Шибан народ? Такъв е материалът, г-н Димитров | webcafe.bg
Webcafe

Шибан народ? Такъв е материалът, г-н Димитров

Петър Николов
05.08.2010, 15:49 (обновена 12.11.2010, 14:31)
Божидар Димитров

Снимка: © Владимир Петков

Защо бе, майка му стара, защо толкова злоба бе, ей тва не мога да си обясня, при тоя шибан народ

Министърът без портфейл Божидар Димитров си изтърва нервите в интервю за "Дневник".

Поводът: неверието на археолози, че откритите в Созопол мощи действително са на Йоан Предтеча.

"Защо бе, майка му стара, защо толкова злоба бе, ей тва не мога да си обясня, при тоя шибан народ, при тия шибани колеги, защо такава злоба към колегата си, защо такива работи правят - ние българите сами ще се изядем наистина..." (Божидар Димитров, 5 август 2010 г., София)

Такъв е материалът, г-н Димитров.

"Това е основата на населението в момента - 1 милион цигани, 700-800 хиляди турци, 2 милиона и половина пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ... Материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям. Лесно е да се каже: "На тебе разчитаме". Ако така ще разчитаме, значи след 1 година ще се издъня и аз...". (Бойко Борисов, 5 февруари 2009 г., Чикаго).

По-всичко личи, че премиерът разчита на Вас.

"Всеки народ си заслужава управниците, всеки народ е достоен за своето правителство" (Хегел).

Шибаният също. 

Oще: божидар димитров  бойко борисов  министър  мощи  народ 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 30.08.2010, 14:15

17 vitalius | 31.08.201019:53

"Шибан народ за тези журналисти и коментатори, които веднага започват да критикуват заради самата критика... "

Казваш го сякаш критиката е нещо лошо. Ако искаме да сме гражданско общество, а не лековерно стадо овце, които всеки ги води за носа, трбва да критикуваме всичко.
Ако Божидар Димитров може да си защити твърденията обусновано, защо тогава се страхува от критиката?
Защо не отговори на критиките с аргументи, както би направил всеки честен гражданин, и както Е ДЛЪЖЕН да прави всеки учен.
Вместо това той се обижда че хората не му приемат твърденията с безусловно доверие, и обижда всички които имат различно от неговото мнение.
Шибан народ сме но не защото има скептици, а защотот има сред нас много лековерни овце, коиот се връзват на евтин популизъм, и защитават истерично това което им се иска да е вярно, без да ги интересува това което наистина е вярно.

"Мислят си, че да имаш "принципна" позиция или да се правиш на моралист, е достатъчно за да си добър журналист! ГРЕШКА!!!! Първо трябва да си компетентен. Второ - добросъвестен (тоест да не търсиш сензация на всяка цена, а Истината). Трето, да си достатъчно интелигентен за да знаеш кого и какво да питаш. "

Защо говориш за журналисти? Критиките идват от археолози, и обидите на Димитров са насочени към тези археолози.
И като ства дума за сензации, именно господин димитров е този който търси сензации преди да бъде установена истината. Той прави заключение преди да бъдат направени необходимите изследвания и го раздухва по медиите вместо да начнообоснована статия в научно издание. освен това той обижда хора за които истината е по-важна от сензацията като ги нарича шибани дребни злобни завистници.

"Чуйте какво пита журналистката от Дневник (цитирам):
- Ние се ЧУДИМ как така е установено?
- ... освен това те (някакви други археолози) смятат, че трябва още анализи да се направят...
- ... Те изказаха ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ, че понеже в момента няма средства... "

Тва че една журналистка не знае какви изследвания трбва да се направят не е оправдание за Божидар Димитров да се преструва че и той не знае какви изследвания трябва да се направят.
Първото нещо което трява да се направи е да седатират костите, и ако не са от първи век, тогава всичко е ясни и няма нужда от повече изследвания.
След това може да се направи ДНК анали, и макар че няма образец с който да се срави пробата, може поне да се установи етническия произход на костите. и ако са от правилния период и от правилния етнос, тогава вече науката си е свършила работата, и останалотао е въпрос на вяра. Дори и тогава обаче Божидар Димитров не може да ги обяви за костите на св.Йоан, защото той ко прави в качеството си на учен, а науката не може да каже нищо повече от датата и етноса. Ако изследванията бяха направени и това изказване беше направено от религиозна личност, а не научна, тогава всичко щеше да е наред.

"А ВИЕ ПИТАХТЕ ЛИ, КАТО НЕ РАЗБИРАТЕ, ДА ВИ ОБЯСНЯТ, А???"

Този въпрос бих го задал към тебе във същата форма.

"И обикновено хората, които иначе са много толерантни (към гейове и цигани, например) изведнъж са адски нетолерантни към учените и ги атакуват сякаш те по презумпция са мошеници и трябва да бъдат разобличени."

