Всички сме Де Пе Се | webcafe.bg
Webcafe

Всички сме Де Пе Се

Стани автор
24.04.2016, 19:39 (обновена 07.10.2017, 21:27)
Ахмед Доган 75x81

Снимка: © БГНЕС

Остават само ДПС и въпросът дали Беновска пита: "Кой сте вие, Ахмед Доган?" или просто съобщава: #Кой сте вие, Ахмед Доган.

Проведе се Деветата национална конференция на Движението за права и свободи. Или ако трябва да сме екзактни (по бившия оперативен председател, както вече му казват) #ДПС #НДК #IXнационалнаконференция #themovementforrightsandfreedoms #DPS #NDK #IXnationalconference #АхмедДоган #AhmedDogan. Тези хаштагове за събитието разпространиха от пресцентъра на ДПС и те моментално бяха вкарани в употреба от приближените медии, голямата част от които и идея си нямат какво е хаштаг.

Събитието изпълни с екзистенциален смисъл неделния ден. Всички сме Де Пе Се, както е казал новият оперативен председател Мустафа Карадайъ. Той самият бе поздравен от председателя на Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) Ханс Ван Баален няколко часа преди да бъде избран.

Очевидно неслучайно ДПС е член на партията на либералите и демократите. Кметът на Ялова Вефа Салман пък му подари портрет на Мустафа Кемал Ататюрк. Отново изпреварвайки избора.

Пътуването във времето продължи през целия ден - на делегатите бе подарена издадена от партията книжка с интервюта на Ахмед Доган за Илияна Беновска през... 1992 г.

От "подаръка" разбираме, че "преди четвърт столетие Ахмед и Доган бяха в хармонично единство - с явен превес на Ахмед, но в съгласие със света на Доган." "Двата логоса - този на философа, и този на политика търсеха общ мисловен и дейностен дискурс, но това не винаги ставаше безпроблемно. Доган се превърна в проекция на политическия социоум. Ахмед беше само подходящ култивиран материал на тази необходимост".

Ако се чудите кой е човекът с биполярното разстройство, това е именно почетният председател на ДПС, който отговаря на въпроса: "Кой сте вие, Ахмед Доган".

Самият той направи обръщение към делегатите, но не го произнесе лично. Вместо това то бе прочетено от евродепутата Филиз Хюсменова, а Доган се задоволи с помахване от ложата си. Доган определи ДПС като "стратегическа инвестиция за стабилност в България" и пожела на съпартийците си да владеят "силата на единството и заедността.", преди да завърши с "Обичам ви". В отговор залата се изправи на крака.

"ДПС е голямо, защото има лидер като д-р Ахмед Доган. Благодарим Ви!", обяви по-късно Карадайъ сред викове "Де Пе Се".

Новото партийно ръководство и вътрешните контролни органи ще бъдат под "шефството на почетния председател", каза още Карадайъ. Така ДПС още веднъж даде на всички урок по демокрация, така както я разбира.

А след философските слова на Доган и реторическата екзактност на Местан, ние ще трябва да се мъчим и с напълно невъзможните за дешифриране изказвания на Карадайъ. Поне докато някой не открие чрез морфичния резонанс на кой отворен портал той получава тези си думи.

На конференцията не присъства Пеевски, но той така или иначе си отива, както ни информира премиера Борисов миналата седмица. Затова Пеевски става излишен и ще премине в сивата зона на забравата. Остават само ДПС и въпросът дали Беновска пита: "Кой сте вие, Ахмед Доган?" или просто съобщава: #Кой сте вие, Ахмед Доган. Този хаштаг обаче от пресцентъра на ДПС пропуснаха да разпространят.

Oще: алде  ахмед доган  всички сме дпс  движение за права и свободи  делегати  делян пеевски  дпс  кой  конференция на дпс  либерали и демократи  мустафа карадайъ  партиен форум  партийно ръководство  партия  почетен председател 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.