Евровизия - много скандали, малко музика | webcafe.bg
Webcafe

Много скандали, малко музика

webcafeМария Панайотова
11.05.2017, 20:17 (обновена 17.05.2017, 13:12)
Кристиан

Накрая Евровизия ще се окаже като черешите, никой не ги яде, но всички говорят колко са скъпи. И конкурсът интересува малцина, но всички харесваме и обсъждаме скандалите покрай него.

Скандалът доколко е българско участието на Кристиан Костов на Евровизия беше сигурен от самото начало. Не бяхме очаквали обаче, че ще се прочуем международно още преди светът да е чул българската песен. Часове преди изявата на нашия представител на полуфинала, украинският влогър Анатолий Шарий разкри "потресаващата" информация, че Костов, чиято майка е казахстанка, е пял в Крим през 2014 година.

Като оставим настрана факта, че авторът на разкритието е със съмнителна слава, издирван от украинското правосъдие, понастоящем бежанец в Литва, неговата "партенка" беше посрещната с отворени обятия от руските медии. След отказа на Киев да приеме руската участничка, руснаците поискаха и Кристиан да бъде жертван. И това на фона на всеобщата параноя, подхранвана и от Дойче веле, които вече попитаха за Русия или за България се състезава Кристиан Костов.

И така руснаците пропуснаха златен шанс - в случай на успех можеха да припознаят Кристиан за свой - все пак няма много чужди участници стигали до финал в риалити-шоуто "Гласът на Русия". Но вече е късно.

Нали никой не се съмнява, че Евровизия е много повече политика, отколкото музика. Въпреки че регламентът изрично забранява текстове, речи, жестове и изрази от политическо и сходно естество, песента, с която Украйна спечели миналата година се казваше "1944" и беше за депортацията на татарите от Сталин. И то в момент, в който Украйна стана синоним за разделението между Путин и братските нему държави и останалия свят, в който изборите все пак водят до промяна на статуквото.

Да не говорим за Дана Интернешънъл, брадатата Кончита и други радетели на братство не само между народите, но и между еднополовите двойки, което може да се пропагандира на други събития, а не на музикален конкурс.

Замесването на Кристиан Костов в руско-украинската пропагандна машина за взаимно омаскаряване на противника не е много достойно. Нито е прецедент за конкурса. Още повече, че самата Служба за национална сигурност на Украйна заяви, че момчето е било в Крим преди налагането на забраната. Едва ли 14-годишният Кристиан е извършил престъпления срещу украинската държава като е пял за няколко часа на детски конкурс. Аналогичен е и случаят с рускинята Юлия Самойлова, която не бе допусната до конкурса от страна на Украйна, но това не я прави военен престъпник.

За съжаление музиката в случая вместо да обединява, разединява още повече.

Съвсем друг е въпросът, че да избереш човек с двойно гражданство, роден и израсъл в Москва за представител, си е чист таралеж в гащите.

Накрая Евровизия ще се окаже като черешите, никой не ги яде, но всички говорят колко са скъпи. И конкурсът интересува малцина, но всички харесваме и обсъждаме скандалите покрай него.

Oще: български участник на евровизия  евровизия  крим  кристиан костов  регламент на евровизия  русия  скандали  украйна  юлия самойлова 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.09.2012, 22:25

3 Уточнител | 12.05.201721:42

Можете да се уверите: Кристиан говори български, като руснак - не знае членуването и не го употребява* А пък дядото, русифициран казахстанец, когото Кристиан много уважавал, му казва, че има ВЕЧЕ две родини и че трябва да уважава вече и "втората" - сещате се коя, нали?
Виж https://www.youtube.com/watch?v=pypr2Vv0N-A
Предполагам, че бащата е потомък на онези българи, които са били депортирани от т. Сталин след войната в Казахстан (извадил е късмет, защото близо половината българи в СССР, които са депортирани, са загинали..). Поначало българите в СССР са вече повече или по-малко русифицирани и говорят един руско-български език, който след 50-тина години напълно ще изчезне, заменен от руския. така го говори и Кристиан... Повечето българи в Русия сега се считат повече за руснаци, а пък изтъкват българският си произход, когат търсят некакъв ИНТЕРЕС.
___________________________________
*българският език е аналитичен - връзките между думите се осъществяват чрез определителни членове и съюзи, за разлика от синтетичните езици - там това става чрез падежни форми...Всички славянски езици са синтетични. Развитието на ВСЕКИ език преминава през две форми: първо - синтетична, след което преминава в аналитична (а може и и на първата да си остане...).Обратното не е възможно, което доказва, че аналитичната форма е по-висша в развитието на езиците. Латинският език, например е бил Синтетичен, но всички възникнали от него романски езици са Аналитични: френски, испански, италиански, португалски и т.н..
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

2 gothic | 12.05.201710:02

Деничке, изгледай клипчето на Кристиянчо, после изгледай ето това:

https://www.youtube.com/watch?v=vSkb0kDacjs

и ела пак да си говорим. Усмивка
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 24.11.2016, 10:30

1 Denn | 11.05.201723:38

Много ми хареса неговото представяне. Пя и изглежда страхотно. Всичко друго е шанс, дано да го има
   

оценка

+0 -0