Мнозинство от неофициален характер | webcafe.bg
Webcafe

Мнозинство от неофициален характер

Владислава Кръстева
19.12.2014, 15:22 (обновена 23.12.2014, 10:57)
бойко борисов

Снимка: © webcafe.bg

Ако иска да оцелее, Борисов ще трябва да удуши задкулисието, иначе и той ще повтори съдбата на зависимите. Също както Орешарски и Станишев.

Някой може ли да обясни защо изборът на главен съдебен инспектор да е по-важен от пенсионната реформа? А дали знаете името на единствената и несменяема личност, която заема този пост по неволя 2 години след края на мандата си?

Защо ви занимаваме с това ли? Ами, защото главният съдебен инспектор се избира с 2/3 парламентарно мнозинство, докато за събарянето на пенсионната система е достатъчно най-обикновено мнозинство от напълно неофициален характер.

Кой уважаващ себе си политик прави „реформа", лансирайки идеята в почивен ден, прокарвайки системна промяна през закон бюджета, и търсейки подкрепа не сред коалиционните си партньори, а в средите на някакво неясно мнозинство?

Да разрешиш на Дянков да затяга коланите е едно, но да оставиш на Владислав Горанов да отклони няколко милиарда от частния бизнес към държавната каца, пробита отвсякъде, не е шега работа.

Ако Борисов не смята да си подава оставката след няколко месеца, е добре да види как се правят реформите в любимата му Германия.

Дебат, коалиционно споразумение, дебат, обществено мнение, дебат, подпис, отговорност.

Борисов е свикнал да печели върху загубите на другите. И този път не той спечели изборите, а БСП ги загуби с много. Станишев и Орешарски бяха в примката на ДПС, същото ДПС ги удуши и ги поднесе на тепсия.

Ако иска да оцелее, обаче, Борисов ще трябва да удуши задкулисието, иначе и той ще повтори съдбата на зависимите.

Държавата отдавна не означава сигурност - нито за парите на хората, нито за контрола върху парите на хората, нито за налагането на справедливост или равното третиране пред закона.

След като пред очите на всички БНБ за малко не срути банковата система, след като КФН е със спорна репутация, да рискуваш да обърнеш държавата с хастара навън, без дори да обясниш защо го правиш - по достатъчно ясен начин и на достатъчно високо ниво (с най-голямо уважение, Менда Стоянова не е такова) е абсолютно несериозно.

Обикновеното, плаващо, хаотично и неясно мнозинство в парламента не може да взима решения, от които ще зависи бъдещето ни. Днес са там, но утре ги няма - Баракова, Росен Петров и всички знайни и незнайни щастливци на съдбата.

П.П.: И драга БНТ, заслужи си държавната субсидия и поне предавай на живо. Или цената на киселото зеле е по-важна за вашите зрители и само тя заслужава пряка връзка?

Oще: бнб  бойко борисов  борисов  владислав горанов  герб  горанов  дебат  дпс  задкулисие  контрол  мнозинство  пенсии  пенсионна реформа  реформа 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.