Нека войната по пътищата започне СЕГА | webcafe.bg
Webcafe

Нека войната по пътищата започне СЕГА

Валентин Добрев
13.04.2015, 11:28 (обновена 14.04.2015, 10:37)
Велосипедист

Снимка: © GettyImages.com

Имаме 2 много добри и 2 много лоши великденски новини

На днешния Светъл ден има две много добри и две доста лоши новини. С кои да започнем? Предвид деня, хайде да е с добрите.

Първата много, много добра новина е, че, въпреки, че е понеделник - все още е празник.

Втората много добра новина е, че времето е страхотно.

А сега лошите новини. Първата много, много лоша новина е, че Великото Преселение на Народите започва, а "народите" си имат автомобили.

Което означава, че, от този момент нататък, десетки хиляди МПС-та ще започнат да се придвижват към местата, които могат да им дадат работа и препитание - основно прекрасната, когато е празна (два-три пъти годишно, по празниците) София.

Втората ужасно лоша новина е, че на всеки един час през последните дни се е случвало по едно пътно-транспортно произшествие.

Следователно, ако се запази танденцията и се умножи спрямо очакваното увеличение на трафика - този следобед можем да очакваме по пет-шест ПТП-та на час?!?

Подобни травматични статистики са измерими със страна във война.

Това е все едно ИДИЛ извършва саморазправа в Ирак или Сирия. Сравнението е още по-успешно, предид, че, както бойците на ИДИЛ, така и много нашенци зад волана, са водени единствено и само от собствените си комплекси.

А, както се вижда, и в двата случая: комплексите струват човешки животи.

Ако това е цената на почивните дни: то, тогава по-добре да не се почива изобщо.

В крайна сметка може ли да е Светла седмицата, ако душите на хората са тъмни и обесебени от махмурук, омраза, помпане на мускули за сметка на "голфа" или "мотора" и обладани от Демона на "ебати почивката"?

Oще: автомобил  великден  катастрофи  кола  мотор  празници  птп  трафик 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.