Ами багер за "трафопоста на Марешки"? | webcafe.bg
Webcafe

Ами багер за "трафопоста на Марешки"?

Webcafe.bg
12.08.2012, 12:01 (обновена 12.08.2012, 13:50)
Лиляна Павлова

Бизнесменът, който държи една от големите вериги от аптеки в България - над 200, постави частен клуб на обществен плаж.

Веселин Марешки, станал новият спонсор на "Локомотив" - Пд, "помолен" вежливо от премиера, сложил метална скара на плажа Кабакум и върху нея "временен обект" на 2 етажа. А върху постройката - надпис: Private club. Да не би някой от плажа да се обърка и да влезе да ползва тоалетната например.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова с изумление разкри наличието на постройката при летните си инспекции по плажовете.

След като не може на обществен плаж да има "частен клуб", как е попаднало къщето там? С подписа на кмета Кирил Йорданов, съобщиха едни медии, други - с разрешението на областната управа, с която Марешки сключил договор за стопанисване на плажа Кабакум Север 2. С чийто подпис да е, постройката е незаконна и трябва да се махне. А кметът няма право да дава подобни разрешения.

Крайбрежната плажна ивица по Конституция е изключителна държавна собственост - което означава, че не може да бъде продавана или заменяна. (Което не попречи на разни забогатели парвенюта да ограничат преди 2 г. достъпа до "техните" плажове и за други хора...) Ако концесионер иска поставяне на ВПО там, нужно е съгласуване с МРРБ.

Освен това на държавни и общински терени е постановено, че максималната квадратура на временните преместваеми обекти (ВПО) не може да е повече от 15 квадрата. Частният клуб на Кабакум е доста над разрешеното и по този критерий.

Как ще се справи държавата с "Трафопоста на Марешки", както наричат варненци частния клуб? Бар "Корсари", изграден с излят върху пясъка на Кабакум бетон, ще се бута - и варненският съд го е потвърдил. Ами "частния клуб"? Най-вероятно ще ги оставят да си изкарат сезона. Държавата е толкова добричка.

А проверките на Лиляна Павлова по плажовете показаха едно: че местните поделения на ДНСК (Дирекцията по национален строителен контрол) обикновено проспиват бетона, който се лее на плажовете. А последващите проверки "отгоре" постфактум го установяват.

Значи или от тях просто няма нужда, или разходите за събаряне на незаконните постройки да бъдат събрани от заплатите, с които да ги глобят за несвършена работа.

 

Oще: аптеки  варна  веселин марешки  кабакум  кирил йорданов  кмет  лиляна павлова  министър  плаж  постройка 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.09.2010, 15:16

4 OrchiiDea | 13.08.201211:52

Марешки вече си плати парсата - Локо Пв. Затова няма да му бутнат трафопоста! На бас?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.02.2011, 17:46

3 iii_krv | 13.08.201207:24

**...Като какъв ще влезе в учебниците по история наш Бойко? Като строител на магистрали, резач на лентички или сводник на изпаднали в несъстоятелност отбори?**
===============
Отсега е ясно- ще влезе като изключителен некадърник- по зле и от Серго Посеркин!!!
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 19.06.2012, 07:38

2 Ghosto Spiritus | 12.08.201223:39

Ще има ли смелост Бойко да бутне заведението на Марешки, след като седмици преди това се договаряха за спонсорство на Локо Пловдив? И само с Марешки ле се договаря Бойко, нали и Корабостроителния завод принуди да станат спонсори на баскетболния отбор Ч.Море-Варна. Какъв полицай е Бойко, като сам влиза в зависимости и създава предпоставки за корупционни схеми? Като Министър Председател тряба да е първият човек в държавата, който да следи и прекъсва в зародиш подобни зависимости в правителството си, а той като селски пехливанин се хвърля с главта напред точно в такива батаци.

А защо след като плажът е изключителна държавна собственост, никой не обелва и дума за изкуствените палми на плажа, пред р-т Рапонги, собственост на ТИМ? Или на Бойко не му стиска да каже нещо на бившите си съдружници?

Като какъв ще влезе в учебниците по история наш Бойко? Като строител на магистрали, резач на лентички или сводник на изпаднали в несъстоятелност отбори?
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 12.08.201216:35

Щом госпожата може да бъде министър на регионалното развитие и благоустройство,като си е служила с пинцети за вежди,защо Марешки
да не си построи нещо,сред като сигурно е пипал детска лопатка?
   

оценка

+1 -0