Мис Хелзинки не ми харесва и не съм расист | webcafe.bg
Webcafe

Мис Хелзинки не ми харесва и не съм расист

Стани автор
08.01.2017, 18:12 (обновена 07.10.2017, 21:24)

1 от 9 снимки Назад Напред

Мис Хелзинки, Финландия

И е най-малкото лицемерно хора, които наричаха една Мис България "Мис Крокодил", да не дават и дума да се изрече за новата кралица на красотата.

Хората казват "всяко чудо за три дни", но чудесата в социалните мрежи не са това, което бяха. Изненадващо, в неделя двете събития на уикенда - създаването на новата партия на Христо Иванов и силният снеговалеж, блокирал повече от половината страна, бяха засенчени от трето.

За родните социални мрежи един конкурс за красота се оказа най-важната тема. Без този конкурс да е световен, нито дори национален, изборът на Мис Хелзинки се превърна в най-обсъжданото събитие.

Светът се променя. Последният календар на "Пирели", липсата на голи снимки в "Плейбой" и изборът на Доналд Тръмп за президент на САЩ са само три от хилядите промени, които няма как да се харесат на всички. Страшното обаче е друго - вече не можем да си говорим нормално, когато не сме на едно мнение.

Изборът на журито, харесало 19-годишната Сефора Икалаба за Мис Хелзинки, на секундата бе наречен "малоумна политкоректност".

Всеки посмял да заяви, че не я харесва, пък на секундата бе обявен за "расист". Всъщност и двете крайни тези са изключително дразнещи, а спорът в социалните мрежи се превръща в геноцид над здравия разум. И обяснява донякъде връзката между Facebook и Римския статут.

Мис Хелзинки не ми харесва. И "единствената финландка в тройката", която мнозина представят като жертва на политкоректността, също не ми харесва. Разгледах останалите финалистки и много от тях ми харесват повече от трите най-красиви според журито.

Ако ви покажа моята тройка обаче със сигурност ще има достатъчно хора, на които тя няма да се хареса. Това е смисълът на журито, което избира призьорките.

Отвъд расизма обаче трябва да има поне 10 начина, по които да можем да кажем, че Мис Хелзинки не ни харесва. И е най-малкото лицемерно хора, които наричаха една Мис България "Мис Крокодил", да не дават и дума да се изрече за новата кралица на красотата.

Да, някои квалификации са нелицеприятни, други откровено обидни, точно като "Мамо, мамо, щъркел! - Това не е щъркел, това е Мис Русе". И едното е точно толкова лошо, колкото другото.

Дали журито наистина е харесало най-много Сефора, или е искало да изпрати послание до обществото, можем само да предполагаме. За съжаление конкурсите за красота няма как да избягат от това желание.

Точно като Евровизия с победата на Кончита Вурст преди 3 години и избирането на украинската песен миналата година. Според мен изпращането на послания по този начин по-скоро вреди на каузата, но е възможно да има и хора, на които им действа положително. А организаторите имат правото да поемат този риск. И да си носят последствията от него.

Мис Хелзинки не е нито най-красивата на този конкурс, нито най-красивият черен модел. Още по-малко е "ШОК! УЖАС! Звяр! Европа загива!".

Европа няма да загине дори ако брадясал мъж от Афганистан стане Мис Жешов. Това, че не можем да общуваме нормално помежду си обаче като нищо ще ни погуби.

Oще: антония петрова  афганистан  жешов  мис крокодил  мис хелзинки  пирели  плейбой  сефора икалаба  финландия  христо иванов 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.12.2013, 17:24

46 Dear Ivan | 11.01.201723:55

Докс, нямах предвид обич в любовния смисъл. Не ме харесва в човешкия и социалния. За нея аз съм едно несправедливо привилегировано и глезено копеле от Раковски, което е получило хубав живот като подарък, докато тя и нейното семейство също несправедливо са били зле. Работата е там, че аз си останах с манталитета, с който съм се родил - винаги на 17-18 - и при компотчетата от ананас по 20 стотинки, към които се прибавиха по някоя бутилка и пакет цигари, момичета, книги, изкуство, заплеснатост по интересни вещи, такива неща. Малко безотговорно, както винаги: а, сега ще завършвам гимназия, има време, няма да ми избяга, а, сега ще завършвам висше образование, има време, няма да ми избяга, а, сега ще правя кариера и ще се харесвам, има време, няма да ми избяга, а, сега ще се отбелязвам в обществото, има време, няма да ми избяга. И някак си се оказах прав. Но манталитетът си е манталитет, той не може да се извади и да се смени като пълнител на химикалка.

Жените, какво да ти кажа, като съм ги зяпнал от рождение, та и досега, и няма никакви изгледи да ми мине. Хубаво нещо са. Но една любов винаги ми е тежала, задължава ме да й отвръщам. А тя може и да е в мен, но не мога да я показвам постоянно, имам и други интереси, включително блеенето по разни неща от живота. Никак не са ми интересни неща като престиж, показност и богатства, освен като театрален ефект, който ми става безинтересен след пет минути.

Оттам и интересът ми към жените само като обект на естетика и уют. Би ми била досадна всяка жена, която се стреми към материалното. А доволните са ми направо неприятни. Те все решават някакви проблеми, а мен това са решени въпроси, не проблеми.

