Обвинителен акт срещу българската цигания | webcafe.bg
Webcafe

Обвинителен акт срещу българската цигания

Красимир Калудов
26.09.2011, 15:53 (обновена 26.09.2011, 17:16)
Катуница

Всички тях ги обвинявам, че България заприлича на една голяма Катуница

Аз обвинявам всички правителства, под чието управление съм имал шанса или малшанса да живея, за слепотата, глухотата, пренебрежението и дебелоочието им по отношение на циганите или ромите, както възпитано ги наричат от известно време насам.

Аз обвинявам всички чиновници и кабинетни плъхове, които пишат скъпоструващи и неефективни програми за интеграция на хора, които не желаят да се интегрират.

Аз обвинявам съд, прокуратура и полиция за това, че позволяват безнаказано на безразсъдни мъже да оплождат 12-годишни деца, които раждат други деца с почти нулев шанс за достоен живот.

Аз обвинявам всички просветни и здравни министри, за които се сещате, за престъпното им бездействие, което позволява в 21 век стотици хиляди български граждани да тънат в болести и канибалско невежество, а децата им да не знаят пътя до училището.

Аз обвинявам пресметливите и безскрупулни политици, които умишлено поддържат първобитния статус на стотици хиляди български граждани в гета, в развъдници на проституция, в инкубатори за износ на бебета, в генератори на трафик на хора и всевъзможни престъпления.

Аз обвинявам политическите инженери за това, че третират тези хора като безмозъчни роботи за гласуване по време на избори срещу няколко лева, няколко кебапчета и хиляди безсмислени обещания.

Аз обвинявам българската църква, че обърна гръб на тези хора и не им подаде ръка, за да ги научи на смирение, обич към хората, страх от Бога и човещина.

Аз обвинявам полицията и нейните шефове, че стискат зъби и търпят да бъдат бити, блъскани, обиждани, ранявани и дори убивани от вечно интегриращите се безработни, безполезни, опасни за себе си и за обществото тунеядци, които изсмукват ресурсите на държавата.

Аз обвинявам фалшивите и лицемерни борци за граждански права, които толерират и подкрепят с помощта на задгранични фондации всички прояви на насилие и безнаказаност от страна на малцинството над мнозинството от българи.

Всички тях ги обвинявам, че България заприлича на една голяма Катуница.

Кой съм аз ли?

Аз съм българин, имам семейство, жена, две деца, имам дом, работя, плащам сметки и данъци, гласувам, спазвам законите и правилата, ако пък ги наруша, си плащам глобите и си понасям наказанията и незнайно защо все повече започвам да се чувствам прецакан в собствената си държава.

И колкото и абсурдно да е, все още се надявам, че ще доживея да видя народни водачи, които да изтръгнат българската цигания из корен и да направят така, че българи, турци, цигани, евреи, гърци, арменци, татари, каракачани да бъдат горди, че са граждани на България.

Докато това не се случи, аз всеки ден ще обвинявам, дори и да знам, че никой няма да ме чуе.

Ах, да. Не се морете. Няма как да ми купите гласа. Парите си ги печеля сам, а кебапчетата си ги приготвям лично.

dariknews.bg

Oще: българи  граждани  деца  живот  министри  образование  плъхове  правителства  роми  цигани 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

9 Bobby_gBG | 28.09.201120:12

Браво отлична статия! Точно на място! Няма и една дума в нея с зад която да не мога да застана на 100% (освен двете деца които още нямам Усмивка ).

Но кога ще стане това достатъчно българи да проумеят тази проста истина, и да спрат да дават доверието си на политици които не правят реални опити за решаване на циганския проблем - образование, с което те да могат да работят, и затвор за тези които не искат!

И то затвор от който да се страхуват - такъв като Строителни войски, където всеки затворник да излиза с професия, като през това време работи здраво за да изработи парите които държавата плаща за да го държи в затвора.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2011, 12:48

8 Sgan | 28.09.201111:13

Невероятно безумна статия, нищо общо с това, което се случва...

