Петното се върна по джапанки | webcafe.bg
Webcafe

Петното се върна по джапанки

webcafeДияна Костова
29.05.2015, 21:14 (обновена 31.05.2015, 20:33)
конфликтът в гърмен

Снимка: © НТВ

Дали ВМРО ще си припознае Петното - онзи юнак балкански с джапанките, който запали огън насред селския път между Марчево и Огняново пред очите на униформени полицаи, а на следващия ден седна да преговаря с ръководството на МВР?

Активното мероприятие е оперативна тактика за заблуда на противника, сделана в СССР, но идейно прегърната и творчески доразвита от родната правоохрана.

Чудесен пример за активно мероприятие беше будната съвест на контра-протеста Бисер Миланов-Петното който в пика на антиправителствените протести през 2013 г. се озова на гости на Министерски съвет, за да даде своя принос за гражданския диалог в компанията на Пламен Орешарски и вътрешния му министър Цветлин Йовчев, доктор на милиционерските науки.

Когато Петното съгреши и вкупом стана непотребен, беше прибран за назидание в затвора, а когато затворът му отесня, не се поколеба да проговори кой, кога и колко му е плащал, за да се прави на маймуна по протестите.

Тъкмо за него си спомнихме днес, когато широката общественост се запозна с криминалното досие на един от провокаторите на размириците в Гърмен Андон Балтаджиев. Онзи юнак балкански с джапанките, който запали огън насред селския път между Марчево и Огняново пред очите на униформени полицаи.

И той като Петното - ръководител на неправителствена организация с бойкото име "Активна съвест". На всичко отгоре - осъзнал се класово като партиен член на ВМРО.

И той като Петното - криминално проявен, меко казано, като се имат предвид 12-те му влезли в сила присъди.

И той като Петното - буден участник в институционалния диалог, незнайно как излъчен от тълпата за член на преговорния екип при посещението на вътрешния министър Румяна Бъчварова и главния секретар на МВР Георги Костов в Гърмен.

Интересно, на кого му е било по-неудобно по време на седенката - дали на пишман-патриота, дългогодишен абонат на Благоевградската полиция, или на бившия началник на същата тази Благоевградска полиция Георги Костов, награден с отличие за високи постижения лично от Цветлин Йовчев?

Същият "професионален ръководител", който отсече, че в Гърмен престъпност няма, защото можело и по-зле (и намери за уместно да даде пример с анархията в Северозападна България).

Интересно кога ръководството на ВМРО ще си припознае Петното и останалите анонимни нацепени "въстаници", които ревяха като мечки на селския площад и плашеха с палежи и саморазправа.

Хората в Гърмен не искаха нищо повече от справедливост и сами предупреждаваха: "нали онези горе в София това чакат - да се избием".

Едва ли има по-грозна политика от политиката на ченгеджийските номера, маскирани зад фасада от ултимативно патриотарство.

Едва ли има по-голямо падение от това да разиграваш сценарии с армия провокатори на къса каишка - при това пред население, което и без това живее в страх от ненаказаната престъпност.

Странно, човек би си помислил, че по-тъпо мероприятие от Петното не можеше да има. Уви, можело. Историята се повтаря, веднъж като трагедия, после като фарс.

А докато "активната съвест" чака 13-тата си присъда в ареста, дежурен по ТВ-студио е евродепутатът на ВМРО Ангел Джамбазки.

Oще: активно мероприятие  андон балтаджиев  вмро  георги костов  главен секретар на мвр  гърмен  контрапротест  конфликтът в гърмен  красимир каракачанов  мвр  напрежение  патриотичен фронт  петното  петното по джапанки  полиция  цветлин йовчев  цигани 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

1 Шамито | 30.05.201514:27

Според авторката протестъри могат да бъдат само изявени светци на евроантлантическите ценности.А дали Петното не е преживял еволюция на моралните си ценности както много действащи политици.Признавам–курвенска сентенция –но валидна в нашето общество.На терена на пазара всичко се купува и продава– най вече моралът който е най евтин и затова се харчи.
   

оценка

+3 -1