Петното се върна по джапанки | webcafe.bg
Webcafe

Петното се върна по джапанки

webcafeДияна Костова
29.05.2015, 21:14 (обновена 31.05.2015, 20:33)
конфликтът в гърмен

Снимка: © НТВ

Дали ВМРО ще си припознае Петното - онзи юнак балкански с джапанките, който запали огън насред селския път между Марчево и Огняново пред очите на униформени полицаи, а на следващия ден седна да преговаря с ръководството на МВР?

Активното мероприятие е оперативна тактика за заблуда на противника, сделана в СССР, но идейно прегърната и творчески доразвита от родната правоохрана.

Чудесен пример за активно мероприятие беше будната съвест на контра-протеста Бисер Миланов-Петното който в пика на антиправителствените протести през 2013 г. се озова на гости на Министерски съвет, за да даде своя принос за гражданския диалог в компанията на Пламен Орешарски и вътрешния му министър Цветлин Йовчев, доктор на милиционерските науки.

Когато Петното съгреши и вкупом стана непотребен, беше прибран за назидание в затвора, а когато затворът му отесня, не се поколеба да проговори кой, кога и колко му е плащал, за да се прави на маймуна по протестите.

Тъкмо за него си спомнихме днес, когато широката общественост се запозна с криминалното досие на един от провокаторите на размириците в Гърмен Андон Балтаджиев. Онзи юнак балкански с джапанките, който запали огън насред селския път между Марчево и Огняново пред очите на униформени полицаи.

И той като Петното - ръководител на неправителствена организация с бойкото име "Активна съвест". На всичко отгоре - осъзнал се класово като партиен член на ВМРО.

И той като Петното - криминално проявен, меко казано, като се имат предвид 12-те му влезли в сила присъди.

И той като Петното - буден участник в институционалния диалог, незнайно как излъчен от тълпата за член на преговорния екип при посещението на вътрешния министър Румяна Бъчварова и главния секретар на МВР Георги Костов в Гърмен.

Интересно, на кого му е било по-неудобно по време на седенката - дали на пишман-патриота, дългогодишен абонат на Благоевградската полиция, или на бившия началник на същата тази Благоевградска полиция Георги Костов, награден с отличие за високи постижения лично от Цветлин Йовчев?

Същият "професионален ръководител", който отсече, че в Гърмен престъпност няма, защото можело и по-зле (и намери за уместно да даде пример с анархията в Северозападна България).

Интересно кога ръководството на ВМРО ще си припознае Петното и останалите анонимни нацепени "въстаници", които ревяха като мечки на селския площад и плашеха с палежи и саморазправа.

Хората в Гърмен не искаха нищо повече от справедливост и сами предупреждаваха: "нали онези горе в София това чакат - да се избием".

Едва ли има по-грозна политика от политиката на ченгеджийските номера, маскирани зад фасада от ултимативно патриотарство.

Едва ли има по-голямо падение от това да разиграваш сценарии с армия провокатори на къса каишка - при това пред население, което и без това живее в страх от ненаказаната престъпност.

Странно, човек би си помислил, че по-тъпо мероприятие от Петното не можеше да има. Уви, можело. Историята се повтаря, веднъж като трагедия, после като фарс.

А докато "активната съвест" чака 13-тата си присъда в ареста, дежурен по ТВ-студио е евродепутатът на ВМРО Ангел Джамбазки.

Oще: активно мероприятие  андон балтаджиев  вмро  георги костов  главен секретар на мвр  гърмен  контрапротест  конфликтът в гърмен  красимир каракачанов  мвр  напрежение  патриотичен фронт  петното  петното по джапанки  полиция  цветлин йовчев  цигани 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

1 Шамито | 30.05.201514:27

Според авторката протестъри могат да бъдат само изявени светци на евроантлантическите ценности.А дали Петното не е преживял еволюция на моралните си ценности както много действащи политици.Признавам–курвенска сентенция –но валидна в нашето общество.На терена на пазара всичко се купува и продава– най вече моралът който е най евтин и затова се харчи.
   

оценка

+3 -1