България на три ракии | webcafe.bg
Webcafe

България на три ракии

webcafeДияна Костова
03.12.2015, 23:52 (обновена 07.12.2015, 07:33)
съпредседателите на патриотичния фронт валери симеонов и красимир каракачанов в народното събрание

Снимка: © webcafe.bg

Каквато е държавата, такива са и патриотите

Един милион българи били без зъби, казват стоматолозите. Никой обаче не се оплаква - все пак ракията не се дъвче.

Бай Ганьо може да прежали всяка световна несправедливост, но не дай Боже държавата да посегне да събере дължимия акциз от селските винпроми - тогава вече няма прошка. Пълзящият преврат тръгва на зиг-заг от всички краища на татковината, за да залее жълтите павета с джибри.

Всичко започна, когато Емил Димитров-Ревизоро и група депутати прокарват законова поправка, с която се намалява обемът на селските казани, освободени от промишления акциз.

По закон - за един литър 40-градусова домашна ракия се дължат 2,20 лева на държавната хазна. Хазната си събира акциза от селските казани, обаче сметките не й излизат.

Проблемът е, че съществуват десетки ракиджийници без лиценз, които зареждат кръчми, механи и ол-инклузиви с промишлени количества скоросмъртница.

Държавата не може да си събере акциза от нелегалните казани, затова Ревизоро решил да принуди всички да варят ракията си в удобно за Агенция "Митници" време и ако обичат, да плащат двойно. Ако не обичат - да фалират.

Да, обаче, съпредседателят на ПФ Валери Симеонов се засегна на патриотична чест и обяви, че няма да позволи да се посегне на "най-свидното". Понеже селският казан бил "българската агора", в която се решават не само националните, но и световните проблеми.

Много е прав народният трибун, познава си аудиторията.

ПФ никога нямаше да събере 18 мандата, ако не беше построил програмата си в стил "Пием, пеем буйни песни и се зъбим на тирана".

Прав е и за това, че активизмът на Ревизоро намирисва на лобизъм.

Каквато е държавата, такива са и патриотите. Кръжок по ръкоделие, но с няколко милиона субсидия.

Само тук е възможно здравната осигуровка да е две бутилки гроздова и пак да не се плаща. Само тук е възможно парламентарна група да се разцепи заради акциза на ракията.

Представете си какво ще стане, когато в зала влезе данъкът върху сланината.

Oще: агенция митници  акциз на ракията  алкохол  българия на три ракии  бюджет  валери симеонов  винпром  домашна ракия  казан за ракия  кръчми  патриотичен фронт  ракия  цар киро 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.03.2015, 21:15

5 Телевизора на Елвис | 05.12.201513:19

Не "Кръжок по ръкоделие" а "Кръжок по ръкоблудие".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.05.2015, 11:28

4 stoy | 05.12.201512:57

Е, не бъдете толкова жестоки към авторката. Тя си го е написала: "Прав е и за това, че активизмът на Ревизоро намирисва на лобизъм." И това е единственото смислено изречение в текста й. Мързи ме да обяснявам защо не просто намирисва на лобизъм, ами отдалече вони на винпром, на "Пещерска мека топлина". Само ще вметна, че и по старите текстове тези, които произвеждат нелегално и имат по 40 казана, къде нерегистрирани, къде регистрирани на фирми-фантоми и подставени лица, трябваше да плащат акциз. Ама не плащаха. И сега няма да плащат. Акциз имам предвид, иначе си плащат на когото трябва. Т.е. поправката няма тях да удари, въпреки увъртанията на Ревизоро с онази негова хитра усмивчица. Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.09.2015, 10:05

3 Boudica | 04.12.201523:09

Абе да си ги нач*к*т всичките данъци и да не барат ракията !
Много тъпо, че жена е писала коментара - ама ако беше нещо за спирането на детските, щеше се нас*реш да се жалваш. Ходи да пишеш коментари колко си еманципирана, като се чудиш кво да дъвчеш Смее се
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

2 dedo adji | 04.12.201521:41

Ленивец, акцизът не е от такова решаващо значение. Не съм компетентен да се изходя колко ще кяри НАП, но целта на публикацията е друга. Диянка пусна някои смислени материали, но евроатлантическата й душица все пак взе връх и не може да се въздържи да клъвне патриотите. (в нейното НПО го пишат патрЕоти“)
Диянке, домашна ракоя пият и предпочитат и комунисти и седераси и българи, даже и някои евротолерасти. А електоратът на патриотичните формации се вдъхновява от идеята да си върнем България. Ама в НПО-то не ви инструктират за това. Прости й, Господи, тя не знае що плещи.
   

оценка

+2 -2

Регистриран на: 21.07.2015, 08:59

1 Ленивец | 04.12.201520:42

Тотално е погрешно въвеждането на подобни ограничения.Вместо да се преследват хората продаващи безакцизен алкохол се преследват хората които го произвеждат за собствени нужди.Очаквам следващата крачка да е ограничение до 100 кв.м. лозе и 3 фиданки на човек.Ако имаш повече-данък и акциз.Може и някоя такса...Същото стана и с цигарите-ограничение до 40 цигари да носиш е тъпо.Ако пуша по кутия и половина на ден и отивам някъде за 3 дни-колко ми трябват?Споменатите здравни вноски не виждам каква връзка имат тук но след като е засегната темата-абсолютно са излишни.Заедно със здравната каса разбира се.Отидеш ли на доктор-плащаш си винаги.Пращат те на специалист-там също плащаш.Къде е логиката да плащаш за едно и също по 3-4-5 пъти?
За цигарите го преглътнахме-пушим около половината народ.Ракия обаче пият всички.Така че-внимавайте в картинката депутати Бесен
   

оценка

+4 -0