WC PR на Калотина: Дошло е време някой да пусне водата | webcafe.bg
Webcafe

WC PR на Калотина: Дошло е време някой да пусне водата

големият лебовскиГолемият Лебовски
29.11.2017, 14:57 (обновена 03.12.2017, 19:29)
Валери Симеонов открива тоалетните на Калотина

Снимка: © Стопкадър (БНТ)

Когато вицепремиер открие тоалетна

Вицепремиерът Валери Симеонов лично откри обществени тоалетни на ГКПП Калотина и с този свеж и ароматизиран държавнически акт успя да издълбае нови, неподозирани форми в рошавия релеф на уникалния по своята природа BG политически PR.

Toва си е постижение, защото след анти-децибелните и анти-дискотечни "специални операции" по морето това лято си мислехме, че Валери Симеонов, а и българската власт в негово лице, са достигнали зрелищен зенит в областта на показността и съмнителното комуникиране на политически послания към публиката.

Управляващите имат репутацията на хора, които изобщо не са безразлични към откриването на всевъзможни обекти.

Ритуалите с рязането на ленти са напълнили не един и два медийни архива и продължават да намират достойно място в местния праймтайм.

Когато един министър-председател или друг високопоставен държавен служител открие (за пореден път) детска градина, логистичен център, пътен участък и други дори по-маловажни инфраструктурни елементи, сериозни сегменти от обществото логично реагират с присмех. Симеонов е наблюдавал тези ситуации, проследил е безконечните и вече почти пародийни композиции с ножица и лента, но си е извадил съвършено обратния извод и е рекъл: "Дръжте ми бирата!".

Резултатът – вицепремиер открива тоалетна пред медиите.

Официално и с апломб, без следа от автоирония и осъзнатост. Вярно, без ленти, но признайте, че комбинацията от вицепремиер, национални медии и обществена тоалетна на Калотина предлага предостатъчно материал за театъра на абсурда.

"Всичко това стана възможно за по-малко от два месеца със средства на министерството на регионалното развитие. Горе-долу около 30 000 лева - в тази сума се включват и тези чудесни тоалетни, които сега ще имам огромното удоволствие да ви въведа в тях. Те са нови, с термопанели, модерни. Те фактически поеха по-голямата част от сумата. Районът е с обновена ВиК инфраструктура. Така трайно е решен проблемът с хроничния недостиг на вода в целия регион", изтъкна вицепремиерът.

А кой ще реши проблема с хроничния недостиг на адекватна политическа комуникация, която повече прилича на запушена канализация? Да няма обществени тоалетни на ГКПП Калотина е жалко. Да се направят обществени тоалетни на ГКПП Калотина е задължително. Това да стане новина е унизително. А вицепремиер да "освети" обекта с "огромно удоволствие" и да "въведе" медиите в тях – това е безценно.

Всички шеги и гаврички с "откриването на обекта" са необходими и задължителни като периодична дезинфекция на санитарен възел.

Ставаме свидетели на монтирането на съвсем нов санитарен минимум в политиката и публичната среда. Наречете го разстройство на медиите, опишете го като WC PR в БГ, отпишете го като гаф, породен от голямата нужда на властта за попадане в заглавията с извършване на дейност.

Само не го приемайте за нормално. Нека официалното откриване на тоалетни не бъде „бизнес ес южуъл“ за българските медии и представители на правителството. Защото това е стандарт по-нисък и от нивото на турско клекало.

Като говорим за турски тоалетни, спомнете си колективния български гняв след като Давид Черни изобрази България като клекало в своята сатирична инсталация „Ентропа“ през 2009-а. Сега най-добре Черни да дойде и да бъде специален гост на следващото „откриване на обект“ от Валери Симеонов.

Със сигурност синдрома на външната тоалетна и комплекса от "дворните санитарни възли" са изиграли своята роля за фиаското на Калотина. Да откриеш обществена тоалетна не е гордост и медийно събитие, а сигнал, че е дошло време някой да пусне водата.

Oще: pr  wc  валери симеонов  калотина  пр  тоалетна  тоалетната на калотина 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.04.2015, 10:38

2 Georgi Tomov.1456433513 | 06.12.201721:39

Няма такъв смях....или по скоро,колко тъжно
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

1 Гризли | 29.11.201716:08

Управляващите се оа*кват за пореден път, затова откриват тоалетна...
Само са не забрави Wалери Симеонов (накратко само инициалите) да си остави и снимката вътре, за да може да улеснява процеса и да няма опашки пред новата гордост на правителството...
   

оценка

+1 -0