Е-дупка | webcafe.bg
Webcafe

Е-дупка

Webcafe.bg
16.06.2014, 17:41 (обновена 16.06.2014, 20:02)
улица

Столична община кърпи проблемите онлайн

Ако няма е-правителство, то явно си имаме е-община. След онлайн анкетата за фонтана на "Витоша", за Столична община на дневен ред излизат славните дупки по софийските улици.

Първият онлайн общински експеримент беше неочаквано успешен - неочаквано, защото явно с всички предложения за нов облик на фонтана на "Витоша", общинарите не бяха разбрали, че всъщност всички искат странното пръскало да бъде премахнато. Въпреки всички шеги по въпроса и забавни снимки в социалните мрежи.

Сега се отваря темата с дупките. Въпросът е ще успеят ли 14-те отговорни за сигналите служители да смогнат с постъпващата информация. Като се добави, че освен за дупки, служителите ще поемат информацията и за паднали клони, наводнени места, проблеми на пътя и други нередности, ще им бъде доста напечено.

Необходими са вероятно по 14 отговорници за всеки квартал. А като имаме предвид и това, че няма поставен срок за реагиране на сигнала - пишеш мейли, добиваш увереност, че дупката на булеварда ще бъде закърпена и чакаш окрилен от надежди. Колко - никой не казва.

По-постижимо е (както някои шегаджии предлагат) общината да замазва положението с фотошоп - пращаш снимка на дупка и получаваш обратно снимка на изрядно закърпената улица. Така всичко поне привидно ще бъде наред. По-реалистично е системата да се срине още в начален етап заради претоварване.

Oще: бедствия  дупки  кмет  общинска власт  пътища  сигнали  софия  столична община  транспорт 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.12.2013, 22:47

1 HiFresh | 17.06.201411:31

Дупките са навсякъде в цялото ни общество и запълване не се очертава... Конкретно за дупките по тротоарите в центъра на София, те придават на столицата автентичен приключенски характер - все едно е имало сражение с талибаните. Когато се движиш в столицата, ти трябва да си гледаш внимателно в краката си, иначе ще трябва да посетиш Пирогов - кабинет №108. Там също има "дупка", тъй като пред този кабинет винаги има опашка, лекарите и сестрите са "много любезни", ще ти трябват няколко часа да се луташ от кабинет на кабинет /скърцайки от болка и унижение/ и ако не си толкова потрошен да се прибереш в къщи. "Дупката" в Пирогов е, че такъв кабинет по травматология не трябва да е един, а да са мин 5 /пет/, лекарите и сестрите да са любезни и естествено да получават големи заплати. "Дупка", ама мноооого голяма има в т.н. съдебна система - ако си счупиш крака в резултат на дупка по тротоара, би трябвало лесно да осъдиш общината и ако тя не иска да фалира, ще поправи всички тротоари. Да, ама не - цялата ни съдебна система е за закопаване в дупка и изграждане на нова, действаща! И да се върна тротоарите, които се ремонтират в столицата в момента. Наблюдавайки, кой извършва ремонта директно се вижда демографската катастрофата в страната. Ремонтите се провят от "специалисти" от цигански/ромски произход, които са тотални мърлячи. Ако една група работници е от примерно 6 човека, работят двама, останалите 4-ма са началници и обикновено имат българин за главен началник. Това което разказвам е от пряко наблюдение, което имам от поне един месец в центъра на София. И все пак днес 17 юли 2014 е важен ден - очакваме ОСТАВКА на всички червени боклуци! Ако ли не, да се готвят да поемат летящи павета!
   

оценка

+1 -0