Евровизия - много скандали, малко музика | webcafe.bg
Webcafe

Много скандали, малко музика

webcafeМария Панайотова
11.05.2017, 20:17 (обновена 17.05.2017, 13:12)
Кристиан

Накрая Евровизия ще се окаже като черешите, никой не ги яде, но всички говорят колко са скъпи. И конкурсът интересува малцина, но всички харесваме и обсъждаме скандалите покрай него.

Скандалът доколко е българско участието на Кристиан Костов на Евровизия беше сигурен от самото начало. Не бяхме очаквали обаче, че ще се прочуем международно още преди светът да е чул българската песен. Часове преди изявата на нашия представител на полуфинала, украинският влогър Анатолий Шарий разкри "потресаващата" информация, че Костов, чиято майка е казахстанка, е пял в Крим през 2014 година.

Като оставим настрана факта, че авторът на разкритието е със съмнителна слава, издирван от украинското правосъдие, понастоящем бежанец в Литва, неговата "партенка" беше посрещната с отворени обятия от руските медии. След отказа на Киев да приеме руската участничка, руснаците поискаха и Кристиан да бъде жертван. И това на фона на всеобщата параноя, подхранвана и от Дойче веле, които вече попитаха за Русия или за България се състезава Кристиан Костов.

И така руснаците пропуснаха златен шанс - в случай на успех можеха да припознаят Кристиан за свой - все пак няма много чужди участници стигали до финал в риалити-шоуто "Гласът на Русия". Но вече е късно.

Нали никой не се съмнява, че Евровизия е много повече политика, отколкото музика. Въпреки че регламентът изрично забранява текстове, речи, жестове и изрази от политическо и сходно естество, песента, с която Украйна спечели миналата година се казваше "1944" и беше за депортацията на татарите от Сталин. И то в момент, в който Украйна стана синоним за разделението между Путин и братските нему държави и останалия свят, в който изборите все пак водят до промяна на статуквото.

Да не говорим за Дана Интернешънъл, брадатата Кончита и други радетели на братство не само между народите, но и между еднополовите двойки, което може да се пропагандира на други събития, а не на музикален конкурс.

Замесването на Кристиан Костов в руско-украинската пропагандна машина за взаимно омаскаряване на противника не е много достойно. Нито е прецедент за конкурса. Още повече, че самата Служба за национална сигурност на Украйна заяви, че момчето е било в Крим преди налагането на забраната. Едва ли 14-годишният Кристиан е извършил престъпления срещу украинската държава като е пял за няколко часа на детски конкурс. Аналогичен е и случаят с рускинята Юлия Самойлова, която не бе допусната до конкурса от страна на Украйна, но това не я прави военен престъпник.

За съжаление музиката в случая вместо да обединява, разединява още повече.

Съвсем друг е въпросът, че да избереш човек с двойно гражданство, роден и израсъл в Москва за представител, си е чист таралеж в гащите.

Накрая Евровизия ще се окаже като черешите, никой не ги яде, но всички говорят колко са скъпи. И конкурсът интересува малцина, но всички харесваме и обсъждаме скандалите покрай него.

Oще: български участник на евровизия  евровизия  крим  кристиан костов  регламент на евровизия  русия  скандали  украйна  юлия самойлова 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.09.2012, 22:25

3 Уточнител | 12.05.201721:42

Можете да се уверите: Кристиан говори български, като руснак - не знае членуването и не го употребява* А пък дядото, русифициран казахстанец, когото Кристиан много уважавал, му казва, че има ВЕЧЕ две родини и че трябва да уважава вече и "втората" - сещате се коя, нали?
Виж https://www.youtube.com/watch?v=pypr2Vv0N-A
Предполагам, че бащата е потомък на онези българи, които са били депортирани от т. Сталин след войната в Казахстан (извадил е късмет, защото близо половината българи в СССР, които са депортирани, са загинали..). Поначало българите в СССР са вече повече или по-малко русифицирани и говорят един руско-български език, който след 50-тина години напълно ще изчезне, заменен от руския. така го говори и Кристиан... Повечето българи в Русия сега се считат повече за руснаци, а пък изтъкват българският си произход, когат търсят некакъв ИНТЕРЕС.
___________________________________
*българският език е аналитичен - връзките между думите се осъществяват чрез определителни членове и съюзи, за разлика от синтетичните езици - там това става чрез падежни форми...Всички славянски езици са синтетични. Развитието на ВСЕКИ език преминава през две форми: първо - синтетична, след което преминава в аналитична (а може и и на първата да си остане...).Обратното не е възможно, което доказва, че аналитичната форма е по-висша в развитието на езиците. Латинският език, например е бил Синтетичен, но всички възникнали от него романски езици са Аналитични: френски, испански, италиански, португалски и т.н..
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

2 gothic | 12.05.201710:02

Деничке, изгледай клипчето на Кристиянчо, после изгледай ето това:

https://www.youtube.com/watch?v=vSkb0kDacjs

и ела пак да си говорим. Усмивка
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 24.11.2016, 10:30

1 Denn | 11.05.201723:38

Много ми хареса неговото представяне. Пя и изглежда страхотно. Всичко друго е шанс, дано да го има
   

оценка

+0 -0