Ами багер за "трафопоста на Марешки"? | webcafe.bg
Webcafe

Ами багер за "трафопоста на Марешки"?

Webcafe.bg
12.08.2012, 12:01 (обновена 12.08.2012, 13:50)
Лиляна Павлова

Бизнесменът, който държи една от големите вериги от аптеки в България - над 200, постави частен клуб на обществен плаж.

Веселин Марешки, станал новият спонсор на "Локомотив" - Пд, "помолен" вежливо от премиера, сложил метална скара на плажа Кабакум и върху нея "временен обект" на 2 етажа. А върху постройката - надпис: Private club. Да не би някой от плажа да се обърка и да влезе да ползва тоалетната например.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова с изумление разкри наличието на постройката при летните си инспекции по плажовете.

След като не може на обществен плаж да има "частен клуб", как е попаднало къщето там? С подписа на кмета Кирил Йорданов, съобщиха едни медии, други - с разрешението на областната управа, с която Марешки сключил договор за стопанисване на плажа Кабакум Север 2. С чийто подпис да е, постройката е незаконна и трябва да се махне. А кметът няма право да дава подобни разрешения.

Крайбрежната плажна ивица по Конституция е изключителна държавна собственост - което означава, че не може да бъде продавана или заменяна. (Което не попречи на разни забогатели парвенюта да ограничат преди 2 г. достъпа до "техните" плажове и за други хора...) Ако концесионер иска поставяне на ВПО там, нужно е съгласуване с МРРБ.

Освен това на държавни и общински терени е постановено, че максималната квадратура на временните преместваеми обекти (ВПО) не може да е повече от 15 квадрата. Частният клуб на Кабакум е доста над разрешеното и по този критерий.

Как ще се справи държавата с "Трафопоста на Марешки", както наричат варненци частния клуб? Бар "Корсари", изграден с излят върху пясъка на Кабакум бетон, ще се бута - и варненският съд го е потвърдил. Ами "частния клуб"? Най-вероятно ще ги оставят да си изкарат сезона. Държавата е толкова добричка.

А проверките на Лиляна Павлова по плажовете показаха едно: че местните поделения на ДНСК (Дирекцията по национален строителен контрол) обикновено проспиват бетона, който се лее на плажовете. А последващите проверки "отгоре" постфактум го установяват.

Значи или от тях просто няма нужда, или разходите за събаряне на незаконните постройки да бъдат събрани от заплатите, с които да ги глобят за несвършена работа.

 

Oще: аптеки  варна  веселин марешки  кабакум  кирил йорданов  кмет  лиляна павлова  министър  плаж  постройка 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.09.2010, 15:16

4 OrchiiDea | 13.08.201211:52

Марешки вече си плати парсата - Локо Пв. Затова няма да му бутнат трафопоста! На бас?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.02.2011, 17:46

3 iii_krv | 13.08.201207:24

**...Като какъв ще влезе в учебниците по история наш Бойко? Като строител на магистрали, резач на лентички или сводник на изпаднали в несъстоятелност отбори?**
===============
Отсега е ясно- ще влезе като изключителен некадърник- по зле и от Серго Посеркин!!!
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 19.06.2012, 07:38

2 Ghosto Spiritus | 12.08.201223:39

Ще има ли смелост Бойко да бутне заведението на Марешки, след като седмици преди това се договаряха за спонсорство на Локо Пловдив? И само с Марешки ле се договаря Бойко, нали и Корабостроителния завод принуди да станат спонсори на баскетболния отбор Ч.Море-Варна. Какъв полицай е Бойко, като сам влиза в зависимости и създава предпоставки за корупционни схеми? Като Министър Председател тряба да е първият човек в държавата, който да следи и прекъсва в зародиш подобни зависимости в правителството си, а той като селски пехливанин се хвърля с главта напред точно в такива батаци.

А защо след като плажът е изключителна държавна собственост, никой не обелва и дума за изкуствените палми на плажа, пред р-т Рапонги, собственост на ТИМ? Или на Бойко не му стиска да каже нещо на бившите си съдружници?

Като какъв ще влезе в учебниците по история наш Бойко? Като строител на магистрали, резач на лентички или сводник на изпаднали в несъстоятелност отбори?
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 12.08.201216:35

Щом госпожата може да бъде министър на регионалното развитие и благоустройство,като си е служила с пинцети за вежди,защо Марешки
да не си построи нещо,сред като сигурно е пипал детска лопатка?
   

оценка

+1 -0