Бойко, скара и сръбска музика | webcafe.bg
Webcafe

Бойко, скара и сръбска музика

webcafeДияна Костова
23.02.2016, 21:37 (обновена 24.02.2016, 20:02)
Бойко Борисов си получи метлата (снимка)

Снимка: © FB/Boyko Borissov

Имат ли чистачките интерес да си запазят удобствата от трудовия договор? Имат. Грешни ли са, че държат на по-високите си заплати? Не са грешни, напротив. Само че преди да плонжират по очи пред властта, редно беше да изчакат резултата.

Най-накрая и на Терминал 2 да се намери един доволен българин.

Знаменитата чистачка от Летище "София", която легна на сърцето премиерско като стара градска песен, обяви триумф на протеста.

След като Бойко Борисов сломи жестокостта на хигиенистките, Свободата поведе народа - но не към барикадите, а към масите. И не за борба, а за банкет.

Часът и мястото на срещата са известни от групата "Летище София замириса". Известни са и всички детайли от менюто ("няколко вида салати и мезета, микс скара - българска и сръбска, гарнитура и десерти, 50 мл. аперитив, безалкохолно"...). Ангажиран е и DJ, кувертът е на цени народни.

Тук някой би хванал да се кодоши с подранилия 8-ми март на работничките, които построиха комунизма с едно обаждане от петолъчката и за които върхът на гражданското самочувствие е Бате да им каже "милички". Но това би било отклонение от гледната точка.

В крайна сметка - имат ли чистачките интерес да си запазят удобствата от трудовия договор? Имат.

Грешни ли са, че държат на по-високите си заплати? Не са грешни, напротив.

Само че преди да плонжират по очи пред властта, редно беше да изчакат резултата.

Най-напред: никъде няма формално доказателство, че договорът е скъсан. Със сигурност няма известие в регистъра на обществените поръчки, нито в сайта на Летище София.

И неслучайно. В държава с претенции за статус на нещо по-напреднало от бананова република, няма как сключен търговски договор да се "отменя" по телефона, а се прекратява с предизвестие и на база на правно основание, което може да се оспори пред съда.

Ха да видим кой ще е този арбитраж, който след 36-месечна процедура по търсене на изпълнител, след съдебно решение на ВАС и след окончателно подписан договор, ще приеме за "форсмажор" внезапното прозрение, че хигиената е изначално присъща дейност на летището и не бива да се преотстъпва другиму.

Не за друго, ами през 2012 г., когато беше обявен търгът, Ивайло Московски пак беше министър на транспорта, а Бойко Борисов пак беше премиер.

Колкото по-обемна, скъпа и продължителна е поръчката, толкова по-голямо ще е обезщетението. В случая - има планиране на четиригодишен договор за 13 млн. лева, накуп с условие за предварително внесена гаранция по договора в размер на над 326 000 лева.

Както е тръгнало, банкетът май ще им излезе скъпо, а неочакваният благодетел ще се окаже с най-голяма сметка над куверта.

Oще: 8 март  бойко борисов  летище  летище софия  летище софия замириса  метла  обществена поръчка  хигиена  хигиената на летище софия  чистачка 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.06.2011, 18:46

4 Christ0ph3r | 26.02.201612:34

не знам за какво ще я ползва тази метла , не е и моя работа ... ама с тези две леви ръце, вземете му метлата, докато не се е осакатил . то се е видяло, че не може да измете изметта в б-я, защото и самият той е в нея Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.11.2013, 19:18

3 Nikkor | 24.02.201622:48

Снимката е просто потресаваща. По-добра с Боко Трапоко не съм виждал.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.12.2011, 16:56

2 Slater | 24.02.201618:20

Бойко се скара и със сръбската музика
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

1 pixie | 24.02.201607:37

"Най-напред: никъде няма формално доказателство, че договорът е скъсан. Със сигурност няма известие в регистъра на обществените поръчки, нито в сайта на Летище София." - Ама имаше здрав пиар, широко медийно омазняване, пардон отразяване, и премиерът са издигна рейтингово от раз.
Резултатът не е важен, важно е шум да се вдигне.
   

оценка

+0 -0