Да, хора като Божидар Димитров са адски нетолерантни към учени с различни мнения, и вмести да отговорят на критиките(което е негов дълг като учен), той ги атакува с обидни думи, защото са завистливи мошеници и той иска да ги разобличи.
Работата на учения е да се съмнява и да проверява дали това което мисли реално е истина. Скептицизма и критиките са жизненоважни за науката, а Божидар димитров смята че нокй няма право да го критикува и да изказва различно от неговото мнение, така че той е крайно нетолерантен към нуката като такава.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.02.2010, 10:29

16 Пламен Иванов | 09.08.201019:03

ДО ot4eto | 08.08.2010 12:03 - Това, че Църквата лъже хората 15 века е казано преди 5 вече още..... от времето на реформацията. Така, че малко си закъснял с това искане. Дори атеизмът е доста стар в Европа.
До другите писали против достоверността: Логически няма противоречие да има костици от 1 човек на 19 места. Защото това са малки парчета. Не са ЦЕЛИ ръце, или ЦЕЛИ черепи, или ЦЕЛИ скелети.... Така е това не е аргумент. Вие виждали ли сте находката!? 4 парчета с размер по 3-4 см. Малко костици... Ако имате други доводи против - кажете ги!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.08.2010, 14:58

15 don Pozo | 09.08.201007:45

И все пак гусин хамилионе същия тоя кофти материал ще ви издуха. Точно тоя кофти материал ви постави на власт да го яхате. "Хубавия" ви материал е пръснат по света с благородната задача да измие всички чинии по света.
Поляците поне бяха водопроводчици. Полша обаче си ги върна като създаде условия за живот. Т.н. партия ГЕРБ прави само едно. ПЪЧИ СЕ. И това менте
се използва за това.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.07.2010, 11:27

14 ot4eto | 08.08.201012:03

До Пламен Иванов, да точно това искаме. Да се направи анализ и да се знае истината. Въобще не ме интересуват нечии религиозни чуства. Интересува ме единствено истината. Така че трябва да се направи анализ и отсега бъди сигурен, ще се окаже че църквата лъже 15 века, и не само за това.
До MacAllister, напълно подкрепям мнението ви. Всъщност вие казахте това което мисля доста по-добре, от колкото аз бих се изразил.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.07.2010, 13:10

13 чичо | 07.08.201020:45

Вярата започва там, където свършва знанието! Колкото по-вече знаеш, толкова си по-склонен да се съмняваш! А Божидар Димитров, когото уважавам, този път сгафи. Една публична личност от ранга му и с претенциите му не може да си позволява такива издънки. Казана дума, хвърлен камък! Една реплика не на място може да преобърне съдбата!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.08.2010, 09:18

12 milenLand | 07.08.201020:45

Пламене Иванов аз коментар няма да пиша щото ти си го написал само ще допълня или по скоро коригирам "шибан народ" не са журналистите, а само шибаните журналисти, сигурен съм че ще се съгласиш.

а дали сме "Шибан" народ....ами някъде четох че чужди медии са обявили, че в България са открити мощи на Йоан Предтеча. ние тука за какво говориме не мога да разбера?!?!?!
TAKESHI фани си направи иследванията и ако докажеш, че това не са кокалите на Йоан Евала! виж там нещо по зъбна картина, рентген или снимков материал ги сравнете не вЕрвайте на случайни надписи.
Повръща ми се от дисциплината спортно оплюване на хора и събития. Некъв гений беше написал и че Джон Атанасов не е Българин. Сигурно е македонец и той знам ли! Но дайте снимки да сравняваме. Заради подобни шибанизми татко му на Атанасов е избягал в Америка. Ако си е бил тука 100 на сто некой шибаняк ше му каже: БЕ ТО ТОВА НЕМА ДА СТАНЕЕЕ БЕЕЕЕ сипи една ракия! аре аз на Димитров не му се обиждам Шибани сме си!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.08.2010, 19:39

11 james2 | 07.08.201011:11

Шибан автор, шибан сайт!
Защо не напишето нещо срещу сектанта Мартинчо или Мира Янева (Радева)? Или за тях бандитите на прехода - лобисти и чуждопоклонници винаги "Позитив", а за тези, които се борят за българщината като Божидар Димитров само глупости и лъжи.
Боклуци като авторите дето пишат в тоя малоумен сайт за тях е малко да ги нарекат "шибан народ"!
Браво на Божидар Димитров!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.08.2010, 22:30

10 komod | 07.08.201008:52

takeshi бравооооооооооооооооооооооо този ираз чалга-археология е в десятката "Овчари" , "Китове" и бат "Боже Индиановски" творят ли творят
чалга-археология а сега изглежда и "Попа" иска да се облажи иначе тои си е епиграф които е в гилдията знае за какво говоря Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.07.2010, 16:36

9 Профилът е закрит | 06.08.201013:27

За кое е прав, бе Пеши? Индиана Димитров за кое точно е прав? Общи приказки- завиждали, шибан народ и т.н. Конкретика ще ли ми даде? Как се доказва, че едни кокали, изровени някъде, са на точно определен човек от преди 2000 години? Как? С гадаене... по надписа на кутията? Ми ако на кутията пишеше "Иисус"? Ти знаеш ли колко градове претендират, че имат мощите на св Йоан Кръстител? Знаеш ли колко черепа са "негови"... лицевата кост от Созопол от чий череп е? От черепа в Амиен или от черепа в Дамаск? Знаеш ли, че дясната му ръка се намира хем в черногорския манастира Цетине, хем в музея Топкапъ в Истанбул хем в манастира свети Макарий в Египет.

та за кое е прав Божо?

Съвсем отделен е въпроса с това костопоклоничество... щото светото писание говори точно против подобна спекула и способ за църковна търговия с вярата на простите люде...

"Дома на Отца Ми не правете дом за търговия".
Йоана, 2:16
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.08.2010, 11:49

8 pe6islav | 06.08.201013:09

Ами прав е професора за всичко!!!!!! Удивителна Удивителна Удивителна
   

оценка

+0 -0