Жълти пеперуди | webcafe.bg
Webcafe

Жълти пеперуди

webcafeДияна Костова
15.08.2015, 12:22 (обновена 17.08.2015, 18:01)
тоалетна

Лъжа е, че само простофилите се отъркват в калната журналистика - можете да видите дискретни рула жълта преса под мишниците на костюмите

Има един бизнес, който никога няма да фалира.

Няма значение кой е на власт и кой в опозиция, няма значение колко ниски са данъците и колко високи са заплатите. Този бизнес не зависи от златото и петрола, от борсите или от международното положение.

Той пращи от пари, защото се храни от човешката слабост, а тя е неизчерпаем ресурс. При лакомията търсенето винаги ще надвишава предлагането.

Това не е "най-старият бизнес". За сметка на това е още по-кален - калта е естественото му състояние.

Това е бизнесът на калната журналистика.

Калната журналистика едва прежали седем дни толеранс към траура на президентското семейство, преди да го осребри с лъжа в огромен тираж.

В своята самодостатъчност тя дори няма нужда от истината - черпи вдъхновение от кладенеца с "жива тиня" и го подарява на мускали.

Този бизнес е wanna-be ченгеджийница, която дебне жертвите си без въображение, ала със спортна злоба - "под прикритието" на обществения интерес. Какъв ли е общественият интерес от скрита камера с ондулацията на Гергана Паси?

Питайте Николета Лозанова, но едва ли и на нея й е писано да знае.

Лъжа е, че само простофилите се отъркват в калната журналистика - можете да видите дискретни рула жълта преса под мишниците на костюмите. Тя е "Большая советская" за комплексари, "По света и у нас" за овчия фактор.

Вярно, кална журналистика шурти и на запад от Калотина.

Дори е усъвършенствана до висш пилотаж - като папараците, които експлоатират малки деца, за да примамят вниманието на 2-годишния британски престолонаследник.

Само че там поне има гласен отпор. Там бъдещият крал призовава консуматорите на сензации да осъзнаят, че с парите си стимулират цяла индустрия от морални деграданти, които нямат задръжки дори пред малолетните си "жертви".

Тук калната журналистика клокочи в национален ефир, а "компетентните органи" се покашлят многозначително, вместо да я санкционират.

Oще: журналистика  жълта преса  кална журналистика  манипулации  николета лозанова  папараци  сензации  шок 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 16.08.201500:45

Хората, които твърде много се ровят в чуждия живот заслужават пренебрежение. Те дори за лош пример трудно стават. За тях лошата дума е причина допълнително да задължават други хора с неволите си. Такива лъже-личностти, стоящи близо до приматите, но твърде далеч от каквито и да е градивни идеи може да са идеални за разни научни есперименти, но за морален ориентир са нужни личности с ясно виждане за света, и същствуващите в него закономерности.
   

оценка

+1 -0