере , дали "в България се живее добре".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.03.2011, 16:53

45 My Majesty | 01.05.201109:40

Каквото и да си говорим, истината е една. Личното замогване минава през общественото. Иначи историята се повтаря, както беше описал образно някой в един пост - периодично народа "убива графовете, изнасилва графините и се топли от остатъците на пианото."
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.10.2010, 15:44

44 Любима Стайкова | 01.05.201100:59

"Даскалски глупости" го казах с лека ирония Намига , а за министъра си прав, само дето това с делегираните бюджети май точно по негово време се въведе. Но поне беше замислил нещо и беше хубаво да го видим наяве, а сега тоя само приказва, при това не интелигентно, ами бабаитската, и май нищо няма да свърши.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

43 Mile Manolov | 30.04.201120:13

Не са даскалски глупости. Примера си е много подходящ. С болниците е същото и води единствено до "мъртви души" и "задържане на клиента на всяка цена". Убаво-лошо имахте един свестен министър с опити да прокара публично договори за свързаност, програми за интернет на учители и етк. Е нема го вече Усмивка
Всичко пак е под масата и на самотек.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.10.2010, 15:44

42 Любима Стайкова | 30.04.201119:36

Благодаря за уважението, дано е искрено. Ами не е станало кой знае колко по-зле, но не е и по-добре, сега какво да обяснавам подробности, не съм само аз с проблемите, има хора и без работа дори, но това е доказателство, че в Бг не се живее все по добре, щото нали за това спорим де.
Всъщнос,т що пък да не кажа едно от нещата. Интересно ми е как ще бъде интерпретирано.
След стачката на учителите бяха въведени т.н делегирани бюджети, според които всяко училище получва толкова пари, колкото ученици има. Образно казано един ученик се превръща в стока, той има цена. Оттук - колкото повече ученици има едно училище, с толкова повече пари разполага. От това зависят разбира се и допълните възнаграждания на учителите. Добре звучи, нали? Да, ама не, както е казал Петко Бочаров. За училищата с престиж и в големи градове това е добре дошло, но какво се случва с училищата в малките населени места? No kids, no money! А по-страшният проблем е с дисциплината, защото на нас са ни на практика вързани ръцете. Като последно наказание за различни провинения се налага Преместване в друго училище. А премести някого де, като с неговото преместване губиш 1345лв.! Сещаш ли се какво се случва в родното училище, а? Няма да разказвам конкретни случаи, да не досаждам с даскалски глупости.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

41 Mile Manolov | 30.04.201119:22

Бачкай Саше. Капитализма тебе чака да го дигнеш ^^
Милиони циганета също помощи чакат... Ти и краля тиква сте ми надеждата Усмивка

Един ден кога се сетиш, че ни кола, ни мотор.. Нищо не ти прави кеф винаги можеш да поработиш. На нова година също. После лафа "оно кат' ти умре 'уя, путки мнооо".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.10.2010, 15:44

40 Любима Стайкова | 30.04.201115:17

Значи, недей гледай само от собствената си камбанария нещата, а обективно, защото звучиш доста повърхностно.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.10.2010, 15:44

39 Любима Стайкова | 30.04.201115:13

Наборче, Саше, ако бизнесът ти е легален, той успява въпреки ситуацията в Бг, а не с помощта на нея. Да, съгласна съм, че има неудачници и мързеливци, които наистина само се оплакват. Но защо смяташ, че всеки трябва да се занимава с някакъв бизнес, за да е добре. Какво лошо има някой да си работи това, за което е учил и да живее добре? Ето, аз съм завършила Българска филология и работя като учител, знам, че това мога да правя добре, и мисля, че се справям, децата ме харесват и уважават, харесвам си работата, но не и заплащането и условията, в които работя, да не говорим за отношението на обществото към нас. Е, трябва ли заради тези неща да сменя работата си? Спроред теб да, но аз дали ще се чувствам добре, а дали ще успея? Идеята ми е, че в една държава се живее добре, когато икономическите, културните и прочие условия в нея правят хората удовлетворени в различността си и не се налага да правят компромиси с образование, цели и светоглед, за да успяват. И много хора са като мен. Както виждаш, изобщо не споменавам обективни неща като ниска обществена култура, липса на морал, занижени естетически критерии, злобата, грубостта, лошата инфраструктура, двойния стандарт в съдебната система и прочие и прочие абсурди.
   

оценка

+0 -0