Бюлетини с тройна употреба | webcafe.bg
Webcafe

Бюлетини с тройна употреба

Webcafe.bg , bTV
27.10.2011, 15:19 (обновена 27.10.2011, 16:50)
Борис Велчев

Снимка: © БГНЕС

На вниманието на главния прокурор Борис Велчев...

Това е репортаж на bTV - за употребата на изборните бюлетини извън предназначението им... Умишлено го публикуваме без коментар.

И на вниманието на главния прокурор Борис Велчев, който обясни, че за лоша организация на изборите може да се наложи само административна санкция, но не и наказателна отговорност. Най-лесно е всичко да се обяви за престъпление и да се "хвърли" в прокуратурата. Всичко, което не е посочено в НК като престъпление по отношение на изборите, е нарушение, коментира главният прокурор.

Три дни след изборите в една секция в хасковско село бяха открити близо 50 бюлетини. Скрили ги двама картоиграчи, които си търсели хартия, за да си пишат резултатите и да палят печката. Скандалът обаче далеч не свършва дотук.

Илеми Бефа печели изборите за кмет на село Войводово само с два гласа преднина. Горд от трудната победа, Илеми носи в джоба си решението, с което е определен за кмет. В опит да ни се похвали, обърква джобовете и вместо решение, вади... бюлетина.

Опитите ни да видим отново бюлетината се оказват напразни. Илеми Бефа отрече да има нещо в джобовете  

Минути по-късно смачква бюлетината на топка и тайно я предава на своя близка. И ако това беше единствената открита днес бюлетина, може би Илями скоро щеше да е кмет.

Но в селския клуб, където в неделя се е помещавала избирателната секция, се търкалят още над 50 бюлетини, за кражбата на които председателят на секционната избирателна комисия обвинява двама картоиграчи.

"Когато отворихме урната с бюлетините за президент и вицепрезидент, комисията беше ангажирана да брои бюлетините. През това време Недялко Атанасов и Нестор Панайотов вземат не само бюлетините, но и друга хартия , сложили, за да имат и пенсионерите за писане и химикали", обясни Енвер Аден - председател на СИК.

Картоиграчите били застъпник и наблюдател. Днес двамата взаимно се обвиняват кой е по-виновен. Нестор Несторов, шеф на клуба твърди, че са хвърляли бюлетини в печката. Айвас Мустафа отрича.  

Тепърва разследването ще установи колко бюлетини са станали на пепел. А някои партии вече поискаха касиране на изборите в селото.

Oще: бюлетини  избори  касиране  кмет  нарушение  прокуратура  село 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.12.2010, 15:25

4 Илия Илиев | 28.10.201109:52

Защо не проведохте избори и с възможност за електроннно гласуване по Интернет?
Или може би -остнахте повечко пенсионери с голям диопър очила.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.10.2010, 09:23

3 district17 | 27.10.201121:53

Той е от село Каменяк и си има кон. Конят му е осиновен от нашата община, защото сѐ у общинския обор се храни и яде дажбата на селския бик. И секретар-бирникът е като бика и у яденето, и у другите издевателства. Има си и овощна градина в наше землище, но обаче не ражда седем години и една нощ си я изсече, па набеди селото и общината му я плати на общо основание по закона. Има си и комперация. Тя е селска, ама той им прави сметките и с разни заблуждения печалбите ги абстрахира за себе си и я оставя в дефицитно положение. Много му е хубав почеркът. Като те подпише под някой документ или запис, не можеш да познаеш ти ли си се подписал, или е фалшификация.

Малко е черен и тунтурест като свинче, ама е дявол голям и има две къщи у Каменяк и трета у Голо бърдо. И две лозя има, три малачки, два шопара и е ортак с каракачаните в кашкавала, за да плащат за паша по-малко. Петъчен ден се качва на коня за града, ама минава през тяхното село и стои там до неделя, а в понеделник иде в града и като се върне в село вечерта, писува си за три дни пътни и дневни. Мастило и книга купува от Теня книжаря и си делят печалбата на далаверни начала. Като му рекох лятос, че за пет месеца е изписал шест кила мастило, той ми рече, че лятно време го пиели мухите. Той има и пенсия анонимно. Ходи да взема пенсиите на вдовиците и невалидите и при изплащането си я докарва пенсията с окус-фокус. Той е на власт шестнадесет години и партиите падат, а той не пада и ще стои на служба до второ пришествие! Есенес дойдоха либералите от по-слабото крило да правят събрания и държа сказка един и рече на широките народни маси:

— Селяни, половината ви село е потънало в мочури и тресища! Като дойдем на власт, ще го преместим лаконически по-горе, на сухото, на държавни разноски!

А той стана, па му рече:

— Може — кай, — може! Вярваме, че ще го преместите. Нали в деветнайсета година преместихте цяла Добруджа във влашката земя, Тракия в гърцката и Босилеград в сръбска! Вярваме — кай, — ще го направите! Майстори сте!

А вечерта синковецът прави-струва и ги прибра либералите у тях на спане и се напиха на Йовин Гергя с виното, защото е от тяхното крило. Кога си отиваха на утрето, прегърнаха се със секретар-бирника и после той ги псува съфакупно всичките.
---
Чудомир, 1938 г.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

2 Чинчифон | 27.10.201118:29

Живеем в изкуствена държава с фалшива политическа система.Наложени ни благодарение на могъщият научен интелект на докторът Ж.М.Желев и синята му компания.Изпъдихме Ив.Вазов и Русия от живота си и вече чакаме гордото възраждане на османската империя с луксозни автомобили по Бойковите магистрали.Защото изборите са само огледало на тъжното ни ежедневие. Тъжен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

1 MacAllister | 27.10.201117:27

А сеира в Несебър дето БНТ са им вкарали подводница - журналист под прикритие и са му купили гласа? Ох, и мълчим! При тая простотия парламента вече трябваше да е окупиран!
   

оценка

+0 -0