Тримата депутати от ГЕРБ, замесени в скандала с лобистката поправка в закона за наркотиците, се правят на утрепани | webcafe.bg
Webcafe

Какво прави Борисов с фалшификатори на Държавен вестник

Емилия Милчева
10.06.2010, 16:45 (обновена 17.06.2010, 13:58)
цветан цветанов, бойко борисов

Премиерът Бойко Борисов трябва да реши какво да прави с трима от депутатите си...

Премиерът Бойко Борисов и насън не си е мечтал за такъв подарък за ЧРД в неделя. Но депутатите от ГЕРБ го изненадаха.

Разплитането на случая с един текст в Държавен вестник, дето мирише на корупция - и на ганджа, извади на показ съвсем неслучайни депутати от ГЕРБ. Всичко тръгна от лобистката поправка, появила се в Държавен вестник, която узакони рекламата на стоки с изрисувани, но не изрично назовани наркотици върху тях.

Светлин Танчев - шеф на комисията по евроинтеграция в парламента, заместник-шефът на здравната комисия Пламен Цеков и не кой да е, а първият депутат на ГЕРБ още в миналия парламент, когато ГЕРБ го нямаше там, и заместник-председател на Народното събрание Лъчезар Иванов. За капак - шефът на правната комисия и съпредседател на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова. И един вече знаен парламентарен чиновник, сътрудничил в историята...

Машинацията е наистина достойна - не за Гришам, за българската прокуратура.

Първо нарушение - поради осемте си диоптъра (обяснението на Цеков), който чете текста в пленарна зала, той "редактира" устно и в движение текста, който пък депутатите приемат. И който смекчава забраната за реклама с изображения на наркотици.

Второ нарушение - председателят на парламента Цецка Цачева праща на президента текст, който не е приетият в зала. Т.е. Цачева изпраща "добрия текст", в който смекчаването липсва. А с указ на държавния глава той е обнародван в Държавен вестник на 19 март.

Трето нарушение - в редакцията на Държавен вестник, в същия ден - 19 март, се появяват депутатът Светлин Танчев и Стефан Катев, сътрудник в отдел "Пленарни заседания".

Те "сигнализират", че обнародваният текст не е гласуваният в зала и с "листче, написано на компютър" дават указания как да се поправи. На практика поръчали - като тройка кебапчета с гарнитура, изработване на нова стенограма от пленарното заседание. Обяснили, че това става със знанието на Лъчезар Иванов.

Четвърто нарушение - същият този чиновник Катев наредил, с името на Цачева на уста, на дирекция "Финално законодателство" да прати новата стенограма в Държавен вестник. Разбира се, с обаждане...

Пето нарушение - текстът от новата стенограма излиза в Държавен вестник без указ на президента. Съответно и през главата на парламентарната шефка Цецка Цачева.

И кво правим сега? България се гордее със супер фалшификатори на пари, с фалшификатори на нотариални актове, с фалшификатори на подписи на Бойко Борисов. Но с фалшифициране на Държавен вестник още никой не се беше прочул...

Редно е Бойко Борисов да разжалва депутатите отново в обикновени граждани. С покайване няма да стане. (Странно, но по тази тема той и дума не е отворил...)

Ето, МВР съобщава как антимафиоти (???) от териториалното звено в Габрово установили хванали доктор от местната болница, издал фалшив болничен.

За фалшив Държавен вестник командосите от СОБТ ли да прати в парламента...

Oще: бойко борисов  герб  държавен вестник  комисия  лъчезар иванов  наркотици  парламент  пламен цеков  светлин танчев 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.