Кой е за убиване? | webcafe.bg
Webcafe

Кой е за убиване?

Webcafe.bg
02.05.2012, 16:25 (обновена 02.05.2012, 16:39)
Бойко Борисов

Снимка: © wiki

Премиер, който не иска по-високи заплати, е за убиване

„Аз трябва да ви кажа, че аз лично съм много благодарен на Дянков, че го има, защото иначе щяхте да свиркате по мене, а благодарение на неговите усилия той съумява да пази фискалната дисциплина..."

Това е само едно от днешните духовити изказвания на премиера Бойко Борисов по време на седмия редовен конгрес на КНСБ, на който, по информация на БНР, синдикалистите са освиркали финансовия министър Симеон Дянков, но пък бурно са аплодирали Борисов. От страна на синдикалистите това е като да вкараш гол ама с ръка. А тъй като на т.нар. конгрeс е имало музикални изпълнения на Елица и Стунджи, Мариана Попова и Орлин Горанов, излиза, че управляващите и заемащите единия връх в триъгълника, известен като Национален съвет за тристранно сътрудничество, са си направили следпървомайско приятелско купонче.

За дисникатите Димитър Събев каза неотдавна всичко тук, така че няма какво да се добави по аплодисментите им за премиера. По интересна остава подходящата за фона на дружелюбни ръкопляскания реторика на премиера, част от която звучи вдъхновена от реч на Тодор Живков за социалистически прогрес.

За да удържим конкуренцията на Китай и на САЩ, трябва да станем по-икономически ефективни. Повече работа, по-качествена работа, каза Борисов и посочи, че в момента хиляди хора работят по жизненоважни инфраструктурни проекти.

(Из реч на Тодор Живков: „Можем да си представим какъв ще изглежда светът след 10-15 години, когато СССР ще надмине САЩ по производство на най-важните селскостопански и продукти на глава от населението, когато Китай ще остави след себе си Англия по обем на промишлено производство, когато останалите социалистически страни ще направят нов значителен скок в своето икономическо и културно развитие...")

Борисов не пропусна да спомене и любимата си дума: „Ако бяха изградени три магистрали, ние щяхме да направим четвърта, нямаше да правим шест едновременно", каза той по повод преценката си, че държавата трябва да си постави три-четири приоритета за мандат и да ги изпълни, а следващото правителство да надгражда. „В момента с това, което се строи, ще видите, че рязко ще се подобри и инвестиционният климат и живота на хората".

Според премиера икономическата логика сочи, че след вдигането на минималните доходи, което вече е факт, ще последва нарастване и на всички останали. "Надали има премиер, президент, който да не иска пенсиите да са високи, заплатите да са големи и непрекъснато да растат, да се работи по-малко, да има ниска пенсионна възраст. Ако има такъв, той е за убиване", каза Борисов.

Ето ти нов популистки лозунг за предстоящата предизборна кампания. Става и за плакат на синдикатите. Да го аплодират за идеята.

Oще: бойко борисов  премиер  реч  синдикати  тодор живков 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

9 Чинчифон | 03.05.201212:33

Ако става дума за премиер,въпросът не е дали ИСКА по-високи заплати и пенсии.Истинският въпрос е дали МОЖЕ да ги увеличи.Защото ако не може,да отстъпи поста на някой друг,който има достатъчно ум,качества и опит.Апетит за ядене и голяма уста за приказване не са качества,а НЕДОСТАТЪЦИ.На устата Удивителна
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 24.01.2012, 12:39

8 fata morgana | 03.05.201211:01

Мак Алистър, слез от твоята интелектуална висота и напиши пет конкретни точки, по които смяташ, че Сергей би действал в интересите на България обратно и в противовес на решенията, които взе Бойко. 5-те най-важни, да речем.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

7 Mile Manolov | 03.05.201200:52

аз се налех с бира.... баш са ми на уя и правителство и "държава" и все. ше ловим некой ден тролея оно се е видело muhihihihi
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