Не на МУТРИТЕ, КОРУПЦИЯТА и БЕЗНАКАЗАНОСТТА! Стига сте се занимвали с интеграции/дезинтеграции, и стига толкова журналистически дрисни!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

7 Чинчифон | 27.09.201113:04

Не съм сигурен,че като хора имаме право да се бъркаме в работите на природата.Кой,как и от какво живее,на каква възраст зачева и ражда, каква е личната му хигиена,дали се чувства щастлив да ходи на училище...Но според досегашната еволюция на човешкият вид,пълно предимство пред нас имат ромите.Те оцеляват,те реално завладяват света,а ние "умните",гаснем. Объркан
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 09:45

6 Lachezar Kosev | 27.09.201111:28

Колкото до ползата от празното обвиняване -
това е абсолютно така.

Докато разбираме демокрацията като ходене на избори веднъж на 4 години, така ще е.

Будните и доста по-свободни от нас народи контролират политиците си много по-активно. И всеки от политическата класа в Германия или Франция знае, че ако направи някаква издънка, ще излязат милиони по улиците. И знаят много добре колко е нисък прага на търпимост на тези народи. Затова, дори да крадат, го правят в много по-малки мащаби.

Тук дори свестен човек да дойде на власт, ще му е много трудно да не се изкуши и разврати, след като търпим по традиция властта да си прави безконтролно каквото си иска. Нищо - казваме си - ще стискаме до следващите избори, и.... няма да гласуваме... Така ще ги накажем.

Не.... Докато не разберем, че ако нещо става днес, то най-късно утре ние трябва да сме под прозорците на съответния министър или мафиот или все едно какъв, то нещата ще са такива. Защото нито олигархията, нито някой извън България, им изнася хората да са добре... Напротив. Много добре им е така, както е сега. И няма никой друг освен нас - народа на България, който да защити нашия интерес.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 09:45

5 Lachezar Kosev | 27.09.201111:16

Тази статия изразява НАПЪЛНО моето мнение по проблема. Поздравления!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

4 Гризли | 26.09.201117:58

Където има интереси няма място за отговорност към другите! Всички управляващи политици от последните 22 години имат интерес от задълбочаването на циганския проблем! И затова са оставили всичко на самоход и се правят, че няма нищо! А през това време нещата отиват към все по-зле, не без постоянната помощ на моментните управляващи...

Така че виновни са всички български политици! Виновни сме и всички ние, че ги избираме!
Само че който рови в изборния кош няма как да не хване боклук - така или иначе вътре са все едни и същи! Докато не ритнем коша, за да го обърнем, няма какво да очакваме - все същите политици, все същите дела от тях!
Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

3 MacAllister | 26.09.201117:46

И каква е ползата от празното обвинение? 22 години ги обвиняваме, преди това 45 ги шушнехме и какво се променя - за да има мир навеждаме глава. Въобще не ми пречат циганите като етнос, нито пък турци, евреи, арменци и каквито ще да са, пречи ми циганията на българската държава, целия и вциганил се апарат. Просто чашата преля заради чувствителността на българите (а като се замисля и не само българите) в България към циганите, релано погледнато гнева обаче не е срещу тях, освен може би у шепа крайни люде. Яростта е срещу превърнатата в държавна политика циганьорщина, виенето напред назад и мазненето на настоящата мутра-премиер точно по цигански образец и на мнимите му врагове дето опикават шадарваните и правиха също така безнаказано това което тоя циганьор прави...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.09.2011, 16:23

2 Hater Petar | 26.09.201116:43

Глупости на търкалета!

Най-лесно е да се размива отговорност!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.09.2010, 20:19

1 Станислав Костов | 26.09.201116:31

ае стига с тия роми вече. роми са римляните, това са си цигани и нищо нито обидно нито лошо няма в това да се наричат така.
   

оценка

+0 -0