Фотографирането, което данъчните правят от въздуха на скъпи имоти, щяло да продължи и в Свиленград и по Черноморието | webcafe.bg
Webcafe

Хвъркатата чета

Емилия Милчева
03.10.2010, 12:15 (обновена 13.10.2010, 15:50)
Красимир Стефанов

Снимка: © БГНЕС

Най-лошото е, когато нищо от глупостите на институциите в държавата, в която живееш, не може да те изненада.

Например пеперудената акция на данъчните, които се издигнаха във въздуха, за да покажат в българските новини на цяла България какви дерибеи, тузари, богаташи и прочие живеят в някои софийски квартали. "Мамка им!", чувам да тропват хиляди по масите в апартаментчета, апартаменти и селски къщи.

Ей така се кефят и като гледат кинематографията на МВР от акциите. Държавата в действие - няма тън-мън, шест-пет...Нищо, че иначе всичко е пет за четири.

Ето с това "Мамка им!" ще се окичат данъчните. А шефът им Красимир Стефанов - колко смело ги е по-ка-зал. Само че други хиляди мислещи с главите си сме наясно, че със снимков материал може да се напълнят (нечии) информационни масиви, но не и хазната. Хазната иска ре-ви-зии и ревизионни актове, които да не падат в съда. На Стефанов му се привиждат 10 млн. лева ефект - само че не казва през коя година.

Единственото добро от снимането е, че поне работа на правителствения авиотряд ще се отвори. Съвсем се застояха тия хора иначе. Дано поне изкарат от някой отснет имот толкова данъци, че да платят сметката за полетите.

Защото резултатът я го усети хазната догодина по това време, я не. Видеоматериалът има нулева стойност - и като доказателство в съда, и като материал за проверка от Столична община. Оттук-нататък следват проверки, проверки... И така до новите снимки.

Минава ми и такава мисъл, че нищо чудно някои снимки да се използват и като метод за шантаж и изнудване. Не знам от кой/кои... Като гледам, че се канят да летят къде ли не из страната, може и нечии партийни касички да прелеят за изборите догодина.

Албумчета със снимки данъчните кътат от поне 7 години. И какво от това? Преди мереха по височината на зидовете, сега от въздуха снимат басейните.

Най-голямата веселба е, че г-н Стефанов ни обяснява как някои от тези красиви и не толкова красиви имоти са построени като фирмени офиси и е теглено ДДС за тях. Ами г-н Стефанов нали отговаряше точно за ДДС-то при г-жа Мария Мургина - сега ли го осени тази хрумка?

Най-смешното е дето хеликоптер ще хвърчи над Свиленград - че то целият град може да се обходи пеша за час. Да внимават да не навлязат в турското въздушно пространство - ако и да сме натовски братовчеди със съседите.

Впрочем, погледнато от друг ъгъл това е безконтролно събиране на лични данни. Ами ако нечия редовна къща попадне в снимките - неволно или не? Как ще е сигурен гражданинът, че после този материал е унищожен и няма да се използва за други цели... (Виж съобщението: "Правителствен хеликоптер на "Авиоотряд 28" е направил пълен видеозапис от въздуха на недвижимите имоти в южните квартали на София по искане на Националната агенция за приходи.")

Изобщо героичната хвърката чета май е от водни кончета.

Очевидно видеоматериалът няма да намери друго приложение, но може поне на красиви картички за Нова година да ги направи НАП. С честитка до всеки българин - "Живи, здрави и дай, боже, всекиму такъв имот!"

Купи картичка за левче, спаси хазната.


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.10.2010, 18:04

5 Pafkata | 14.10.201019:29

ГЕРБ ОБВИНЯВА ХОРА В ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ И ИМ ВЗИМА ИМОТИТЕ.
щЕ КАЖЕТЕ АМИ ТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ, ЗАщО ИНАчЕ щЕ ГО ПРАВЯТ?

АМИ ЗАщОТО ББ И ЦЕЦКО ИСКАТ ДА ОСТАНАТ НА ВЛАСТ ОщЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ. КАК?

1. ЗРЕЛИщЕ БЕЗ ХЛЯБ ЗА ГЛАДНИЯТ БЪЛГАРИН.
2. ВЗИМАНЕ НА ПАРИ И ИМОТИ ОТ КОЙТО ИМА ПО ПРЕДТЕКСТ, чЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ. ПРОКУРОРИТЕ ЦЕЛУВАТ РЪКАТА НА ББ И ИЗФАБРИКУВАТ ОБВИНЕНИЯ, ЗА КОЙТО ПРЕЦЕНЯТ, чЕ Е ЛЕСНА МИшЕНА.
3. АРЕСТИ ЗА ПОЛИТИчЕСКИ КОНКУРЕНТИ. (АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ???)
4. ОТКЛАНЯНЕ НА ВНИМАНИЕ ОТ СЕБЕ СИ С ПОЛИЦЕЙСКИ АКЦИИ И ОБВИНЕНИЯ.
5. ЗАТВОР И ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО. КАТО ТЕ ОСЕРАТ ПРЕД ВЕСТНИЦИ И МЕДИИ, ИДИ ИСКАЙ НЯКОЙ ДА ТЕ ИЗСЛУшА ИЛИ НЕДАЙ СИ БОЖЕ ИМАш ДОКAЗАТЕЛСТВА, чЕ СИ НЕВИНЕН. В ЗАТВОРА щЕ СТОИш ДОКАТО ОМЕКНЕш И СИ ПРИЗНАЕш, чЕ СИ ВИНОВЕН, КАКТО ПОЛИЦИЯТА Е ИСКАЛА ОщЕ В НАчАЛАТО КАТО СА ТЕ ОБЯВИЛИ ЗА ПРЕСТЪПНИК.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.06.2010, 18:23

4 lele | 04.10.201023:15

"Ето с това "Мамка им!" ще се окичат данъчните. А шефът им Красимир Стефанов - колко смело ги е по-ка-зал. Само че други хиляди мислещи с главите си сме наясно, че със снимков материал може да се напълнят (нечии) информационни масиви, но не и хазната. Хазната иска ре-ви-зии и ревизионни актове, които да не падат в съда. На Стефанов му се привиждат 10 млн. лева ефект - само че не казва през коя година."

яка, умна и компетентна статия. за разлика от последните два коментара. това е поредното правителствено пиарче. и начин да се отключи още повече завистта и злобичката на хорицата дето много обичат да надничат в градинката на съседа и тая завист да се трансформира в любов към услужливите управници.... не мога да повярвам как нормален човек може да се върже на подобен спектакъл. управниците станаха и кинематографи междудругото... бахти тъпия народ
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.08.2010, 15:12

3 porcupine | 04.10.201013:56

...то у нас да не 'земе човек да си свърши работата мама му стара!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.08.2010, 15:16

2 emo13 | 03.10.201019:38

А ще напишеш ли статия със заглавие: "Некомпетентна съм и си пиша колкото да не заспя", ако вземат та влязат пари в хазната от това летене?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.10.2010, 14:57

1 sofwhat | 03.10.201015:01

"... дай, боже, всекиму такъв имот! Купи картичка за левче, спаси хазната."
Ха-ха-ха! Оригинално!
   

оценка

+0 -0