И от оръжия разбираме... | webcafe.bg
Webcafe

И от оръжия разбираме...

manuelaМануела Геренова
03.10.2017, 13:46 (обновена 05.10.2017, 08:58)
пистолет, оръжие, стрелец

Снимка: © Pixabay

Безразлични към стрелеца от Лас Вегас почти няма

Стрелецът от Лас Вегас доказа едно - в България сме сред най-големите специалисти по огнестрелни оръжия и техните регулации. Готови сме да помогнем на САЩ и в частност на либералния откъм регулации щат Невада да реши веднъж завинаги един от сериозните проблеми на Щатите - трагедиите със стрелба на обществено място, след които неминуемо следва извънредна емисия новини, която да съобщи новата черна статистика на загиналите.

Половината българи са готови да забраняват притежанието на огнестрелни оръжия наред, а останaлите - обратното, да раздават с лека ръка на всеки, пожелал да си има поне един пистолет под възглавницата.

Едната част от обществото е тази, която по принцип гледа със съмнение на всичко, което е на запад от Белград. За нея всичко е ясно - Америка е един разпадащ се социум, а това, че всеки обикновен човек има право да си купи пушка дори и от супермаркета автоматично означава, че още утре ще стане инцидент в някое училище или на концерт.

Просто поредният симптом на една прогнила нация, нищо повече.

Това са същите хора, за които "повече свобода" попада в графата "свободия" и води след себе си Содом, Гомор и Апокалипсис. Или и трите едновременно. В техния речник често могат да бъдат открити думи като "еврогейски ценности" и "соросоиди".

Според тях повече регулации със сигурност означават повече твърд ред и дисциплина, както и почти стопроцентова застраховка срещу неприятности.

Явно това, че дадена забрана е написана черно на бяло в някоя дебела книга, е достатъчно, за да се почувстват сигурни като в "Татра".

Единственото, което пропускат, са редицата инциденти в страната, на които станахме свидетели през годините - от Йоан Опиц и неговия газов пистолет, преправен на боен, през стрелеца от Лясковец, до казуса Виноградец, където основният обвиняем е шестгодишно дете.

Строгите регулации, които са строги и стриктни само на хартия, комбинирани с неособено мотиварано МВР, далеч не са достатъчни, за да предотвратим злополуките. Което навежда на мисълта, че българският спец по законите и ограниченията далеч не е капацитет по темата "убиецът от Лас Вегас" и "регулацията на оръжията".

На другия полюс са бранителите на всякакви права и свободи, за които думата "регулация" е равносилна на тежка псувня.

Тези широкоскроени и либерални до безобразие коментатори са на мнение, че не трябва да има никакви ограничения в притежанието на оръжия, за да може всеки да защитава себе си, близките си и частната си собственост както намери за добре.

Нещо повече, желателно е всеки да е запасен с поне един пищов - така всеки ще го е страх от всеки и никой няма да смее да направи нищо лошо.

Те са и по-кресливата част от дискусията, най-малкото защото почти никой не приема сериозно мнението им, че е напълно в реда на нещата хората масово да се разхождат с пистолет на колана.

Последната идея е меко казано опасна - както вече споменахме, виждаме как уж нормално изглеждащи хора, за които всички съседи твърдят, че са много мили и винаги поздравяват с "Добър ден!", в следващия момент се превръщат в хладнокръвни убийци на най-близките си.

Най-тих е умереният сектор, който като че ли почти не се чу след стрелбата от хотела Лас Вегас.

Те са тези, за които не огнестрелните оръжия убиват, а недоброжелателните ръце, в които са попаднали.

Те обаче предпочитат да не дават съвети на държава, която се намира на един Атлантически океан разстояние, че и повече.

А иначе проблем с оръжията в България има - иначе нямаше онзи ден да ни спира полиция с въпроса "Оръжие, нещо, носите ли?". Само че ние нашите проблеми си ги замитаме под килима и даваме акъл на американците.

Oще: забрана на оръжията  закон  закони  лас вегас  оръжия  регулации  регулация на оръжията  стрелец  убиец  убиец от лас вегас 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.06.2017, 17:52

5 vikki | 04.10.201717:38

Не съм убеден в имането или в носенето на оръжие е проблемът. Не е зле вкъщи да имаш пистолет, защото при обир, недай си Боже, не винаги чукчето за пържоли може свърши работа. Макар че и при застрелян, и при претрепан се лежи еднакво, ако не е доказана неизбежна самоотбрана. Но от друга страна при последната домова кражба Мария Гроздева рече, че единственото й раздвоение би било в кое око да простреля крадеца...
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

4 Гризли | 04.10.201710:23

"Това са същите хора, за които "повече свобода" попада в графата "свободия" и води след себе си Содом, Гомор и Апокалипсис. Или и трите едновременно. В техния речник често могат да бъдат открити думи като "еврогейски ценности" и "соросоиди"."

Това си е чист натвърд към някои от често коментиращите в Кафето... Смее се
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 03.02.2011, 17:46

3 iii_krv | 03.10.201719:02

... проблем с оръжията в България има - иначе нямаше онзи ден да ни спира полиция с въпроса "Оръжие, нещо, носите ли?"
≠========
Едни пичове минават границата и там митничарите ги питат: отъжие, наркотици? Тия отговарят: не, благодаря, имаме си!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.12.2010, 14:38

2 niemen | 03.10.201717:58

Геренова, това е най-слябото ти писание досега. Мълча дълго и бях в очакване за нещо по-така, но не би. Изобщо не разбрах, каква теза защищаваш. Слабо, много слабо.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 26.07.2011, 17:30

1 Люба6а | 03.10.201716:39

Оръжието е много полезно,ако се ликвидират комунета,а не невинни хора...
   

оценка

+2 -2