Закъде и как пътувате, министър Московски? | webcafe.bg
Webcafe

Закъде и как пътувате, министър Московски?

Мария Шопова
30.01.2012, 14:34 (обновена 30.01.2012, 18:19)
Ивайло Московски

Снимка: © Sofiaphotoagency

Дали транспортният министър знае закъде и как пътува БДЖ...

Този път и рубриката Da go web@ е на нашите читатели. Една съвсем обикновена история... Гадничка по български. Мислехме да коментираме хилядите, взети като бонуси от една пета от чиновниците в министерството на Симеон Дянков. Но се отказахме - толкова е нагло, че няма какво да му се коментира.

Само ще кажем, че за България не сме сигурни, но Министерството на финансите очевидно е остров на финансовата стабилност.

След спор с моите родители, които съчетаха гостуването си при семейството ми с контролен медицински преглед се взе решение да пътуват с бърз влак в неделя - 13.30 часа, 29 януари, 2012 г.

Моят син на 18 години, отскоро шофьор, с огромна радост обеща да закара баба и дядо до гарата. Но ние сме отговорни родители и си мислим, че младият шофьор е по-добре да пътува със своя баща, който пък от 14 часа e на английски език в "Младост" 1. Всеки си имаше план за след потеглянето на влака...

Влизаме всички в чакалнята с красивото зелено локомотивче, на което моето малко момченце преди много години се радваше, защото обичаше влаковете - дори след огромни молби от негова страна убедихме баба му една априлска ваканция да да го придружи с теснолинейката до Банско.

Билетите са купени - по 12.50 лева единия, за пенсионери с карти за намаление!!! Минава котка над касите, прехвърчат гълъби, има доста хора, започват да ни премръзват краката. Очакваме да съобщят коловоза на пътуващия за Бургас влак и си бъбрим. Очакваме с нетърпение да настаним родителите ми в купето. Защото си имаме план за следобеда!

И чуваме: "Влакът за Пловдив,....... и Бургас ще замине със закъснение от 10 минути", първо се смеем и не разбираме, след мъничко отново ни съобщават, че "този влак за Бургас е тъй бавен" и няма за него коловоз дори след тридесет минути.

Съпругът ми замина, защото е зает, синът ми каза, че остава да помага, а аз взех решението да уредя пътуването с автобус, все пак не беше ясно кога ще бъде композиран влакът и дали сърдечноболният ми баща ще издържи на студа в чакалнята.

Благодаря единствено на касиерката, която върна парите.

А Вие, министър Московски, закъде и как пътувате...

Oще: бдж  бургас  влак  гара  ивайло московски  коловоз  студ  чакалня 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.12.2011, 15:29

2 pepi_pie_capi | 31.01.201209:20

Голяма грашка сте направили Авторке в ТОВА време да пътувате (или по-скоро да правите опити за пътуване) с влак. То не че с рейс ще е по бързо особено на Петолъчката, но поне ще е топло!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

1 Mile Manolov | 30.01.201221:54

БДЖ единствено ако го вземат извънземните при неква приватизация може да се пооправи. Там кумунизма е построен отдавна ^^
   

оценка

+0 -0