Тримата депутати от ГЕРБ, замесени в скандала с лобистката поправка в закона за наркотиците, се правят на утрепани | webcafe.bg
Webcafe

Какво прави Борисов с фалшификатори на Държавен вестник

Емилия Милчева
10.06.2010, 16:45 (обновена 17.06.2010, 13:58)
цветан цветанов, бойко борисов

Премиерът Бойко Борисов трябва да реши какво да прави с трима от депутатите си...

Премиерът Бойко Борисов и насън не си е мечтал за такъв подарък за ЧРД в неделя. Но депутатите от ГЕРБ го изненадаха.

Разплитането на случая с един текст в Държавен вестник, дето мирише на корупция - и на ганджа, извади на показ съвсем неслучайни депутати от ГЕРБ. Всичко тръгна от лобистката поправка, появила се в Държавен вестник, която узакони рекламата на стоки с изрисувани, но не изрично назовани наркотици върху тях.

Светлин Танчев - шеф на комисията по евроинтеграция в парламента, заместник-шефът на здравната комисия Пламен Цеков и не кой да е, а първият депутат на ГЕРБ още в миналия парламент, когато ГЕРБ го нямаше там, и заместник-председател на Народното събрание Лъчезар Иванов. За капак - шефът на правната комисия и съпредседател на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова. И един вече знаен парламентарен чиновник, сътрудничил в историята...

Машинацията е наистина достойна - не за Гришам, за българската прокуратура.

Първо нарушение - поради осемте си диоптъра (обяснението на Цеков), който чете текста в пленарна зала, той "редактира" устно и в движение текста, който пък депутатите приемат. И който смекчава забраната за реклама с изображения на наркотици.

Второ нарушение - председателят на парламента Цецка Цачева праща на президента текст, който не е приетият в зала. Т.е. Цачева изпраща "добрия текст", в който смекчаването липсва. А с указ на държавния глава той е обнародван в Държавен вестник на 19 март.

Трето нарушение - в редакцията на Държавен вестник, в същия ден - 19 март, се появяват депутатът Светлин Танчев и Стефан Катев, сътрудник в отдел "Пленарни заседания".

Те "сигнализират", че обнародваният текст не е гласуваният в зала и с "листче, написано на компютър" дават указания как да се поправи. На практика поръчали - като тройка кебапчета с гарнитура, изработване на нова стенограма от пленарното заседание. Обяснили, че това става със знанието на Лъчезар Иванов.

Четвърто нарушение - същият този чиновник Катев наредил, с името на Цачева на уста, на дирекция "Финално законодателство" да прати новата стенограма в Държавен вестник. Разбира се, с обаждане...

Пето нарушение - текстът от новата стенограма излиза в Държавен вестник без указ на президента. Съответно и през главата на парламентарната шефка Цецка Цачева.

И кво правим сега? България се гордее със супер фалшификатори на пари, с фалшификатори на нотариални актове, с фалшификатори на подписи на Бойко Борисов. Но с фалшифициране на Държавен вестник още никой не се беше прочул...

Редно е Бойко Борисов да разжалва депутатите отново в обикновени граждани. С покайване няма да стане. (Странно, но по тази тема той и дума не е отворил...)

Ето, МВР съобщава как антимафиоти (???) от териториалното звено в Габрово установили хванали доктор от местната болница, издал фалшив болничен.

За фалшив Държавен вестник командосите от СОБТ ли да прати в парламента...

Oще: бойко борисов  герб  държавен вестник  комисия  лъчезар иванов  наркотици  парламент  пламен цеков  светлин танчев 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.