Иисус в България | webcafe.bg
Webcafe

Иисус в България

Йордан СлавейковЙордан Славейков
30.04.2016, 16:11 (обновена 01.05.2016, 12:26)
фолк

От четвъртък вечер държавата спря да съществува

Всяка година по два пъти, веднъж около раждането Му, наречено Коледа, на което у нас се колят животни и се пазарува като за последно, и веднъж около смъртта и възкръсването Му, наречено Великден, на което се боядисват яйца и се месят козунаци, държавата ни спира да съществува.

Но не защото я е помел ядрен взрив, да речем, което не е никак лишена от привлекателност идея, а защото тя, държавата, спира да бъде отразявана в медиите.

И не само държавата във вида й на държавност, която у нас по-скоро я няма, а държавата в лицето на народонаселението си.

Няма го! Бум. Изпарило се е.

Няма никой, няма нищо, няма нужда и да има, мисля си. Няма предавания на живо по време на празниците, някои ги няма дори и на запис.

Няма шанс Той да се включи по телефона и да каже тежката си, понякога объркана, но винаги последна дума.

Няма ги и хиперактивните му Министри, които искат да следят в нета сайтове за споделени пътувания, да ги санкционират и затварят. Или тези, които съсипаха цялото културно наследство и ебават майката на цялата култура.

От сайтове, сайтчета, блогове, блогчета, телевизии, телевизийки, радиа и радийца, от личните си профили във фейсбук отсъства цялото некралско войнство, което се е самоназначило за експерт по всичко, но най-често бълва собствените си, нелицеприятни диагнози.

От четвъртък вечер ги няма ловците на бежанци, мигранти, емигранти, и всички други вариации на думата.

Не залавят невъоръжени хора, не ги джобят за кеш, не ги връзват, не ги бият. Никой не унижава цигани и не снима геройството с мобилния си.

Няма ги истеричните вегани, които не знаят, че проявяват симптоми на психически разстройства, докато размахват вегански показалец към месоядните.

Няма ги дебелите, самотни жени, които ходят на йога и на пода на санирана панелка в жк "Младост ", докато не могат да метнат крак връз крак в лелеяната поза "лотос", чакат нирвана.

Нирвана няма, чува се често мощно или приглушено пръцване.

В почивните дни около Великден, о, чудо - пискливите апологети на отвратителното в същността си политкоректно говорене - стожерите от БХКомитет са тихи.

Рубладжиите, които врякат срещу гейропа-та спят.

И на тяхно място - пак чудо! - ги няма платените от американски фондации радетели на евроатлантическите ценности.

В тотална тишина са потънали даже вездесъщите разбирачки на всичко завинаги, на всяка цена, майки - героини, известни като бегемаматочкаком.

Няма ги и кучелюбките и котколюбките, които врякат за осиновяване на животинки, защото е лесно, но не врякат за осиновяване на дечица с увреждания, защото е трудно.

Изпокрили са се и анонимните нещастници, които постват във фейсбука снимки на цветенца, изгреви, заливи, залези, и това осмисля живуркането им.

Няма ги и фолкаджийките, които поради вродената си наивност, да не кажа тъпота, живеят със сутеньори, но не разбират защо сутеньорите им трошат ръцете.

Изобщо отсъстват всичко и всички. Ами, да, отсъстват. Велика събота е. Христос е в Ада, те са се покрили, засрамили са се от себе си, смирили са се. Покрили, засрамили са се от себе си, смирили са се.

Това ще си помисли всеки един наивник. И ще сбърка.

Всъщност те са тука са. Живи са. Здрави са. Заети са да ядат, да се тъпчат, да плюскат.

Само да минат почивните дни, и ще се убедите сами.

Ще се втурнат с нови сили, ще залеят медийното пространство със себе си, ще са неизтребими, ще преливат от пусто в празно, но ще го правят с вид на важни експерти. Ще имат по две интервюта на ден, по три статуса във фейсбук и по минимум един скандал...

Ще са шумни, крещящи, ще искат внимание, ще го имат. И не е вярно, няма как да е вярно, че в съботния ден преди възкръсването си Иисус е в Ада.

В съботния ден, преди да възкръсне, Иисус не е в Ада, Иисус в е България по време на празници.

Oще: велика неделя  велика събота  великден  журналисти  иисус  йордан славейков  коледа  медии  неделя  планета  света неделя  телевизия  тишина  фолкаджийки  християнство  христос  шум 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.05.2015, 12:34

7 krismin | 01.05.201611:40

.......От сайтове, сайтчета, блогове, блогчета, телевизии, телевизийки, радиа и радийца, от личните си профили във фейсбук отсъства цялото некралско войнство, което се е самоназначило за експерт по всичко, но най-често бълва собствените си, нелицеприятни диагнози...........

************

Присмяла се кука на кривата бука.

Самоназначил се "експерт" като теб не е дори наясно, че Исус в дните между смъртта си и възкресението си се е намирал в Царството на Мъртвите, което не е Ада. http://www.gotquestions.org/Bulgarian/Bulgarian-Jesus-hell.html.

А иначе имаш смелостта да напишеш 60 сантиметрови претенциозни глупости, присмивайки се на хора, които са точно същите като теб.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.03.2014, 11:14

6 prqkor | 01.05.201609:58

Автора пропусна една много голяма клика - селяндурите Смее се Смее се Смее се и тях ги няма. Хората които са се преместили в така омразната София , кой под наем , кой под кредит Смее се Смее се . Тези които крещят , блъскат , тряскат , щото си мислят че са си на двора. Няма ги , не усещате ли тишината и спокойствието , супер е. Жалкото е , че те ще се върнат , това е най-жалкото. Тия другите , по телевизията и нета , може да се игнорират , но съседа селяндур , не.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.04.2015, 21:11

5 Виктория Пенелопова 07 | 30.04.201621:20

В събота, 8 часа преди Той да възскръсне, някой е намерил за необходимо да ни осведоми за г...мната, в които живеем и чиято миризма вдишваме ежедневно.
Ако беше по-различен......
ЩЕШЕ ДА СЕ СМИРИ, ЩЕШЕ ДА СИ ПОМИСЛИ ЗА НЯКОЙ ЧОВЕК, КОГОТО ОБИЧА ИЛИ ДА ПОМОГНЕ НА НЯКОЙ НЕЩАСТЕН И БЕДЕН.
https://www.youtube.com/watch?v=JT6-C1OBm4c - пожелавам радост и любов на всички!
Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

4 gothic | 30.04.201619:18

Ама в голяма грешка сте. Петя Пандулева е ТУК! И защитиниците й, дето я бранят с комсомолско-матросовски плам от гадните мъжки БГ шовинисти също са тук. И не спят, и не почиват.... Зер тя е национално богатство. "girl power, #girlboss" е това, не е шега работа muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.11.2010, 12:35

3 vanko | 30.04.201619:10

Г-н Славейков, а смисъла де го?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 06.03.2016, 15:29

2 FBInspector | 30.04.201618:41

Е, поне хейтърите са тук, нема са пуашите
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 19.04.2014, 18:11

1 граф Сен-Жермен | 30.04.201618:06

Славейков, ако дядо Славейков види отнякъде, какви глупости плещиш, ще има с бастуна по главата.
   

оценка

+3 -0