Закъде и как пътувате, министър Московски? | webcafe.bg
Webcafe

Закъде и как пътувате, министър Московски?

Мария Шопова
30.01.2012, 14:34 (обновена 30.01.2012, 18:19)
Ивайло Московски

Снимка: © Sofiaphotoagency

Дали транспортният министър знае закъде и как пътува БДЖ...

Този път и рубриката Da go web@ е на нашите читатели. Една съвсем обикновена история... Гадничка по български. Мислехме да коментираме хилядите, взети като бонуси от една пета от чиновниците в министерството на Симеон Дянков. Но се отказахме - толкова е нагло, че няма какво да му се коментира.

Само ще кажем, че за България не сме сигурни, но Министерството на финансите очевидно е остров на финансовата стабилност.

След спор с моите родители, които съчетаха гостуването си при семейството ми с контролен медицински преглед се взе решение да пътуват с бърз влак в неделя - 13.30 часа, 29 януари, 2012 г.

Моят син на 18 години, отскоро шофьор, с огромна радост обеща да закара баба и дядо до гарата. Но ние сме отговорни родители и си мислим, че младият шофьор е по-добре да пътува със своя баща, който пък от 14 часа e на английски език в "Младост" 1. Всеки си имаше план за след потеглянето на влака...

Влизаме всички в чакалнята с красивото зелено локомотивче, на което моето малко момченце преди много години се радваше, защото обичаше влаковете - дори след огромни молби от негова страна убедихме баба му една априлска ваканция да да го придружи с теснолинейката до Банско.

Билетите са купени - по 12.50 лева единия, за пенсионери с карти за намаление!!! Минава котка над касите, прехвърчат гълъби, има доста хора, започват да ни премръзват краката. Очакваме да съобщят коловоза на пътуващия за Бургас влак и си бъбрим. Очакваме с нетърпение да настаним родителите ми в купето. Защото си имаме план за следобеда!

И чуваме: "Влакът за Пловдив,....... и Бургас ще замине със закъснение от 10 минути", първо се смеем и не разбираме, след мъничко отново ни съобщават, че "този влак за Бургас е тъй бавен" и няма за него коловоз дори след тридесет минути.

Съпругът ми замина, защото е зает, синът ми каза, че остава да помага, а аз взех решението да уредя пътуването с автобус, все пак не беше ясно кога ще бъде композиран влакът и дали сърдечноболният ми баща ще издържи на студа в чакалнята.

Благодаря единствено на касиерката, която върна парите.

А Вие, министър Московски, закъде и как пътувате...

Oще: бдж  бургас  влак  гара  ивайло московски  коловоз  студ  чакалня 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.12.2011, 15:29

2 pepi_pie_capi | 31.01.201209:20

Голяма грашка сте направили Авторке в ТОВА време да пътувате (или по-скоро да правите опити за пътуване) с влак. То не че с рейс ще е по бързо особено на Петолъчката, но поне ще е топло!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

1 Mile Manolov | 30.01.201221:54

БДЖ единствено ако го вземат извънземните при неква приватизация може да се пооправи. Там кумунизма е построен отдавна ^^
   

оценка

+0 -0