В осма глуха отиде акция "Спокойствието", осъществена на 16 юли от МВР на магистрала "Тракия" | webcafe.bg
Webcafe

Каракуди в мокър вестник

Webcafe.bg
29.07.2011, 12:31 (обновена 30.07.2011, 09:47)
цветан цветанов

Снимка: © художник: Светозар Стоянов

След акция "Спокойствие" на магистрала "Тракия" настъпи спокойствие...

Когато днес и от Синята коалиция настояха да се направят проби на магистрала "Тракия", извършени от независима пътна лаборатория, как да не се плеснеш по челото:

"Ами какво стана с акция "Спокойствие" на министър Цветан Цветанов?"

Вече я забравихме, нали. И управляващите се опитват - с всички сили. Все едно, че не я е имало.

Що бе, хора? Четири месеца са били следени шестимата задържани, съобщи Цветанов  преди две седмици - в деня на "Спокойствие"-то.

"Строителни фирми, които участват в строежа на магистрала "Тракия", са плащали подкупи на служители на Национална агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ) и автомобилната администрация, за да си гарантират спокойствие при работата на магистралата".

Това са едно към едно думите на Цветанов.

НАПИ не коментира. Плевнелиев не коментира. Изобщо никой от Министерството на строителното развитие и благоустройството не обели и дума. Борисов не коментира...

И Цветанов не отваря приказка за случките на "Тракия".

Обаче, г-н Цветанов, съвършено не се разбра защо им е било нужно спокойствие при работата? Не са строели качествено или...

След никаквите коментари не разбрахме и дали има повдигнати обвинения, пуснати ли са от ареста. Абе нищо.

Но ако за задържането на тия хора са изхабени 4 месеца в оперативни мероприятия, това означава и бая държавна пара, така че отговорите все още са дължими.

Както и едни други. Преди броени дни Държавна агенция "Национална сигурност" съобщи, че около 150 млн. евро прекарала през България престъпна група за пране на пари чрез използването на дружества от типа "липсващи търговци".

Разбита е на 21 юли 2011 г. по разработка на ДАНС съвместно с МВР и НАП и под ръководството на Софийска градска прокуратура и Окръжна прокуратура - Русе.

Сега се говори за 15 млн. евро.

Тия хора от ДАНС за нищо ги нямат милионите. Явно някой погрешка е тракнал една нуличка в прессъобщението.

Дават ли си сметка обаче, че за хилава икономика като българската подобен паричен поток в момента е труден за изпиране, без да бъде засечен?

По времената на строителния бум - да, не и сега. 150 милиона евро са това, ей. Десет пъти по-малко вече звучи почти нормално.

Някой в крайна сметка ще обясни ли как се случи грешката? Или тя остана завита във вчерашните вестници. Казват, че завита в мокър вестник, каракудата живее до два дни.

Е, толкова живеят и меверейските новини...

Oще: акция  данс  евро  магистрала  пране на пари  спокойствие  тракия  цветан цветанов 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.