Е-дупка | webcafe.bg
Webcafe

Е-дупка

Webcafe.bg
16.06.2014, 17:41 (обновена 16.06.2014, 20:02)
улица

Столична община кърпи проблемите онлайн

Ако няма е-правителство, то явно си имаме е-община. След онлайн анкетата за фонтана на "Витоша", за Столична община на дневен ред излизат славните дупки по софийските улици.

Първият онлайн общински експеримент беше неочаквано успешен - неочаквано, защото явно с всички предложения за нов облик на фонтана на "Витоша", общинарите не бяха разбрали, че всъщност всички искат странното пръскало да бъде премахнато. Въпреки всички шеги по въпроса и забавни снимки в социалните мрежи.

Сега се отваря темата с дупките. Въпросът е ще успеят ли 14-те отговорни за сигналите служители да смогнат с постъпващата информация. Като се добави, че освен за дупки, служителите ще поемат информацията и за паднали клони, наводнени места, проблеми на пътя и други нередности, ще им бъде доста напечено.

Необходими са вероятно по 14 отговорници за всеки квартал. А като имаме предвид и това, че няма поставен срок за реагиране на сигнала - пишеш мейли, добиваш увереност, че дупката на булеварда ще бъде закърпена и чакаш окрилен от надежди. Колко - никой не казва.

По-постижимо е (както някои шегаджии предлагат) общината да замазва положението с фотошоп - пращаш снимка на дупка и получаваш обратно снимка на изрядно закърпената улица. Така всичко поне привидно ще бъде наред. По-реалистично е системата да се срине още в начален етап заради претоварване.

Oще: бедствия  дупки  кмет  общинска власт  пътища  сигнали  софия  столична община  транспорт 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.12.2013, 22:47

1 HiFresh | 17.06.201411:31

Дупките са навсякъде в цялото ни общество и запълване не се очертава... Конкретно за дупките по тротоарите в центъра на София, те придават на столицата автентичен приключенски характер - все едно е имало сражение с талибаните. Когато се движиш в столицата, ти трябва да си гледаш внимателно в краката си, иначе ще трябва да посетиш Пирогов - кабинет №108. Там също има "дупка", тъй като пред този кабинет винаги има опашка, лекарите и сестрите са "много любезни", ще ти трябват няколко часа да се луташ от кабинет на кабинет /скърцайки от болка и унижение/ и ако не си толкова потрошен да се прибереш в къщи. "Дупката" в Пирогов е, че такъв кабинет по травматология не трябва да е един, а да са мин 5 /пет/, лекарите и сестрите да са любезни и естествено да получават големи заплати. "Дупка", ама мноооого голяма има в т.н. съдебна система - ако си счупиш крака в резултат на дупка по тротоара, би трябвало лесно да осъдиш общината и ако тя не иска да фалира, ще поправи всички тротоари. Да, ама не - цялата ни съдебна система е за закопаване в дупка и изграждане на нова, действаща! И да се върна тротоарите, които се ремонтират в столицата в момента. Наблюдавайки, кой извършва ремонта директно се вижда демографската катастрофата в страната. Ремонтите се провят от "специалисти" от цигански/ромски произход, които са тотални мърлячи. Ако една група работници е от примерно 6 човека, работят двама, останалите 4-ма са началници и обикновено имат българин за главен началник. Това което разказвам е от пряко наблюдение, което имам от поне един месец в центъра на София. И все пак днес 17 юли 2014 е важен ден - очакваме ОСТАВКА на всички червени боклуци! Ако ли не, да се готвят да поемат летящи павета!
   

оценка

+1 -0