Жълти пеперуди | webcafe.bg
Webcafe

Жълти пеперуди

webcafeДияна Костова
15.08.2015, 12:22 (обновена 17.08.2015, 18:01)
тоалетна

Лъжа е, че само простофилите се отъркват в калната журналистика - можете да видите дискретни рула жълта преса под мишниците на костюмите

Има един бизнес, който никога няма да фалира.

Няма значение кой е на власт и кой в опозиция, няма значение колко ниски са данъците и колко високи са заплатите. Този бизнес не зависи от златото и петрола, от борсите или от международното положение.

Той пращи от пари, защото се храни от човешката слабост, а тя е неизчерпаем ресурс. При лакомията търсенето винаги ще надвишава предлагането.

Това не е "най-старият бизнес". За сметка на това е още по-кален - калта е естественото му състояние.

Това е бизнесът на калната журналистика.

Калната журналистика едва прежали седем дни толеранс към траура на президентското семейство, преди да го осребри с лъжа в огромен тираж.

В своята самодостатъчност тя дори няма нужда от истината - черпи вдъхновение от кладенеца с "жива тиня" и го подарява на мускали.

Този бизнес е wanna-be ченгеджийница, която дебне жертвите си без въображение, ала със спортна злоба - "под прикритието" на обществения интерес. Какъв ли е общественият интерес от скрита камера с ондулацията на Гергана Паси?

Питайте Николета Лозанова, но едва ли и на нея й е писано да знае.

Лъжа е, че само простофилите се отъркват в калната журналистика - можете да видите дискретни рула жълта преса под мишниците на костюмите. Тя е "Большая советская" за комплексари, "По света и у нас" за овчия фактор.

Вярно, кална журналистика шурти и на запад от Калотина.

Дори е усъвършенствана до висш пилотаж - като папараците, които експлоатират малки деца, за да примамят вниманието на 2-годишния британски престолонаследник.

Само че там поне има гласен отпор. Там бъдещият крал призовава консуматорите на сензации да осъзнаят, че с парите си стимулират цяла индустрия от морални деграданти, които нямат задръжки дори пред малолетните си "жертви".

Тук калната журналистика клокочи в национален ефир, а "компетентните органи" се покашлят многозначително, вместо да я санкционират.

Oще: журналистика  жълта преса  кална журналистика  манипулации  николета лозанова  папараци  сензации  шок 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 16.08.201500:45

Хората, които твърде много се ровят в чуждия живот заслужават пренебрежение. Те дори за лош пример трудно стават. За тях лошата дума е причина допълнително да задължават други хора с неволите си. Такива лъже-личностти, стоящи близо до приматите, но твърде далеч от каквито и да е градивни идеи може да са идеални за разни научни есперименти, но за морален ориентир са нужни личности с ясно виждане за света, и същствуващите в него закономерности.
   

оценка

+1 -0