Не струват... | webcafe.bg
Webcafe

Не струват...

MacAllister
07.03.2012, 15:35 (обновена 07.03.2012, 16:42)
Бойко

Снимка: © БГНЕС

"И вашият шеф сигурно не знае какво правите 24 часа в денонощието"

"И вашият шеф сигурно не знае какво правите 24 часа в денонощието", каза днес премиерът Бойко Борисов, попитан как така не е знаел какви пари са получавали подчинените му.

До момента са върнати над 600 000 лева от всички заемащи въпросните политически постове и само един е напуснал – шефът на кабинета на екоминистъра Нона Караджова.

Борисов днес не пропусна да призове лидерът на БСП Сергей Станишев, всичките негови заместник-министри и министри да върнат парите, които са взели от бордовете, през своя мандат, както и във въпросната сметка да бъде преведен хонорарът на Ахмед Доган (получен за "Цанков камък" и още няколко хидроенергийни проекта - бел. р.).

За целия спектакъл около връщането на бонусите днес се съгласяваме с коментара на уважавания от нас форумец MacAllister:

Човек, който получава според работата си и най-вече заслужено, най-често няма много излишни пари – и ако го накарат да връща, ще види бая зор и най-вероятно ще удари една майна на работодателя си и ще напусне.

На фона на такова разсъждение, което мисля, че е поне сродно на въпросите, които мнозина от нас си задават, прави странно впечатление колко охотно и лесно се случва това връщане, без обидени труженици.

Чудя се какъв е балансът върнато към очаквано, за да наблюдаваме тоя сеир – ако беше само морално пречистване (хм) със сигурност нямаше да е така масово, ако бонусите бяха сериозен приход, щяха да са и сериозен проблем за връщане... С една дума нещо не ми излиза сметката и цялата тая работа за мен създава не само негативно впечатление, но и поставя допълнителни въпроси и поражда нови съмнения.

От собствен опит знам, че човек, който може, като го притиснат е способен да се държи брутално и да поставя условия. А тая послушност, която наблюдаваме, не говори за хора в позиция и способности, които да ги правят ценни. По-скоро постовете им са ценни за тях, след като са готови да ги заплатят.

А и шеф, който три години не знае какво правят подчинените му, и сега изведнъж се прави на строгия и добър за народа бащица, никак не изглежда убедително.

Oще: бойко борисов  бонуси  цена 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.02.2011, 14:31

9 Vasil | 08.03.201216:52

фАТА МОРГАНА

ами какво да кажем за приватзацията ( ГРАБЕЖА) НА КОСТОВ ЦАРЯ и СИЕ????
Костов След Луканов е АРХИТЕКТЪТ НА ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКОТО РАЗГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ !!!

Бойко- Мутрата Цветелинка и Доган просто ше довършат МАТРИЯЛА !!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.02.2011, 14:31

8 Vasil | 08.03.201216:45

Вие бяхте в периферната част на бившата СИК? - е въпросът към Бойко Борисов.
- Много лошо звучи в периферията. Доколкото ме познавате, аз мога да бъда само в центъра! ...Българи-глупаци. Не разбрахте ли че който плаща данъци на тази държава трябва веднага да бъде осъден на 20 г. затвор за финансиране на мафията.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 24.01.2012, 12:39

7 fata morgana | 08.03.201209:29

На времето Симеон Сакскобурготски дойде в България, сформира партия и по този начин си върна дворците. Никой от нас не предполагаше, че е възможно един чистокръвен западен аристократ да напусне живота си в Испания и да дойде тук само, за да спретне един толкова простичък курвенски номер пред цяла България.
Понякога истината е толкова проста, че не искаме да и повярваме.
А истината е, че:
Бойко е луд.
И, както е казал Вазов: лудите, те да се живи!
Дали олигарсите разбраха какво направи той с популистката си политика, а именно задвижи един механизъм, който не успява да сработи вече двадесет години, механизмът на действащото българско гражданско общество. Вчера Станишев пелтечеше, Доган също. Някой да е виждал тези двамата да пелтечат?! Колко пъти се е случвало да протестираме за нещо и то да стане. Много ли ни трябва за един протест пред парламента, с който да накараме да се намери законово основание, на което Доган и червената номенклатура да върнат някой и друг откраднат милион. И, ако стигнем до там, че да стане, защо след това не преминем към по-голямата крачка. Да поискаме да се развалят концесиите на Челопеч Майнинг, от където изтичат милиарди под формата на мед и много други концесии, дадени някога от продажни политици на чуждестранни тарикати?
Защо вярваме, че тарикатите са умни хора?
Умните хора не са тарикати.
Или по-скоро да вярвам, че някъде отвъд океана има един свръхинтелигентен олигарх, чиито ПиАр е Бойко, и който иска създаването на силно гражданско общество у нас, което да помете местните олигархчета и да прокарва своя политика тук.
Кой знае къде е истината.
Надявам се, че духа от бутилката е вече пуснат.
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

6 Гризли | 07.03.201223:18

Мда-а... Току-що в шоуто си Слави цитира извадка от текст на Синята коалиция. Синята коалиция цитира раздадените бонуси, по министерства. Общата сума на раздадените бонуси за миналата година е почти 100 милиона!!! Шокиран
Точната сума беше цитирана - малко над 96 милиона... Като около 20 млн. са раздадени на преуморените сладури от МВР...

