Като Батето, но с Вайбър | webcafe.bg
Webcafe

Като Батето, но с Вайбър

webcafeДияна Костова
23.08.2017, 08:11 (обновена 24.08.2017, 19:08)
СЕМ

БНТ - денонощно, през “четири екрана” и за без пари, както и досега

Кръстоска между Батето и Леда Милева, но с Вайбър. Ето това е идеалният началник на националната телевизия - такава, каквато си я отглежда всяка власт. С концептуални обещания за чудеса нечувани на всеки три години и с къс повод.

Това, което могат да ви обещае новият генерален директор на БНТ, никой не може да ви го даде.

Не само ще продължат да съществуват БНТ2 и БНТ Свят. Ще се пуснат отделни БНТ-та за новини, за стари филми, за "Златния фонд", за тотото, за лотото, за А-, Б- и за В-Югозападна футболна група; отделен канал за децата, за подрастващите, за майките и за бащите, за пенсионерите и за пенсионерките, за офицерите от запаса, за притежателите на лихвоточки и бонови книжки, и за хората, обезпокоени от дефицита на пресния чесън на пазара "Георги Кирков".

Ще има и по едно БНТ за всеки регион с местни шовинисти, плюс един канал, обслужващ аудиторията на емигрантите, които си ходят "на Испания" със сателитна чиния под мишница. Ще има канали за фестивала в Жеравна, за дупката в Царичина и за вампирите в Созопол. Ще има и самостоятелно БНТ за слънчевите затъмнения, за Ретроградния Меркурий и за златната плоча на Вояджър.

Поне една нова програма на БНТ ще лъчи специално съдържание за тези, които не гледат Първа програма, откакто спряха "Мелодия на годината". Отделен канал ще има и за тези, които изобщо не притежават телевизор и им е все тая кой ще спечели конкурса на СЕМ. Ще се предава по Instagram. Без звук, със субтитри и/или с анимационен жестомимичен превод. За да се гледа в метрото. За онези, които си нямат метро, ще се пусне отделен канал.

Разбира се, едно отделно БНТ ще обслужва ексклузивно Българското председателство. Ангела Меркел, Виктор Орбан, Жан-Клод Юнкер и английската кралица ще чакат мирно своите 15 минути слава в "бръснарницата" на "Панорама". Цяла Европа ще ретранслира пряко продукцията на "Сан Стефано" в "хаш-де" качество и ще ни завижда.

Дума да няма - всичко това ще се произвежда денонощно, през "четири екрана" и за без пари, както и досега. Или с пари от еврофондовете и бюджетите за социална отговорност на корпорациите. И без това почти всички правят оборот от обществени поръчки. Перфектният затворен кръг. Измислихме топлата вода.

За целите на синергията и оптимизацията, генералният директор на БНТ ще съвместява функциите на началник отдел "Пропаганда" към Външно министерство, постоянен представител към ЮНЕСКО и шеф на БОК.

При това положение - името на директора не е важно. Няма значение дали е трупал управленския си стаж на заплата в БНТ, ББС или КТБ. Докато националната телевизия се възприема като инструмент за обнародване на "правилната гледна точка", без да се пречка много на търговските канали, спокойно може да се управлява само с sms-и.

Oще: бнт  бнт 1  бнт свят  генерален директор  генерален директор на бнт  директор  държавна телевизия  екран  емил кошлуков  иван гарелов  избор за директор на бнт  константин каменаров  мелодия на годината  национална телевизия  новини  програма  първа програма  регионална телевизия  сашо йовков  синия екран  телевизионен канал  телевизия  телевизор  филми 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.08.2012, 16:39

1 scuba | 25.08.201702:13

Още една неудовлетворена.......от всичко.
   

оценка

+1 -0