Мъчи ме само, че не съм богат граф, защото ако бях, щях да имам любима слугиня, за която щях да се оженя. И щеше да ни е много добре и на мен, и на нея, и освен това би било обществена демонстрация по мой вкус Усмивка

Естествено, че Бог е жена. Кой друг би ми прощавал толкова Много щастлив Дори може да й се удаде накрая да ме възпита във въздържаност, ред и да прощавам на другите, но таман ще ме възпита и аз ще умра. Кел файда Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

45 Dox | 11.01.201723:08

Иване,
Жените не са способни да обичат /мъжете си, имам пред вид/. Те могат да обичат единствено и само рожбите си. Такива като мен и теб са само средства. Инструменти.

Естествено, думата "обич" не им е чужда, но само докато се лъжем едни други. Много щастлив

И може би точно така и трябва да бъде. Иначе ще се изгубим като вид. Сещам се за онова нещо, дето рицарите-тамплиери казали на Папата. А то било: "Абе, ами ако Бог е жена? Кво праим тогава?" А Папата щял да пометне. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.12.2013, 17:24

44 Dear Ivan | 11.01.201720:28

Дърти дърт мен Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.12.2013, 17:24

43 Dear Ivan | 11.01.201720:27

Тя не ме обича, Докс, и ме смята за дърт (което спрямо нея е вярно). Вчера го каза. Но ми слага в устата и думи, които не съм казвал. С две думи, враждебна е към мен, а за тези неща се иска любов и нежност. Има такъв филм на Рангел Вълчанов Усмивка А и тия цигари... Не знам, според мен това е една обречена кауза. Пия, пуша, все жени са ми в устата (включително и актриси, но това са неща от така наречената в литературата област general fiction - художествена измислица) Усмивка И други кусури имам, от които най-лошият е, че когато схвана нещо, ми омръзва. Вината е в мен, не в нея.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

42 Dox | 11.01.201719:16

Иване,
Благодаря за съвета, приятелю! Бъди сигурен, че няма да го забравя, най-вече в частта за певиците и актрисите. Колкото до Мануелка, мисля, че с теб се бяхме разбрали. Ма ти да не си размислил нещо, ей! Я по-добре преспи и помисли пак Много щастлив

Наистина трогателно от твоя страна да постнеш тези две снимки, за което също благодаря! И бързам да кажа, че не, случаят отдавна не е сериозен, даже вече и няма такъв случай. Много щастлив С огромни усилия на волята, на титанични вътрешни борби, на дълги, сякаш изпратени от вечността безсънни нощи, с цената на десетки стекове цигари и кашони с пресушени бутилки, успях да се измъкна и да оцелея. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.01.2013, 13:32

41 Мъц | 11.01.201718:54

Дееш политическа коректност дееш!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

40 Dox | 11.01.201718:46

Съгласен, Мануелка. Но с уговорката, че така може би се разсъждава от някаква, да речем, научно-изследователска позиция. Подобен "аналитичен подход" се опитах да приложа и аз, както писах по-долу, но без успех, тай като не бях в позицията на учен, заел се да изследва реакциите на Докса в определени случаи. Много щастлив

Харесам ли си някоя, въобще няма да ми дойде на ум да мисля: "Ама чакай сега, аз всъщност заради чара ли я харесвам или заради красотата!" За мен тя става най-красивата и точка. Даже, сега, докато го пиша това ми хрумна, че тия думички "чар" и "красота" сигурно някой ги е измислил, за да изпраска обемист философски трактат, та белким му дадат професура. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

39 Manuela Gerenova | 11.01.201714:58

Dox, тук стигаме до друг момент - има жени, които са много чаровни и привлекателни, без да са изключителни красавици. И обратното - има такива, които са красиви като картина, но са без капка чар и обаяние. Барбара Стрейзънд не е красавица, но от нея блика чар. Лайза Минели не е красавица, но е неустоима. Има куп такива примери. Много манекенки са като картинка нарисувани, но не те привличат грам, понеже им липсва живец.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.12.2010, 14:38

38 niemen | 11.01.201714:02

Тази д-р Енчев ще я направи кукла.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.12.2013, 17:24

37 Dear Ivan | 11.01.201710:48

Докс, един приятелски съвет: не се влюбвай в актриси и певици. И особено в актриси. Цял свят ще знае как изглежда твоята любима гола, а тя ще се целува с кого ли не и ще се търкаля с него в произволни кревати. Ама такава й била професията и не било наистина, а наужким, заради ролята. Абе оставете ги тия работи, моля ви се Усмивка И ти какво - пето колело на всичко това. По-добре дръж Мануела. Ще ходи съвестно на работа, ще се прибира през пазара Красно село, а там, както знаеш, има всякакви природни и био-домати, и готово. Не ти трябва на баир лозе. Онова котило в Холивуд да си прави помежду си каквото иска.

Сюзън Хампшир Усмивка

http://iv1.lisimg.com/image/6245223/500full-susan-hampshire.jpg

И остави това, ами времената станаха такива, че вече ходят почти голи и на всички обществени събития Усмивка

Ако е толкова сериозен въпросът със Сюзън Хампшир, ще ти поръчам една нейна снимка - с автограф "С любов"!!! - на професионален цифров печат и ще ти я пратя, няма нужда да даваш 100 лева Много щастлив

http://www.ebay.com/itm/Susan-Hampshire-signed-sexy-8x10-photo-autograph-/400930966669
   

оценка

+0 -0