Да спасим Коледния дух | webcafe.bg
Webcafe

Да спасим Коледния дух

Webcafe
22.12.2016, 19:57 (обновена 24.12.2016, 18:09)
Страсбург

Снимка: © Getty images

Зарежете трапезите и помислете за хората около вас

Хайде, дотук беше! Свърши се с напрежението, време е да се порадваме на десетките хубави моменти около коледните празници - семейния уют, вкусното хапване, законното наспиване, мотаенето вкъщи, пустите улици...Но не и преди да преживеем Ада, наречен Голямото празнично пазаруване.

Летят последните заплати, а цялата седмица е един дълъг Черен петък, в който харчим пари за нужно и ненужно. И това не е всичко - дръжте се! 23 и 24 са дните, в които България пътува. Наблъскани с всички покупки на света, хората се качват на автомобила и....към изходите на София - възможно най-бързо, защото провинцията вика блудните си синове.

Не е чудно при целия този натиск, че духът на празниците е свит някъде в ъгъла под тонове стрес, бързане, хаотични желания, нерафинирани емоции и егоизъм. А именно този дух ни е толкова нужен, за да осмислим всичко, което правим.

Коледа е един от най-хубавите празници - с подаръци или без. На Рождество Божия син слиза от небесата и става човек, светлината побеждава мрака, надеждата надвива над унинието, доброто царува над злото.

Зарежете трапезите, мислите за работата, която не свършва, тъгата по несбъднатите мечти. Вземете най-близките си хора, тези, заради които живеете и се трепете от сутрин до вечер, прегърнете ги, кажете им, че ги обичате.

Подарете им не поредната вещ, а най-ценното, което имате - вашето сърце и душа, понякога е достатъчна само една усмивка. Сега, не утре, защото сега е Коледа. Да помечтаем заедно за един по-добър свят, в който царува мир, децата са щастливи, а възрастните са по-малко сърдити. И заедно да го направим възможен.

Oще: декември  коледа  коледен дух  пазар  празник  празници  празнично пазаруване  рождество христово 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.01.2016, 12:46

6 7 | 24.12.201618:06

ПП +++++++

https://www.youtube.com/watch?v=V1Tr1qCHwq4

https://www.youtube.com/watch?v=WSUFzC6_fp8
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.01.2016, 12:46

5 7 | 24.12.201617:50

Ей така...

https://www.youtube.com/watch?v=e9GtPX6c_kg

Весели празници, Кафето и кафеджиите! Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.12.2013, 17:24

4 Dear Ivan | 23.12.201611:45

Редки случаю, аз съм прочел. Не защото вярвам, а защото ми трябва по работа. Иначе разглеждам Библията като сборник с полуисторически притчи с поучителна цел. И властова, на Църквата, разбира се - тя да казва какво й е казал Бог, а ние да се подчиняваме, да изпълняваме и да й даваме имоти и пари. Власт и нетрудови доходи да имат, един вид Усмивка И търговски също. Изчислили са, че само ония мънички клечици във восък от "Кръста на Христос", които продават в Йерусалим, вече представляват много декари гори. И сега - чорапчета, бастунчета, камбанчици, подаръци, милиони изсечени елхи, такива работи.

Това да четат, го кажи на журналистите. Ама и да им го кажеш, все толкова, няма да те послушат и ще продължат да си пишат, чули-недочули нещо Усмивка
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 29.04.2015, 16:31

3 rare case | 23.12.201610:34

Скъпи Иване, за да различиш Бог от Божия син, трябва да прочетеш малко книги. Специално за тебе - в Новия завет ясно се казва, че Бог е направил своите планове за хората за живот в справедливост и духовност. Но този план /"завет"/ трябва да се осъществи от Месията. Името на този Месия е Исус, Син Божи. Неговото раждане ще отбележим утре вечер.
Разбирам, че четенето е трудна работа, но не разбирам, защо точно журналистите го пренебрегват, след като това е част от професията им.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 27.12.2013, 17:24

2 Dear Ivan | 22.12.201622:58

Масово се пренебрегва това, което пише в Библията, и Христос се нарича ту Син Божи, ту направо нашият Бог. "Бог се роди, Коледо." "Jesus, our Lord." Дори Църквата го нарича "Исус Христос, нашия Бог".

Не може много да се тури ред, но във всеки случай не е "Бог, който е станал човек" Много щастлив Макар да оспорвам категорично раждането на бебе без мъжко участие, Възкресението и Възнесението, все пак според библейския епос Христос е точно обратното - човек, който е станал Бог Много щастлив

Няма значение, за целите на моловете, супермаркетите, яденето и пиенето всякак става Много щастлив

Майка ми имаше един златен медальон с библейски сцени. Имаше една, човек с брада, мустаци и власеница в река и полива полугол мъж. Сигурно Йоан Кръстител. Един ден като малък го разглеждам, както обядваме, и казвам: "Аха, ясно, Господ кръщава един млад светец." Докато бяха живи после ме закачаха за това експертно изказване Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.04.2015, 21:11

1 Виктория Пенелопова 07 | 22.12.201621:59

Ох, Кафето, що не четете, бе хора? На Коледа не се ражда Бог, а синът Божи!!!! Простимо е да не сте чели Евангелието на Лука, но поне това, не сте ли слушали/гледали???
https://www.youtube.com/watch?v=JT6-C1OBm4c
   

оценка

+0 -0