Управлявайте като независими | webcafe.bg
Webcafe

Управлявайте като независими

Сергей Брин, Google+
07.11.2012, 15:03 (обновена 07.11.2012, 15:35)
брин

Няма значение какъв ще е изходът от изборите...

Този път сме избрали за автор в рубриката Сергей Брин, един от създателите на Google. Поводът за написаното от него в Google+ са изборите в Съединените щати. Но би могло да е за които и да е избори.

Трябва да призная, че се страхувам от изборите днес.

Не заради това кой би могъл да спечели или да загуби.

Не защото като калифорниец моят глас за президент ще тежи колкото 1/3 от гласа на някой от Аляска (всъщност това на практика няма значение - аз не съм в колебаещ се щат). Не защото моят глас за Сенат ще е колкото 1/50 на жител на Аляска.

И тъй като няма значение какъв ще е изходът, нашето правителство го е ударило на здрав политически партизанлък.

Иронията е в това, че всеки път, когато съм се срещал с някои чиновници на изборна длъжност, те неизменно изглеждат вежливи и добронамерени хора.

И все пак 90% от усилията им са съсредоточени върху това как да се придържат към другата страна.

Така че призовавам победителя, който и да е той: "Моля те... откажи се от вашите партии и управлявайте като независими, по име и по дух. Това, по всяка вероятност, е най-големият принос, който може да направите за страната.

Oще: google  избори  сащ  сергей брин 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.07.2010, 18:51

2 Зелен Бетон | 07.11.201219:13

Лека корекция: в цитата на Дъглас („The right to be let alone is indeed the beginning of all freedom.“) фразата to be left alone означава не буквалното „да бъдеш оставен сам“, а „да те оставят на мира“; или, още по-точно – „никой да не ти се меси“.
______________________

А що се отнася до казаното от Брин: всеки може да бъде свободен – но не всеки може да бъде независим. За първото е достатъчно да имаш повечко пари или друг конвертируем ресурс. За второто обаче трябват топки.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 07.11.201217:28

Членовете на едно общество са винаги зависими!
Защото:
"Началото на ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ СВОБОДИ е правото ДА БЪДЕШ ОСТАВЕН САМ"
Това са думи на Уилиам Дъглас/1898-1980/-съдия от Върховният съд на USA.Искаш да си независим-хващай гората!Защото проблемът е съвсем друг-
управлението да се освободи от юристи,пожарникари,икономисти,журналисти
и други които умеят единствено да управляват.
Все мозъци като "гениалният" ни премиер.
   

оценка

+0 -0