Иисус в България | webcafe.bg
Webcafe

Иисус в България

Йордан СлавейковЙордан Славейков
30.04.2016, 16:11 (обновена 01.05.2016, 12:26)
фолк

От четвъртък вечер държавата спря да съществува

Всяка година по два пъти, веднъж около раждането Му, наречено Коледа, на което у нас се колят животни и се пазарува като за последно, и веднъж около смъртта и възкръсването Му, наречено Великден, на което се боядисват яйца и се месят козунаци, държавата ни спира да съществува.

Но не защото я е помел ядрен взрив, да речем, което не е никак лишена от привлекателност идея, а защото тя, държавата, спира да бъде отразявана в медиите.

И не само държавата във вида й на държавност, която у нас по-скоро я няма, а държавата в лицето на народонаселението си.

Няма го! Бум. Изпарило се е.

Няма никой, няма нищо, няма нужда и да има, мисля си. Няма предавания на живо по време на празниците, някои ги няма дори и на запис.

Няма шанс Той да се включи по телефона и да каже тежката си, понякога объркана, но винаги последна дума.

Няма ги и хиперактивните му Министри, които искат да следят в нета сайтове за споделени пътувания, да ги санкционират и затварят. Или тези, които съсипаха цялото културно наследство и ебават майката на цялата култура.

От сайтове, сайтчета, блогове, блогчета, телевизии, телевизийки, радиа и радийца, от личните си профили във фейсбук отсъства цялото некралско войнство, което се е самоназначило за експерт по всичко, но най-често бълва собствените си, нелицеприятни диагнози.

От четвъртък вечер ги няма ловците на бежанци, мигранти, емигранти, и всички други вариации на думата.

Не залавят невъоръжени хора, не ги джобят за кеш, не ги връзват, не ги бият. Никой не унижава цигани и не снима геройството с мобилния си.

Няма ги истеричните вегани, които не знаят, че проявяват симптоми на психически разстройства, докато размахват вегански показалец към месоядните.

Няма ги дебелите, самотни жени, които ходят на йога и на пода на санирана панелка в жк "Младост ", докато не могат да метнат крак връз крак в лелеяната поза "лотос", чакат нирвана.

Нирвана няма, чува се често мощно или приглушено пръцване.

В почивните дни около Великден, о, чудо - пискливите апологети на отвратителното в същността си политкоректно говорене - стожерите от БХКомитет са тихи.

Рубладжиите, които врякат срещу гейропа-та спят.

И на тяхно място - пак чудо! - ги няма платените от американски фондации радетели на евроатлантическите ценности.

В тотална тишина са потънали даже вездесъщите разбирачки на всичко завинаги, на всяка цена, майки - героини, известни като бегемаматочкаком.

Няма ги и кучелюбките и котколюбките, които врякат за осиновяване на животинки, защото е лесно, но не врякат за осиновяване на дечица с увреждания, защото е трудно.

Изпокрили са се и анонимните нещастници, които постват във фейсбука снимки на цветенца, изгреви, заливи, залези, и това осмисля живуркането им.

Няма ги и фолкаджийките, които поради вродената си наивност, да не кажа тъпота, живеят със сутеньори, но не разбират защо сутеньорите им трошат ръцете.

Изобщо отсъстват всичко и всички. Ами, да, отсъстват. Велика събота е. Христос е в Ада, те са се покрили, засрамили са се от себе си, смирили са се. Покрили, засрамили са се от себе си, смирили са се.

Това ще си помисли всеки един наивник. И ще сбърка.

Всъщност те са тука са. Живи са. Здрави са. Заети са да ядат, да се тъпчат, да плюскат.

Само да минат почивните дни, и ще се убедите сами.

Ще се втурнат с нови сили, ще залеят медийното пространство със себе си, ще са неизтребими, ще преливат от пусто в празно, но ще го правят с вид на важни експерти. Ще имат по две интервюта на ден, по три статуса във фейсбук и по минимум един скандал...

Ще са шумни, крещящи, ще искат внимание, ще го имат. И не е вярно, няма как да е вярно, че в съботния ден преди възкръсването си Иисус е в Ада.

В съботния ден, преди да възкръсне, Иисус не е в Ада, Иисус в е България по време на празници.

Oще: велика неделя  велика събота  великден  журналисти  иисус  йордан славейков  коледа  медии  неделя  планета  света неделя  телевизия  тишина  фолкаджийки  християнство  христос  шум 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.05.2015, 12:34

7 krismin | 01.05.201611:40

.......От сайтове, сайтчета, блогове, блогчета, телевизии, телевизийки, радиа и радийца, от личните си профили във фейсбук отсъства цялото некралско войнство, което се е самоназначило за експерт по всичко, но най-често бълва собствените си, нелицеприятни диагнози...........

************

Присмяла се кука на кривата бука.

Самоназначил се "експерт" като теб не е дори наясно, че Исус в дните между смъртта си и възкресението си се е намирал в Царството на Мъртвите, което не е Ада. http://www.gotquestions.org/Bulgarian/Bulgarian-Jesus-hell.html.

А иначе имаш смелостта да напишеш 60 сантиметрови претенциозни глупости, присмивайки се на хора, които са точно същите като теб.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.03.2014, 11:14

6 prqkor | 01.05.201609:58

Автора пропусна една много голяма клика - селяндурите Смее се Смее се Смее се и тях ги няма. Хората които са се преместили в така омразната София , кой под наем , кой под кредит Смее се Смее се . Тези които крещят , блъскат , тряскат , щото си мислят че са си на двора. Няма ги , не усещате ли тишината и спокойствието , супер е. Жалкото е , че те ще се върнат , това е най-жалкото. Тия другите , по телевизията и нета , може да се игнорират , но съседа селяндур , не.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.04.2015, 21:11

5 Виктория Пенелопова 07 | 30.04.201621:20

В събота, 8 часа преди Той да възскръсне, някой е намерил за необходимо да ни осведоми за г...мната, в които живеем и чиято миризма вдишваме ежедневно.
Ако беше по-различен......
ЩЕШЕ ДА СЕ СМИРИ, ЩЕШЕ ДА СИ ПОМИСЛИ ЗА НЯКОЙ ЧОВЕК, КОГОТО ОБИЧА ИЛИ ДА ПОМОГНЕ НА НЯКОЙ НЕЩАСТЕН И БЕДЕН.
https://www.youtube.com/watch?v=JT6-C1OBm4c - пожелавам радост и любов на всички!
Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

4 gothic | 30.04.201619:18

Ама в голяма грешка сте. Петя Пандулева е ТУК! И защитиниците й, дето я бранят с комсомолско-матросовски плам от гадните мъжки БГ шовинисти също са тук. И не спят, и не почиват.... Зер тя е национално богатство. "girl power, #girlboss" е това, не е шега работа muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.11.2010, 12:35

3 vanko | 30.04.201619:10

Г-н Славейков, а смисъла де го?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 06.03.2016, 15:29

2 FBInspector | 30.04.201618:41

Е, поне хейтърите са тук, нема са пуашите
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 19.04.2014, 18:11

1 граф Сен-Жермен | 30.04.201618:06

Славейков, ако дядо Славейков види отнякъде, какви глупости плещиш, ще има с бастуна по главата.
   

оценка

+3 -0