България на три ракии | webcafe.bg
Webcafe

България на три ракии

webcafeДияна Костова
03.12.2015, 23:52 (обновена 07.12.2015, 07:33)
съпредседателите на патриотичния фронт валери симеонов и красимир каракачанов в народното събрание

Снимка: © webcafe.bg

Каквато е държавата, такива са и патриотите

Един милион българи били без зъби, казват стоматолозите. Никой обаче не се оплаква - все пак ракията не се дъвче.

Бай Ганьо може да прежали всяка световна несправедливост, но не дай Боже държавата да посегне да събере дължимия акциз от селските винпроми - тогава вече няма прошка. Пълзящият преврат тръгва на зиг-заг от всички краища на татковината, за да залее жълтите павета с джибри.

Всичко започна, когато Емил Димитров-Ревизоро и група депутати прокарват законова поправка, с която се намалява обемът на селските казани, освободени от промишления акциз.

По закон - за един литър 40-градусова домашна ракия се дължат 2,20 лева на държавната хазна. Хазната си събира акциза от селските казани, обаче сметките не й излизат.

Проблемът е, че съществуват десетки ракиджийници без лиценз, които зареждат кръчми, механи и ол-инклузиви с промишлени количества скоросмъртница.

Държавата не може да си събере акциза от нелегалните казани, затова Ревизоро решил да принуди всички да варят ракията си в удобно за Агенция "Митници" време и ако обичат, да плащат двойно. Ако не обичат - да фалират.

Да, обаче, съпредседателят на ПФ Валери Симеонов се засегна на патриотична чест и обяви, че няма да позволи да се посегне на "най-свидното". Понеже селският казан бил "българската агора", в която се решават не само националните, но и световните проблеми.

Много е прав народният трибун, познава си аудиторията.

ПФ никога нямаше да събере 18 мандата, ако не беше построил програмата си в стил "Пием, пеем буйни песни и се зъбим на тирана".

Прав е и за това, че активизмът на Ревизоро намирисва на лобизъм.

Каквато е държавата, такива са и патриотите. Кръжок по ръкоделие, но с няколко милиона субсидия.

Само тук е възможно здравната осигуровка да е две бутилки гроздова и пак да не се плаща. Само тук е възможно парламентарна група да се разцепи заради акциза на ракията.

Представете си какво ще стане, когато в зала влезе данъкът върху сланината.

Oще: агенция митници  акциз на ракията  алкохол  българия на три ракии  бюджет  валери симеонов  винпром  домашна ракия  казан за ракия  кръчми  патриотичен фронт  ракия  цар киро 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.03.2015, 21:15

5 Телевизора на Елвис | 05.12.201513:19

Не "Кръжок по ръкоделие" а "Кръжок по ръкоблудие".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.05.2015, 11:28

4 stoy | 05.12.201512:57

Е, не бъдете толкова жестоки към авторката. Тя си го е написала: "Прав е и за това, че активизмът на Ревизоро намирисва на лобизъм." И това е единственото смислено изречение в текста й. Мързи ме да обяснявам защо не просто намирисва на лобизъм, ами отдалече вони на винпром, на "Пещерска мека топлина". Само ще вметна, че и по старите текстове тези, които произвеждат нелегално и имат по 40 казана, къде нерегистрирани, къде регистрирани на фирми-фантоми и подставени лица, трябваше да плащат акциз. Ама не плащаха. И сега няма да плащат. Акциз имам предвид, иначе си плащат на когото трябва. Т.е. поправката няма тях да удари, въпреки увъртанията на Ревизоро с онази негова хитра усмивчица. Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.09.2015, 10:05

3 Boudica | 04.12.201523:09

Абе да си ги нач*к*т всичките данъци и да не барат ракията !
Много тъпо, че жена е писала коментара - ама ако беше нещо за спирането на детските, щеше се нас*реш да се жалваш. Ходи да пишеш коментари колко си еманципирана, като се чудиш кво да дъвчеш Смее се
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

2 dedo adji | 04.12.201521:41

Ленивец, акцизът не е от такова решаващо значение. Не съм компетентен да се изходя колко ще кяри НАП, но целта на публикацията е друга. Диянка пусна някои смислени материали, но евроатлантическата й душица все пак взе връх и не може да се въздържи да клъвне патриотите. (в нейното НПО го пишат патрЕоти“)
Диянке, домашна ракоя пият и предпочитат и комунисти и седераси и българи, даже и някои евротолерасти. А електоратът на патриотичните формации се вдъхновява от идеята да си върнем България. Ама в НПО-то не ви инструктират за това. Прости й, Господи, тя не знае що плещи.
   

оценка

+2 -2

Регистриран на: 21.07.2015, 08:59

1 Ленивец | 04.12.201520:42

Тотално е погрешно въвеждането на подобни ограничения.Вместо да се преследват хората продаващи безакцизен алкохол се преследват хората които го произвеждат за собствени нужди.Очаквам следващата крачка да е ограничение до 100 кв.м. лозе и 3 фиданки на човек.Ако имаш повече-данък и акциз.Може и някоя такса...Същото стана и с цигарите-ограничение до 40 цигари да носиш е тъпо.Ако пуша по кутия и половина на ден и отивам някъде за 3 дни-колко ми трябват?Споменатите здравни вноски не виждам каква връзка имат тук но след като е засегната темата-абсолютно са излишни.Заедно със здравната каса разбира се.Отидеш ли на доктор-плащаш си винаги.Пращат те на специалист-там също плащаш.Къде е логиката да плащаш за едно и също по 3-4-5 пъти?
За цигарите го преглътнахме-пушим около половината народ.Ракия обаче пият всички.Така че-внимавайте в картинката депутати Бесен
   

оценка

+4 -0