Съпругата на БСП | webcafe.bg
Webcafe

Съпругата на БСП

Webcafe.bg
31.01.2014, 16:06 (обновена 01.02.2014, 09:33)
станишева

Че коя жена не влияе на мъжа си...

"Моника винаги е страняла от политиката", казва лидерът на БСП Сергей Станишев в интервю за в. "Уикенд". "Територията на влияние на съпругата ми е в рамките на нашето семейство - тя отглежда и възпитава 4 деца, управлява компанията си, занимава се с пиар". 

Като начало може би да дефинираме какво означава "занимава се с политика". За Станишев очевидно това е партийна дейност - той се  аргументира по следния начин: "Тя не е член на нашата партия."

В масовото съзнание обаче заниманията с политика са равнозначни на влияние върху решения и процеси в обществения и икономическия живот. По тези критерии Моника (Йосифова) се занимава с политика едва ли не и колкото самият Станишев.

Даже я сочат за човека, "назначил" няколко министри в правителството "Орешарски". А някои хора, с които е имала общ бизнес, станаха членове на политическите кабинети.

Да, тя никога не е заемала партийна длъжност или кариера, но е участвала в множество политически кампании. Тя работеше още с първия кабинет на НДСВ, имала е мащабни PR проекти с  министерствата на Николай Василев, Милен Велчев, Даниел Вълчев.

Работеше по президентската кампания на Георги Първанов за втория му мандат. Получи награда за политически PR за евроизборите през 2007-а, когато имаше ангажимент към НДСВ.

Хронологично стигаме и до австрийския лобист Петер Хохегер, нает от кабинета на тройната коалиция, оглавяван от Станишев, за да оправя имиджа на България в западния печат. Като че ли за Европейската комисия имаше някакво значение имиджа на България, след като политическото решение за членството ни така или иначе беше взето.

Преди време Йосифова/Станишева оправда работата си като подизпълнител с аргумента, че именно (платените) в западни издания материали помогнали, тъй като България изглеждала просто страховито в очите на Стара Европа.

Но тя продължи да печели проекти и при управлението на ГЕРБ - и Бойко Борисов не пропусна да го отбележи като пример за това колко широкоскроено мисли управлението Му. Става въпрос за проекта на Министерството на здравеопазването за превенция на рака на гърдата - за над 1.6 милиона лева. За който, впрочем, никъде не може да се намери отчет за ефективността му - освен няколко издържани в зловеща стилистика клипове от типа "Прегледай се - или умри" и листовки.

И, разбира се, най-пресният пример е проектът с Европарламента, заради който председателят на ЕП Мартин Шулц изпадна в неудобна ситуация, а самата г-жа Станишева реши да върне парите и да се откаже от участие, за да потуши скандала на ниво искри.

Но огънчето вече тръгна, евроизборите приближават, а Шулц е кандидатът на европейските социалисти за председател на Европейската комисия.

На гърба на този професионален опит на съпругата си, изказването на Станишев звучи или наивно, или като за наивници. Или просто е за хората, които четат "Уикенд". Ясно е, че се брани от нападките на първановците, които твърдят, че кабинетът е реден от Моника и Делян Пеевски, но е за предпочитане един отговор в духа на пловдивския социалист и бизнесмен Георги Гергов.

Пред bTV, по повод влиянието на Моника в левицата, той каза: "Че коя жена не влияе на мъжа си, няма такава. Мислете, че моята не ми влияе ли?" Явно в БСП наистина са си едно голямо семейство.

Oще: бсп  моника йосифова  сергей станишев 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.07.2013, 15:11

3 трафоПОСТ | 31.01.201419:18

Лицето на тази жена казва толкова много за прехода, такъв какъвто ни го направиха двамата и съпрузи.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 11.04.2012, 15:51

2 Misho Maslarski | 31.01.201418:04

Гледам кратка ви е паметта драги Българи. Въпросната госпожа е бивша съпруга на собственика на първа частна банка Венци Йосифов, разбрахте ли сега? През 1996г. от там почна най-голямата- Виденовата криза.
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

1 pixie | 31.01.201417:38

Като я гледам тая Моника с тоя овчи поглед не ми прилича на голяма комбинаторка, ама пък за успееш да вържеш двама влиятелни мъже - банкер и политик - с по-две деца, май не е съвсем за подценяване. Пък може да й е златна...хм...душата...
   

оценка

+4 -0