При това положение, освен цветущите изрази, които ми идват най-напред, ми излизат следните въпроси:
1. Бойко Бонуса се хвали, че са върнати 600 хил. лева от бонуси. Не трябва ли да се извини на хората, че лъже толкова безочливо и ни прави на глупаци в прав текст?! И след като самия той не знае какво правят подчинените му, а в същия момент тези подчинени не са намерили за необходимо да го уведомят, ББ не смята ли, че е крайно време някой да поеме политическата отговорност?!
Особено на фона на всичките простотии, които натвориха в последните месеци...
2. Синята коалиция какво дрема досега?! Защо не каза досега къде какви бонуси се взимат?! Чак сега ли разбраха, че някой някъде взима бонуси?!
Защо пак се опитват да трупат дивиденти в последния момент и се хващат за всяка сламка, която ще може да ги качи на следващия парламентарен кораб?!
3. Всички тези проценти, които могат да се раздават като бонуси, по закон, при това правителство ли са въведени? И ако не, то защо досега никой не е предложил да се промени закона и да се отменят тези проценти?!
Все пак досега на власт са били всички партии!
4. След като вече се знае, че по закон има такива бонуси, коя партия ще се реши първа да внесе проект за забраната им? И дали всички партии ще го подкрепят?

Сега е момента да се види кой е популист и кой не! И да се види дали по време на криза наистина има желание за промяна и подобряване на положението!
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 26.08.2011, 17:11

5 Svelini | 07.03.201220:58

Ура! Върнаха 603 675,62 лв. от получените бонуси. Всички с особена педантичност цитираха и 62-те стотинки. Аз лично изразявам съмнение дали това са всички получени бонуси за 2010 и 2011 г. от политиците. Според мен сериозно предизвикателство е анализът на доходите на им, изхождайки само от официалните документи по въпроса.
Непредубеденият зрител на тази трагикомедия несъмнено си задава въпроса как се изработват и утвърждават бюджетите за средствата за работна заплата на всичките министерства, агенции, агенцийки съвети и тем подобни.
Вместо сега ББ да си прави ПР с дарения за болни деца, тези средства можеха директно да отида във фонда за лечение, а не в бюджетите на политическите кабинети.
И още нещо. Ако не беше повдигнат въпросът с бонусите по-морални ли щяха да бъдат политиците. Нямаше да се знае за получените от управляващите, от тройната коалиция, от тези преди тях, защото несъмнено и те са взимали.
Морално или не, е само това което излиза на яве ли е? Защо чак сега ББ призовава опозицията да върне и тя парите. Нали правиха одит на управлявалите преди и досега те са кърпата с която се изтриват мръсните ръце. Опитът на ББ да излезе в бяло от тази размирисала се каша ме отвращава. Надявам се не само мене.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

4 deowin | 07.03.201219:06

Малко безумно ми се струва да обвиняваш хората, върнали бонусите си, за оядени свине, само защото не са възроптали силно срещу заповедите на Борисов. Който е министър-председател на държавата, между другото.
Българинът знае 2 и 200. Ако му дадат 200, ще ги вземе. Ако после го накарат да върне 198 от тях, ще ги върне неохотно, псуващ наум, но безропотно, защото по-добре от 200 да слезеш на 2, отколкото на 0.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

3 MacAllister | 07.03.201217:31

Попаднах на новината за Кирил Ананиев, цитирам едно пасажче за него: "Заместник-министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев (1998-2009). От август 2009 г. е назначен за финансов съветник на президента Георги Първанов"

За пълнота - получил бил 540x10^3, твърди, че ги е дарявал. Както и да е това е не е толкова интересно, но забележете в колко и различни правителства е бил зам. министър! Факт, за който малцина дигат шум, а медиите много усърдно мълчат - дори на ниво зам.министри независимо как сменяме (ужким) властта има много несменяеми личности. Длъжността заместник министър може да се третира широко и като административна, но не може пък да не се зачудим как при толкова публично плюене между партии под един доста тънък похлупак ни се сервира една и съща манджа. О, не че не го знаем, но някак си избягваме темата, а всъщност тезата, че ни управляват едни и същи "театрални" дейци получава доста директен аргумент в своя полза от това. Ананиев далеч не е единствения интерпартиен заместник, могат да се открият мнозина, аз знам за около 4-5 мисля, но ако журналистите се заровят няма да е чудно, ако цифрата се окаже съществено по-голяма.

Темата за бонусите май ще се изкара иззад завесите доста повече от самите бонуси. В крайна сметка бонусите са поне формално законни, но механизмът който завърта независимо от нашите желания една въртележка от вечни управници е тоя, който заслужава по-голямо внимание. Аргументи за оправдание могат да се намерят, както в любимите на мнозина приказки за професионалистите и експертите, но пък и човек не може да не се запита дали политиката не извира не от разни Бойковци и Станишевци, а от бойците на тихия фронт, все пак щом има нужда от експерти наивния нов политик вероятно ги слуша. Разбира се сме гледали това в "Yes Minister", но май у нас нивото е доста по-високо от секретар и чиновник. Дали е здавословно? Дали въобще нашият вот и формално има смисъл?
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

2 Чинчифон | 07.03.201217:15

"Водач,който цени собствените си привилегии повече от принципите,той неизбежно губи и двете!"Айзенхауер
Dwight D.Eisenhover/1890-1969/
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 26.12.2010, 14:38

1 niemen | 07.03.201216:44

Това правителство дойде на власт с обещанието, че няма да е като предишните. Че няма да крадат, няма да уреждат свои хора, че всичко ще бъде прозрачно и ясно. Всичко, което видяхме досега, се свежда единствено до следната контра: "Да, ама я вижте предишните какви пари са вземали и какво са правили". Примитивно и неоригинално. Ами нали точно затова ви избраха вас, вие трябваше да бъдете различни. Оказахте се още по-зле, защото сте още по-гладни. Най-добре се краде в държава, в която вече няма нищо за крадене.
   

оценка

+7 -0