България като анимация | webcafe.bg
Webcafe

България като анимация

Мария КасимоваМария Касимова
29.10.2017, 07:39 (обновена 30.10.2017, 21:25)
Том и Джери

След снощните новини съм наясно какъв е проблемът на държавата ни. Ние сме анимация, бе, момичета и момчета, нарисувани сме! Затова непрекъснато ни се случват толкова необясними и нелепи неща, а ние все оцеляваме, въпреки тях.

След снощните новини съм наясно какъв е проблемът на държавата ни. Ние сме анимация, бе, момичета и момчета, нарисувани сме! Затова непрекъснато ни се случват толкова необясними и нелепи неща, а ние все оцеляваме, въпреки тях.

Розовата пантера

Една от централните новини в събота вечер беше за младеж, който бил докаран в „Пирогов" в сравнително тежко състояние на интоксикация вследствие употреба на наркотични вещества. Въдворили го някак, ама като се посъвзел, взел да буйства и да иска да си тръгне. Да, де, но външната врата на отделението била заключена, което адски го ядосало. В гнева си младият пациент скокнал връз една от медицинските сестри, изпречила се на пътя му. Ударил й няколко крошета (или както казаха в новините на NOVA, нокаутирал я) и тя се превърнала от служител в пациент на болницата.

Видяхме я по телевизора с потъмняло око да лежи на чаршафи със свежо зелен детски сюжет и да разказва пред камерата за случката. Нашият герой, след като извадил от строя сестрата, нахлул в болнична стая. Там пък искал от нищо неподозираща нова пациентка да му даде ключ от въпросната врата. Тя, разбира се, нямала такъв, затова и тя отнесла малко бой. Забележете обаче - докато всичко това се случвало, охраната я нямало.

Не е известно къде била ситуирана точно по времето на инцидента, но пък за сметка на това се знае, че в някакъв момент решила да изненада нападателя. И така, следвайки плана си, охранителите, в чиито ръце е сигурността на „Пирогов" се натоварили в болничния асансьор, а той, моля ви се... той заседнал! Така младежът спокойно си тръгнал от болницата, битите са си бити и въдворени по легловата база, а пък дали някой е освободил страховитата охрана от затвора на асансьора, не знаем.

Мики Маус

В София е разкрита схема за придобиване на имоти. Цели петнадесет човека са оплетени в далавера, според която апартаментите на починали възрастни хора без наследници изведнъж се превръщат в „дарение" на някой от тия петнадесетте. Така той си придобива имота като стой, та гледай. Сред основното ядро на схемаджиите са човек от Столична община (който  снасял информацията за „освободените" имоти) и член на борда на директорите на Топлофикация -Ямбол. Не знам какво се е объркало в обичайния процес (все пак така са „усвоени" около 13 апартамента), но явно от задружната банда на Мики Маус някой е пропял. Доналд ли, Гуфи ли, Мини ли... не знаем.

Том и Джери

Наводненията в Бургаско продължават да са основна тема в новините. Като всяка година, всяко наводнение. Всичко се повтаря по добре познатия сценарий - известно е, че ще вали дъжд, знаем си, че количеството валежи ще бъде голямо. Въпреки това цялостна политика за осъвременяване на отводнителните системи или изобщо за създаване на такива няма. За сметка на това обаче винаги имаме решение - крънкаме европейски транш, който удобно да се усвои в нечии джобове, вместо да потъне в канали и канавки.

И понеже гонитбата трябва да е шеметна и да създаде суматоха, може да се отвори и дарителска сметка, където солидарните за кой ли път съграждани да събират пари за пострадалите. На всички е ясно, че тези пари после пак отиват за „благотворителност" - някой сериозно и драстично ще си повдигне стандарта на живот, докато „средствата не стигат" за останалите без домове или покъщнина. Ама нали Том винаги гони Джери, а Джери се прави, че му бяга. Така и тука - да се правим, че се грижим за нещата, докато чакаме нещата да се погрижат за нас.

Тримата глупаци

Най-лошото е, че не са трима, ами два пъти по три милиона. Все безобидни глупаци, които се почесваме по челата, сочим се с пръст и шумно се чудим на държавното нахалство. Ама иначе внимаваме да не си пъхаме големите носове там, където други са си напъхали задниците. That's all folks!

Oще: българия  българия като анимация  далавери  имоти на починали хора  мики маус  наводненията в бургаско  насилие над лекари  пирогов  пребитата медицинска сестра  розовата пантера  том и джери  тримата глупаци 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 30.10.2017, 15:58

2 Emil Merdzhanov.10211518569814794 | 30.10.201715:58

работеща съдебна система се нарича това.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.01.2011, 02:29

1 straight | 29.10.201714:44

Проблемът с корупцията и връзкарството в БГ не може да се реши просто и окончателно, докато няма добри закони и обществен контрол. Това не е изгодно на управляващите, защото ще им пресъхнат доходите. Не устройва обаче и по-голямата част от обществото, защото и те живуркат на гърба на корупция и връзки. Средният ешалон на администрацията в БГ е основният носител и развъдник на корупция и връзкарство. Който и да дойде над тях, скоро бива въвлечен в схеми. Всеки под тях трябва да се отчита. Така работи системата във всички по-големи държавни институции в БГ. И хората вече приемат това за нормално. Това е и основният проблем. Решение може да има само при силна политическа воля, устойчива на корупция и връзки. Сигурно в някой друг живот.
   

оценка

+1 -0