6 MacAllister | 02.05.201221:48

Въобще сме омагьосана страна! На това добиче дето довчера беше бухалковец сега и закон за конфискация без съд и присъда му правят - представяте ли си това оръжие в ръцете на такъв човек? Най-странното е че има сума хора искащи мъст па ако ще и да е само театър и саморазправа между бандюги. Тия изроди се чувстват защото са достатъчно беднии нямат намерение никога да забогатяват, имат намерение винаги да са бедни и да мрънкат и мразят. Аз на тоя дето яде баницата не му се чудя, но тези ... тези "българи" не мога да ги приема нито за граждани, нито за пълнолетни. Чета да му се не види и не мога да повярвам, че има хора забравящи на кого дават тия права - това не е нито Левски, нито Ботев ... Чудя се ако останат съвсем гладни ще млъкнат ли тия гърла на тъпотията и въобще ако някой е за убиване това са те, нямаше да го има това недоразумение, ако ги нямаше тия изроди дето повтарят след телевизора "Бойко е добрия, Станишев лошия". Съвремена религия си е това - не е важно на кого служиш на дявола или на бога, важно е да си вярващ в тяхното всемогъщество.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 11.12.2010, 12:36

5 minuvach | 02.05.201219:25

"Надали има премиер, президент, който да не иска пенсиите да са високи, заплатите да са големи и непрекъснато да растат, да се работи по-малко, да има ниска пенсионна възраст. Ако има такъв, той е за убиване"

Хахахах...НИТО един - премиер, президент или монарх НИКОГА НЕ Е искал тези неща за гражданите/поданиците си!
Нашият си оли**френ, ако наистина мисли така, както го каза това в НС, значи освен, че е неграмотник и невежа и е пълен глупак! ...ама то майче си е яно и без такова изказване.

Някой да му обясни как е появи средната класа през 20век и поради какви причини..а и защо вече не е необхдима!

Еййй, всички гласували (за втори път) за ГЕРБ трябва да бъдат изселени извън България и да им бъде отнето бългаското гражданство! Бесен
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

4 Гризли | 02.05.201219:04

„В момента с това, което се строи, ще видите, че рязко ще се подобри и инвестиционният климат и живота на хората".

Голям малоумник, какво да го правиш! Но щом още е там, значи малоумниците все още сме ние...


Само да го попитам - случайно да е видял статистиката за немските фирми от миналата година?! И за настроенията на същите тези фирми, свързани с инвестициите в страната ни?!
А-а, вярно - пак забравих! Това е гадната пропаганда на гадната тройна коалиция! Която вече 3-та година продължава да е виновна за неуспехите на правителството...
   

оценка

+7 -0

Регистриран на: 26.08.2011, 17:11

3 Svelini | 02.05.201218:27

Не бива да се търси икономическа логика там, където я няма. Според съветите на нашия премиер по-икономически ефективни /трябва да се каже икономически по-ефективни/ можем да станем като си садим например сами картофите. По времето на Т. Живков имаше почин за "самозадоволяване", както и многозночно да звучи това- да си отгледаш прасенце или кокошка на терасата, а може и зайче, агънце.
Достоен ученик на своя патрон. Да пребъде!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 21.03.2012, 21:12

2 Тихомир Стоянов | 02.05.201217:50

Не знам премиера, каква икономическа логика следва, но вдигането на минималните доходи, по никакъв начин, не задължава работодателите да вдигат работните заплати. И това го показва практиката от последните години. Единственото което се случва от последните вдигания на минималната заплата е да се вдигнат различните видове такси, и да се окаже, че след 5-6 години ще взимам минималната заплата. Това обаче по никакъв начин не тгрогва моя работодател, на него не му пука, докато има такава безработица. Истината, е че това в момента си е чист популизъм. Работната заплата се вдига от реално производство и реално увеличаване на благосъстоянието на населението. Т.е. икономиката произвежда, предприятията печелят. В последните 3 години имаме ръст от 1-2 %, което е си е направо застой. И понеже правителството е несъстоятелно и няма антикризисни мерки (чудно защо никой, не говори за това), се прибягва до елементарния популизъм "вдигане на МРЗ"
   

оценка

+6 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

1 Rodrigo Diaz de Vivar | 02.05.201217:30

"За да удържим конкуренцията на Китай и на САЩ, трябва да станем по-икономически ефективни."

Е, такава глупост дори и Тодор Живков нямаше да го каже, ако беше жив.
Един вид, конкуренцията Китай и САЩ са по петите ни, трябва да задържим преднината която имаме.
Пф ...
   

оценка

+5 -0