Сър(вай)вър | webcafe.bg
Webcafe

Сър(вай)вър

Никола ЦветановНикола Цветанов
29.04.2015, 17:38 (обновена 01.05.2015, 12:15)
частният съдебен изпълнител христина димитрова по време на обиска в тв7

Снимка: © тв7

Спазването на закона не трябваше да стана с неспазване на закона

Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. „Затварянето" на TV7 беше цирково риалити, настина без аналог в телевизионната история на България, а всъщност трябваше да е обикновена законова процедура - принудително изземване на заложено имущество.

На екрана това бе представено като „полицейски терор", „посегателство срещу демокрацията" и „опит за репресия". Цялата работа намирисва на добре организиран сценарий, защото се извърши по демонстративен и ненормален начин - спазване на закона с погазване на закона.

Става дума за техническото оборудване на TV7, заложено срещу кредит. Телевизията, която неясно как плаща заплати на служителите си вече осем месеца, откакто обяви фалит, е известена за посещението на частен съдебен изпълнител. Целта му е да опише и изземе материални активи, след като не са предени в определения по закон 14-дневен срок.

Една млада госпожица обаче, юрист от КТБ, се разхожда инкогнито из сградата, придружавана от полицаи като в небрано лозе. И случайно се изпуска, че я интересуват само сървърите на телевизията, които очевидно смята за шалтер, защото действала по инструкции. По телефона. Неясно от кой.

Съдебният изпълнител трябваше да вземе най-скъпия инвентар, за да обезпечи дълговете на КТБ, още повече че в „българската CNN" техническото оборудване бе представено от Николай Бареков като нещо невиждано у нас, с кредит от КТБ.

Кристина Димитрова обаче се насочи към точка 134 в списъка - мистериозният сървър, пулсиращото сърце на ефира.

Другата грешка - полицията трябваше да е там, за да осигури реда. А не да се държи неадекватно, силово и да бъде замесвана като „страна" в един частен спор, възпрепятствайки журналистите да си вършат работата.

Вместо да успокоят ситуацията, униформени се разхождаха пред камерите, говореха по телефона в новинарското студио, хлопваха врати, а на всеки въпрос - включително защо са толкова много, отговаряха с - „Питайте пресцентъра". Накрая се намеси Бойко Борисов, прибра полицаите и с типичен маниер припомни какво лошо е видял от TV7. За доброто нищо не каза.

Журналистите скандираха „Кой" и повеждат протест NEWSwithme, макар че преди две години отразяваха "ваканцуващите" срещу правителството и Делян Пеевски с далечен план към Народното събрание и с опорните точки на властта. И със сигурност много от тях са разбирали в каква балонна медия работят.

Водещите, които сега оплакват демокрацията, пращат в тъмното минало греховете, черните поръчки и аферата с бюлетините от Костинброд, когато TV7 превърна денят на размисъл в one-man шоу на Николай Бареков. Сега да разграничават и от него, и от олигархията.

Медийната бухалка изсъхна, Цветан Василев и Делян Пеевски се скараха и телевизионният проект потъна в небитието, като всяка куха и изкуствена корпорация, която няма икономическа логика.

Oще: newswithme  tv7  бойко борисов  делян пеевски  демокрация  журналисти  закриване на tv7  изземане на заложено имущество  кристина димитрова  ктб  николай бареков  тв7  цветан василен  частен съдебен изпълнител 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 16.09.2010, 13:12

4 sarfios | 01.05.201502:10

Готина статия, браво авторе!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.04.2015, 14:00

3 Великия и Почитан дудко | 30.04.201514:06

Яж му главата Бюрек muhihihihi muhihihihi добре де, добре
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.04.2015, 17:15

2 Чичо Куре | 30.04.201500:28

E те тая статия, дами и гостподa, е spot on!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

1 deowin | 29.04.201522:41

Твърде много се изписа за TV7, но според мен най-кратко и ясно го каза Иво Беров: "Има нещо доста по-отблсъскващо от начина по койта спираха ТВ - 7. Самата тя."
   

оценка

+5 -2